Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 12 август 2021 г.

Кому е изгодно да нямаме отговорни и работещи реформаторско мнозинство и сериозно правителство, без жал отвоюващи държавата ни от мафията?

Имате възможността да прочетете мои кратки коментари, реплики и пр., писани през последните няколко дена във Фейсбук: 

 ▼ Прехвалената антисистемност на И.Т.Н. всъщност е антидемократичност. Явно ченгетата активираха Славчу за да запазят беззаконието. 

 ▼ Славчувите изпълнения дали нямат за цел да ни убедят, че има и по-лошо от Боковите изпълнения? И Боко да стане приемлив? :-( 

 ▼ “Ще дойде ден, когато доброто и здравият разум ще надделее над ината и омразата!” (Боко Борисов) Иначе казано, он се рекламира като еманация на доброто, здравия разум и борбата срещу омразата. (По Иво Инджев) ▼ Попадение право в десетката от Иво Инджев: "Присмял се хърбел на щърбел, куцият на сакатия, простият на опростачващия, наглият на нахалния, самовлюбеният на нарциса." 

 ▼ На Славчу ченгетата са възложили отговорната задача да провали партиите на протеста и да убеди народа, че само Боко може да управлява България. :-( 

 ▼ Сега разбрахте ли, че Славчувците не са против статуквото, а, напротив, работят усърдно за увековечаването му?! :-( Совите не са това, което са... 

 ▼ Страхотно и безпощадно социалистическо съревнование-състезание по лъжене е обявено, според вас кой - Славчу, Боко и Карадайъ - умее да лъже най-хубаво?!

▼ Ако Цар Слави Първи Де Ла Учиндол ви предложи да ви тури министър-председател или само министър, ще приемете ли? :-) 

 ▼ Боко за властчицата е способен да даде и това, което му е най-свидно на душата: кюлчетата злато и пачките от тъй приятно миришещи новички 500-еврови банкнотки. :-) Славчу пък с цялото си сърце обича да ги вземе - и е готов да ги вземе, естествено! 

 ▼ Колко ли пачки и златни кюлчета е дал Боко на Славчу за да изиграе това тъпо шоу, доказващо, че в Мутроландия нема и не може да има "по-добар" управник от Мутрата?! :-) 

 ▼ Целта на държащите се като улични побойници Славчувци е колкото се може повече българи да се отвратят от политиката и от демокрацията. 

 ▼ Щом при всичките тъпотии на Славчу групата му не се разпада, правете си сметката колко им е акъла и какъв им е морала... :-( ▼ "... ние направихме всичко възможно, всички компромиси и жестове към т.нар. партии на протеста, за да подкрепят правителството на ИТН, да са спокойни хората и да има правителство." (Слави Трифонов) Лъжа! Направихте всичко възможно ЗА ДА НЯМА ПРАВИТЕЛСТВО! Защо се държахте така? Каква ви е целта? Кой ви плати за да изнервяте така народа - и да се подигравате с народния вот, с волята на народа?! :-(

▼ Нема ли кой да каже на Славчу, че Парламентът не е детска градинка? Прочее он доказа, че не е никакъв демократ. Демокрацията не е нищо друго освен дебати, а не тропане по масата с ръка. 

 ▼ Щом моят приятел Петърчо нема да е вице и министър, аз пък нема повече да играя с вас!": Славчу Детската-градинка към политиците. 

 ▼ Е, харесва ли ви чалга-"политиката"? :-( Пардон: ченге-"политиката"?! Казвах ли ви, че за пари Славчу е способен на сичко? :-( 

 ▼ Факт е, че Славчу подари на Гешев още поне 3-4 месеца съществуване; това нещо да ви говори? Помислете де: който е на Гешев "господа", той е "господ" и на вашия убавец Славчу... 

 ▼ Барбадосците не знаели, че имали почетен консул в тази напълно неизвестна им страна България? :-) 

 ▼ Заради детинщините на Славчу за 2 пъти излишни избори отидоха нахалост към 200 млн. лв. Да се удържат от субсидията за партията му! 

 ▼ Щом Петърчо нема да е вицепремиер и министър на МВР, България отива на избори!!! Абе, Славчу да не е влюбен в тоз Петърчо бе?! Само любовта е способна на такива сърдечни простотии! 

 ▼ Психиатрите защо мълчат? Каква е болестта на Славчу? Нима не виждате, че е крайно зле с психиката, с ума? Такива щуротии здрав човек ще направи ли? 


А едно време Славчу Учиндолский как хубаво се разбираше с ченгетата и бандитите...

 ▼ Славчу стигнА дотам в безочието си да командва на целия Парламент що да прави и сам реши, че утре немало да има гласуване! Да, ама не: нема това право! Абсолютен неграмотник с фалшиво "вишо образувание" е наш Славчу! 

 ▼ Славчу Учиндолски се намеси в политиката с една задача и цел, поставена му от Задкулисието: да убеди немислещите, че България може да бъде управлявана само от Боко! Днес Боко празнува... 

 ▼ В правно отношение човекът трябва да стои над държавата и нейното чиновничество. (А. Яковлев) Това у нас така ли е? 

 ▼ Явно проблемът на Тошко не е косата, острига я, махна я, но пак говори глупости: явно причината за говоренето на глупости от него не е косата. Славчу е отдавна без коса и си говори глупости непрекъснато... ▼ Президентът трябва да даде третия мандат на ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ. И тогава да се изработи програма и състав на правителствено мнозинство по всички правила на правото и разумността! 

 ▼ Разкрепостяването на талантите, свободата на творчеството вървеше трудно, пробивайки си път през бетонните прегради на тъпостта и невежеството на чиновничеството, през мракобесието на държавната идеология, през дълбокия духовен разлом, както и през груповщината в средите на интелигенцията. (А. Яковлев) 

 ▼ Дали пък ДБ не е най-разумно да подкрепи тъй смешната Славчува шайка кандидат-министри - с оглед да им даде шанс да се оакат напълно и изцяло (и да се омажат до ушите с екскрементите си!)? Представяте ли си какво велико шоу ще имаме щастието да гледаме ако всички тез министри ни забавляват по телевизорите всеки Божий ден в близките, да речем, една-две годинки? Шоуто на Слави непрекъснато в действие и в стихията си: Боко и неговите шебеци бяха аматьори, а тия са професионалисти, понеже ги е подбрал професионалист-шоумен! Какво ще кажете за тази великолепна идея? 

 ▼ Всяко зло за добро. Тъй твърди мъдрия ни народ, здравата изпатил си от направените от него самия безчет глупости и простотии... 

 ▼ "Има такъв народ" изобщо иска ли правителство и дали държанието им не е нестандартен ход злонамерено да предизвикат отказ от всякаква подкрепа? Каква ли е истинската цел на Учиндолския хашлак - и кой ли му я продиктува и плати за нея? 

 ▼ Карбовски защищава Славчу. Търколило се гърнето, намерило си похлупака...

▼ "Що не взема да направя една партия и да я кръстя - някоя абревиатура - БОБ - българско организация на бъдещето - много яко звучи, и да влезна в парламента и аз ще съм по-следващият Бойко Борисов. (...) Къ'в си ти бе, шоумен, с бръсната глава, с обици. Дай да те пробваме тебе, мо'е пък ти да оправиш държавата, изглеждаш различен, да се справиш... Не ви ли изглежда нелепо? Няма как един човек да оправи, няма значение какъв е, трябва огромна група хора, която да иска да се промени, а не един човек". Думите са на Слави Трифонов и са изречени през 2015 г. пред студенти от Великотърновския университет. 

 ▼ Искаме интервюта с всички Славчуви кандидат-министри! :-) Искаме да се порадваме и на останалите шебеци! Искаме шоуто да продължи! :-) 

 ▼ Голема мъка е да станеш министър, а още по-голема мъка е Славчувата мъка, неговата е мъка на нещо като... цар, леле, Славчу, що ти требеше да се зафащаш с политика, що не си остана прост чалгаджия?!
▼ Стоян Николов, Демократична България - привърженици: „Уморен съм, Енчо, уморен съм!... Малко ли мъки и тревоги бяха тия три-четири дни? Блесне надежда и тръгне на добре, току изведнъж стой и тич нагоре-надолу, обърне се, тръгне и ха-ха, хоп изведнъж назад… като лодка, която се бори с вълните, докато стигне на брега… Най-после, слава богу! Само който не е ставал министър, той не знае каква е мъка.” 

 ▼ Аз пък не се надявах Славчу да стане "свестен политик". (Не може индивид, който цял живот е вършил какви ли не мерзавщини, да се прероди изведнъж и да почне да прави добри неща!) И за Боко не съм се надявал да стане "нашият опрявяч". За Царо също немах никакви надежди. И на Бареков не вервах на нито една негова дума. Просто не се оставям ченгетата да ме залъгват със своите винаги доста тъпи номерца. 

 ▼ И Боко, и Славчу са срещу всички, що тогава не се гушнат? Тъй де, докога ще играят театър като са напълно еднакви по манталитет? 

 ▼ Плагиатството е кражба на мисли, на идеи. Интересно е, че нито Славчу, нито любимецът му Петър Илиев схващат колко грозно е това. 

Той дори, за да се самооправдае, се позова на давността: щом били минали 6 години от кражбата, значи няма нищо осъдително в нея! Да де, но моралният момент нима не значи нищо и за него, и за вожда му Славчу? В същото време славчувците обвиниха действащия министър на финансите Асен Василев в кражба на... компютър, за да открадне някакъв код, откраднал лаптоп; там пък историята завършила с извънсъдебно споразумение. Значи излиза, че е морално укоримо само престъплението, което е извършено от някоя "не от наште", но ако някой "от наште" краде, нема проблеми. Опитвам се да разбера "морала" на чалгизираното и мутризирано съзнание, който, както виждаме, е твърде специфичен. Констатирам още две важни неща: безчувственост, водеща до липсата на чувство за срам, както и обезумяването, дължащо се на самозабравяне, правиш груби, непростими грешки, пък изобщо не схващаш това, независимо че всички наоколо ти казват, че грешиш. Туй момче Петърчо се изложи страшно в интервюто си, направи сума ти гафове, но вместо да се засрами, стана още по-нагъл и зъл, оказа се, че той е твърде озлобен, злото, злобата се виждаше по изражението на лицето му. Туй момче е нещо като "духовен продукт" на чалга-културата, чиито жрец е Славчу, ето такива явно е възпитал нашият пръв чалгаджия, зафанал се сега да ни "оправя". Няма продуктите му да ги нарека морални изроди, въпреки че тази дума ми дойде в съзнанието, ще ги определя като личности с твърде ощетен душевен и духовен свят. На такива единствен бог са парите. Оттук иде целият им проблем. Славчу пък е продукт на комунизма, той също се кланя на същия този бог, именно парите. За пари такива хора са способни на всичко, няма мерзост, която да не са способни да извършат, стига някой добре да плати. Толкова засега. хубав ден ви желая! 

 ▼ Славчу Трифонов се държи едновременно като Волен Сидеров, Боко Борисов, Яне Янев, Николай Бареков, Ахмед Доган... сите в едно! 

 ▼ Което показва кой му е творецът и поръчителят... все един и същ е, естествено...

▼ Кому е изгодно да нямаме отговорни и работещи реформаторско мнозинство и сериозно правителство, без жал отвоюващи държавата ни от мафията? 

Отговорите ли си на този тъй простичък въпрос, едва тогава ще осъзнаете кой командва , т.е. кой е поръчва и кой плаща музиката на саботьора на промяната Славчу Трифонов - в неговите тъй ирационални шоу-чалга-менте "политически" изпълнения...

Славчу изобщо не е нов в политиката. 30 години е активен в нея. Доста мръсни поръчки изпълни за тия години - все срещу заплащане.


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...




Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

2 коментара:

Анонимен каза...

Най престъпнотто правителство беше това на Слави. Много по корумпиранно от всички преди него. Прокуратурата трябва да разследва всички схеми направени по време на тяхното управление и да ги вкара в затвора.

Анонимен каза...

Не бе, гавра е с един мъж - спомни си италианския филм "Един мъж на колене" - ама от бандити, а ти - от калинки?????



Добре дошъл в химическото изкуствено западно общество населено не с жени, а с FHO (female humanoid organism) = хуманоидни организми от женски пол... /сега чак ще схванеш каква свобода ми дават жриците и защо/...



Сега помисли колко години е назад BG докато това понятие (FHO) дойде и при вас... Това че ви подхвърлят сега с джендъри е само началото, много по-сериозни отклонения идват после...

А. от Австралия