Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 8 август 2021 г.

Как дъщерята на най-големия враг на свободата, на най-големия тиранин на всички времена и народи - комунистът Сталин - е обикнала свободата?

Най-зашеметяващ удар срещу СССР и комунизма направи дъщерята на Сталин през март 1967 г. Представяте ли си: дъщерята на най-големия комунист да избяга от СССР и то не къде да е, а в най-омразната за комунистите свободна страна: САЩ! :-)

След като премиерът Косигин й разреши да присъства на погребението на съпруга си в Индия, след две седмици тя отиде в американското посолство в Делхи и поиска “политическо убежище”!

Дипломатите се изплашиха, не можеха да повярват, още повече тя говореше добър английски! Та се наложи лично президентът да одобри молбата й.

След това през Италия и Швейцария замина за САЩ и на Аерогара JFK пред камерите изгори съветския си паспорт!

След години в интервю пред руска телевизия заяви: “... А я так ненавидела Советского Союза!” (От коментар на Венци Бубичов, живеещ в САЩ)

Как дъщерята на най-големия враг на свободата, на най-големия тиранин на всички времена и народи - комунистът Сталин - е обикнала свободата, е обикнала страната на свободата, именно Америка?

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се,  че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

11 коментара:

Анонимен каза...

Случая е уникален, имам й книгите които тя публикува след като избяга.
Гласът на Америка ги предаваше по радиото.
Но силно ги заглушаваха нашите комунисти.
И още една подробност. С цел на Светлана да не се случи нещо, американците молят Швейцарското посолство да помогне с превоза, защото тя е неутрална държава в общия смисъл на думата. А отделно швейцарците пък вместо да ползват директен полет до Швейцария, пак със цел безопасност, първо я транспортират до Италия.
С нея пътува американски дипломат под прикритие.
Чекистите формират специална група от пет човека, които са имали за цел да я отвлекат или ликвидират. За радост достъпа до нея е бил невъзможен.
За съжаление в Щатите Светлана не се свърза с руската емиграция и се отдаде на писане...

Venci Bubichov

Ангел Грънчаров каза...

Venci Bubichov Какъв жесток удар е нанесла щерката на Сталин - направо в сърцето на комунизма! Излиза, че тя на дело показва, че комунизмът е нетърпим за човешките същества, т.е. е изцяло извратена античовешка доктрина.

Анонимен каза...

Venci Bubichov Велико......

Николай Василев

Анонимен каза...

Николай Василев
Само за тебе Ник!
А преди бягството на Светлана, пет години преди това почина брат й Василий, който живя на свобода само няколко месеца, след като излежа 8-годишна присъда но под друго име.
Само началника на затвора е знаел истинското му име, но Василий не е знаел това.
Самия той е бил предупреден да не казва че е син на Сталин.
На свиждане идват една от съпругите му и сестра му, но свижданията се провеждат само в канцеларията на началника, който лично е отговарял да не се разбере кои са посетителите и кой е затворника.
На двете жени пък е било забранено да споделят с близките си къде и при кого отиват.
Когато Василий умира, чекистите заповядват на погребението да не присъстват негови колеги в унифирма.
Смъртта му не е оповестена в пресата по заповед на Хрушчов.
Ха сега кажи Ник, не са ли готини съветските комунисти????


Venci Bubichov

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров
Много точен извод даваш!
Но в България нямаше нищо в пресата, добре че хващахме сръбска телевизия та видяхме репортажите от Ню Йорк.
Един възрастен роднина, който беше комунист се ядоса и каза-не, това не е вярно, тази жена не може да е дъщеря на Сталин, при това не говори на руски....
И никой от другите не смееше да му протияоречи.
Та такива работи имаше под Слънцето на мира и социализма, както казваше великия Велко Верин по Свободна Европа...

Venci Bubichov

Ангел Грънчаров каза...

Venci Bubichov Велко Верин наричаше социализма "милиционеро-социализъм", да те поправя малко по този пункт... :-)

Анонимен каза...

Децата на най големите комунисти станаха най големите антикомунисти. Същата като Иво Инджев.
https://youtu.be/uBL27lMio98

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, а Вие още ли си ревете за комунизма и за таваришч Сталин нощем?

Анонимен каза...

Рева за дядо ти, споделящи идеите на тавариш Сталин и за МВР чиито стипендиант си бил в Ленинград също като Иво Инджев.

Анонимен каза...

И като Христо Иванов.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, как го изсънувАхте това, че съм бил степендиант на МВР ма?! Вие сте голема майтапчийка! Само дет злобата Ви е колокална. И какво са направили също така Иво Инджев и Христо Иванов? Лекуващите Ви психиатри какво казват за тез Ваши параноични видения?