Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 12 август 2021 г.

Кой кому робува в днешно време: мъжете на жените - или жените на мъжете?


Днес в предаването ИЗКУСТВОТО ДА СЕ ЖИВЕЕ по ПОтв със зрителите ще обсъждаме интересна тема, за която повод ми даде един мой познат от Австралия, нашенец, написал ми прочувствено писмо за т.н. "FHO (female humanoid organism) = хуманоидни организми от женски пол)", както той има добрината да се изрази; ето какво му отвърнах (той, прочее, редовно ми се хвали със "свободата", която му били давали "жриците на любовта", именно труженичките на най-древната професия, т.е. проститутките!):
Май още не си разбрал женската природа и душа - щом си толкова зависим от нея (мислейки си, че си "свободен"!). Днес в предаването си (ИЗКУСТВОТО ДА СЕ ЖИВЕЕ) по ПОтв смятам да говоря за тия неща.
Женският проблем у нас е не по-малко заплетен и объркан за българската народна душа от политическия проблем. Българинът страда спрямо жените от не по-малко неверни и глупави представи, поради което е допуснал да им робува, да се примирява със своето най-жалко и унизено положение. Което се дължи на незнание, иначе казано - на тъпотия.
С удивление разбирам, че ти в Австралия и преди това в Америка и в Германия не си успял нищичко да възприемеш от развитата западна култура, която от Сократ насам е успяла точно да определи що е жената и защо не се налага чак толкова да се страхуваме от нея. Библията също е решила този проблем перфектно, ала ето, понеже не сме християни, ний, българите, страдаме от своите езически представи и спрямо жените.
Древният българин явно е разбирал коня и кучето по-добре от жената - и до ден днешен е така според мен. Хайде стига толкова. Гледай предаването и ще се убедиш, че съм прав.
В днешно време жените са безусловни господарки на робуващия им и унизен "мъжки" елемент на живота, който би следвало да е водещ и то именно във вярната, в разумната посока.
А мъжът, масовият мъж днес си страда от умствена и морална непълноценност, дължаща се на немислене, на липса на философско образование...
Останалото: в предаването. Почва в 11 часа днес. Може да се гледа на страницата на ПОтв във фейсбук и на моята страница също.
Хубав ден и бъдете здрави!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се,  че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

5 коментара:

Анонимен каза...

Женствеността си Грънчаров прикрива с демонстрации на отвращение към жените – въобразява си, че унижава несъгласния с представите Му за света, обръщайки се към опонента като към жена. Въобразил си е, че по такъв начин успешно прикрива женствената си природа. Тук е генезисът на вътрешната му раздвоеност. Според неговата мерна система, жената е елементарна твар, а един философ не може да е елементарен, по презумпция той е образец на мъдрост и логическо мислене, като мъж той е в правото си да взима решения, да раздава оценки, да прави изводи, да обобщава познанието, докато като жена (според обърканите му представи) не би имал във философския смисъл собствена воля. Жената може да е само инструмент на мъжа и нищо повече. По такъв начин "мъжът" Грънчаров се оттласква от ужаса да не го възприемат за жена.

Учител

Ангел Грънчаров каза...

Дежурната другарка оплювачка пак превъртя и написА тъпотия, издаваща единствено собствените й незадоволени никога сексуални въжделения...

Анонимен каза...

В сайта all.bg философът от с./гр. Долна Баня се представя чрез двайсетина аватара, спорещи отвратително помежду си или хвалейки се един друг, както и като Живка Георгиева. Участници във форум "Политика" масово го иронизираха за превъплъщенията му в жена и таен агент. Да се представя за спец-агент на КГБ бе друга негова обичайна роля, заради която масово го игнорираха за опит да провали всеки смислен разговор. Твърдеше, че като вътрешен в структурите на КГБ, знае ужасяващи тайни, и когато узнаят кой е Той, форумниците ще си изгубят съня. Наивен е А. от А., когато вижда в самозвания философ-психолог кръгъл глупак. Напротив, насреща му е изключително рядък тип човешко падение с богата биография и опит на професионален измамник и манипулатор.

Б. от Б.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, да, добре, аз съм страшен враг, който не Ви дава спокойствие да спите, заради когото сте си загубила хептен съня и по тази причина уверено полудявате. Това го разбрахме. но каква е тази Ваша нова фантазия, другарко? Не съм стъпвал в този форум all.bg. :-) Другарко, объркАла сте се нещо. Вземате ме за некой друг. Малее, какъв гаф, другарко! Пак се изложихте...

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, туй нещо all.bg изобщо не съществува вече ма?! Как може да се объркате толкоз в съновиденията си?! :-)