Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 28 август 2021 г.

Баба Марийка да живее в резиденция Бояна - при пращящия, при преливащия от доброта главен прокурор Гешев!


Да, тъкмо това предложи една безкрайно иновативно и творчески мислеща, а също така безукорно добродетелна другарка, действаща учителка, която се подвизава в някое пловдивско училище, най-вероятно, предполагаме, в пловдивската ПГЕЕ "ТЕТ Ленин"; ето, четете, ако на мене не вервате (взех този сюблимен диалог от коментарите под публикацията със заглавие Защо нивото на правния примат Гешев не позволява деградация - и може само да расте нагоре?, където тя съвсем неочаквано изтърси гениалната си идея!): 

Анонимен каза: Грънчаров да настани баба Марийка у тях си. 

Ангел Грънчаров каза: Другарко, каква връзка има баба Марийка с тази публикация за Гешев? 

Анонимен каза: Има! Иван Гешев би настанил баба Марийка у тях, защото е добър човек! ДОБЪР!!! Добронамерен към света, човечен, отговорен спрямо страдащите! Той дарява цялата си заплата като главен прокурор на домове за деца и стари хора. 

А ти, Грънчаров, змийо неедна, имаш господарска къща в Долна баня и голям апартамент! Настани при себе си баба Марийка, къпи я всеки ден, изнасяй ѝ боклука, грижи се за нея. 

Истината е, че ти няма да го направиш. Защото тайно кроиш планове да ѝ вземеш апартамента и да го продадеш. 

Анонимен каза: Гешев си върши съвсем сносно работата. Достоен мъж е - заради това задкулисието толкова го мрази. 

Ангел Грънчаров каза: Другарко, мнението Ви за Гешев има само един малък недостатък: в пълно противоречие е с ИСТИНАТА, напълно се разминава с нея. Но то е естествено: дотолкова сте извратена, че тъкмо лъжата смятате за "истина", а истината - за "лъжа". Също доброто за Вас е "зло", а злото - "добро". Леко сте се объркАла. Както и подобава да бъде за образцова другарка-комуноидка кат Вас... 

Мен пък, другарко, ме възприемате така, че много Ви благодаря за комплиментите, ама просто немаше нужда, дето казва народът... 

Другарко, щом като другарят Гешев е толкова добър, че просто пращи от доброта, защо да не му напишете едно писмо да вземе баба Марийка при себе си? Да я гледа, а и бабата да поживее на стари години като царица. Вервам на вилата на Гешев в резиденция Бояна има место за бабката, а? Таман другарите от Бюрото за охрана на Гешев да имат некаква работа денем, щот тия хора ще измрат от скука. 

Ще изпращат баба Марийка денем да рови по кофите за боклук в Бояна, ще я посрещат накачулена с "багаж", ще складират багажа, после, като бабата пак излезе, ще го фърлят в некой по-отдалечен контейнер и така. Как пък не се сетихме по-рано за таз възможност ма, другарко?! 

Бравос на Вас, другарко, личи си, че сте доста иновативна и творческа личност, не сте кат мен некадърница некаква, ашколсун! 

Ако пък искате може и Вие самата да земете баба Марийка при себе си, щот и Вие сте не по-малко добродетелна от другаря Гешев. Ако не можете двамата с него да се разберете кой по-напред да покаже добротата си, може да си фърлите в крайна сметка чоп. Да не се скарате кой е по-добродетелният, кой повече пращи от доброта. 

Айде остани си със здраве! Възхитен съм от Вашата потресаваща иновативност, тъй мила иновативна другарко!

ДОБАВКА ПО КАЗУСА:


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се,  че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

9 коментара:

Анонимен каза...

Вземете бабата при себе си, Грънчаров.

Ангел Грънчаров каза...

Няма да взема баба Марийка при себе си, другарко. Защото тя си има свой дом...

Анонимен каза...

Няма свой дом. Отказала се е от него.

Анонимен каза...

Когато другите не взимат баба Марийка при себе си е признак на коравосърдечие а когато Грънчаров не я взима е свобода. Да не си помисли някой че става дума за лицемерие.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, а Вие, понеже само злословите по мой адрес, сте пример за добросърдечност! :-) Апропо, защо Вие не направите нещичко за баба Марийка с оглед да си спасите душата?

Анонимен каза...

Грънчаров, за каквато и кауза да сте се обявил досега, оказва се: вместо да изпишете вежди, вадите очите у онези, които уж защитавате. В случая с 89-годишната възрастна жена каква Ви е целта? Възрастната дама е с деменция, за да си решава сама проблемите, но с какво й помогнахте? Похарчила си пенсийката за четири дни на хотел, и това става пред Вашия великодушен взор. Великолепно!

Учител

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, ние всички очакваме Вас да ни научите на ум и на разум ма?! Къде се криете, елате, покажете ни как се прави, дайте ни ум и разум, ето това чакаме от Вас, другарко. Вие знаете всичко как се прави, пък не го правите. Защо така? Смилете се над нас, другарко! Елате при нас, несведущите - и ни отворете очите!

Анонимен каза...

Георги Пашевъ вече Ви писа как да се реши проблемът, не разбирам само защо Ви нарича "Народен трибун". Ако не е чудесна ирония, уцелил е болното Ви място: ненаситното Ви его. Опитайте да си отговорите как би постъпил Сократ при тези обстоятелства.

Учител

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, ние очакваме Вашата неръкотворна мъдрост да ни осени некой ден. Лесно е да си измивате ръцете с други хора, но да чуем Вие какво предлагате и какво ще направите ПРАКТИЧЕСКИ за да спомогнете за решаването на казуса. Щот само да се дърдори без нищо да не се прави не става, нали така, непогрешима драга другарко?