Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 14 август 2021 г.

Как изглежда днес морето, видяно от колегата-блогър Ники Димов?


Записът е излъчен наживо.

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

18 коментара:

Анонимен каза...

Много хубав плаж. Ако си нямат пазач, могат да си наемат "Професионална философска охрана Ангел Грънчаров" - ЕТ. Най-добрите гавази са там! Засега е само един, но още има още. Всичко вардят.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, заповядайте да станете пазачка щом толкова ми завиждате дори и за тази толкова престижна служба. Вие явно сте способна да завиждате за всичко. Завистта е много тъпо нещо, другарко.

Анонимен каза...

Аз съм учителка, Грънчаров, преподавам на ученици история и философия! А Вие какъв сте? Нощен пазач, който варди обекти на собственост на хората. Някога сте били учител, но сте бил отстранен от системата на образованието заради пълна липса на качества да учителствате. Сега имате ново амплоа. Носете си кръста честно и откровено!!!

Ивелина Милушева, учителка по история и философия със стаж

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, сега пък учителка по философия ли станАхте ма?! :-) И какво разбирате Вие, другарко, от философията? :-) Пак май не сте си пила хапчетата, другарко. Побесняла сте от злоба и завист. Срамота, другарко! Ако сте некаква учителка, то сте нищожество и мижитурка от класа, която беснее по мой адрес ясно защо...

Анонимен каза...

Истината, Грънчаров, е че Ви познавам лично, тъй като бях член на комисия за конкурс за учителско място по философия и гражданско образование в нашето столично училище. Вие се явихте, но комисията остана шокирана от уменията Ви. Като за начало Вие не представихте пълния набор от документи, които се изисква за позицията. Проявихме разбиране, че ще ги добавите. След това се оказа, че Вие не познавате нормативната уредба и плана за преподаване на предмета. Добре, човек може да се запознае с тях. Но Вие имате потресаващо слаби разбирания за теорията и историята на философията. Сбъркахте Тома Аквински с Августин Блажени. Разменихте имената на Гогол и Хегел. Казахте, че Хана Аренд е написала "Битие и време", а не Мартин Хайдегер. Обявихте Фридрих Ницше за предтеча на националсоциализма. Оказа се, че познавате най-добре марксисткото направление на философията - Маркс, Енгелс, Ленин, Карл Кауцки, чел сте Роза Люксембург и Карл Либкнехт, както и някои френски философи марксисти, но в превод, тъй като освен с руски не боравите с нито един друг чужд език. Комисията отсъди в полза на друг човек, а Вие написахте донос до Министерство на образованието и науката.

Толкова за Вас, Грънчаров.

Ивелина Милушева, учителка по история и философия със стаж

Ангел Грънчаров каза...

Другарко лъжкиньо и мерзавке, с бълвоча, който сте написАла тази нощ, показвате единствено бедните си дилетантски познания по философия. Апропо, с езика не се "борави", с езика се говори. Другарко, другарко, срамота е, че преподавате български език и литература, а не можете да пишете, ето, с един кратък донос се издавате тъй баламски. А иначе комплекса Ви по отношение на невежество е толкова добре изразен, че можем да кажем, че в случая нямаме комплекс, а самата истина и реалност.

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров, тия неща Ви ги пише един провален литератор, познавам го. Напъва се да пише, ама е само словоблудник. Сещате се кой е, нали? Познавате се лично.

Анонимен каза...

Ех, Грънчаров, как знаех, че няма да пропуснеш да ме оплюеш... Но тук идва главната разлика между мен и теб - аз съм човек, а ти си озлобена от живота дребна душица. И човек, който е изгонен от образователната система, защото не е имал необходимите качества да бъде част от нея.

Каквото и да кажеш, истината е проста, кратка и ясна - аз преподавам на ученици, а ти си нощен пазач.

Ивелина Милушева, учителка по история и философия със стаж

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, объркАла сте се отново и то тотално. Не сте човек. Вие, другарко, сте нраствен изрод, срам за българското образование. Вие даже и за пазачка не ставате (пазачите милиони пъти Ви превъзхождат по човечността си!), а камо ли пък за учителка. Интересно е, че не се усещате какво правите, което по косвен път потвърждава правотата ми. Вие просто сте човешки урод, съставен от кълбо от злоба и завист...

Апропо, като Ви казвам тази истина, другарко, Ви правя добро. Помагам Ви. Опитвам се да Ви извадя от дупката, в която сте паднала, като Ви подавам ръка. Да, ама Вие упорствате да продължавате да дълбаете в нея. Тежко Ви, нещастнице!

Анонимен каза...

Грънчаров, какво точно постигаш като ме наричаш "мерзавка", "нещастница", "нравствен изрод" и прочие? Опитваш се да ме уязвиш, но не успяваш, защото аз съм свободен и силен по воля човек. Ти си слаб. Живееш с идеята за собственото си съвършенство и не понасяш критика. Опитваш се да уязвиш човека срещу себе си, когато нещо не ти харесва. Защо не говореше така докато беше пред комисията? Ами, защото те е страх. Сигурността на Интернет ти дава сила, за да проектираш собствените си слабости под формата на някакво величие. Чувстваш се цар и господар, чувстваш се значим. Но иначе си дребен. По душа си дребен. И не само дребеш. От душата ти извира мръсотия, но ти не си виновен за нея. Животът те е направил такъв, ежедневното ти нещастие, глад, мизерия, немотия. Прочети "Клетниците" и ще се припознаеш в Жан Валжан.

Ивелина Милушева, учителка по история и философия със стаж

Ангел Грънчаров каза...

Мерси, другарко, за лъжливата и лицемерна "морална" проповед, в която нескопосано ни разказахте откъс от стар учебник по литература! Вие, даскалките по литература по този начин успяхте да отвратите младите и от литературата, и от училището, и от морала, и от всичко. Гледам, че прекалено Ви вълнува моята личност, което и показва тъй жалката Ви мотивация. Защо не направите нещо да излезете от провала, в който сте попаднала: криете самоличността си, с което признавате нечистоплътността си. Хубавото е, че сте пенсионерка, никому ненужна. И повече няма да измъчвате учениците децата със скуката, която излъчвате...

Анонимен каза...

Тази година, Грънчаров, изпратих поредния випуск абитуриенти, на които бях класен ръководител. В знак на признателност моите ученици ми подариха екскурзия до Мароко през есента. Ще пътувам, Грънчаров, ще видя Маракеш, Казабланка, по името на любимия ми филм с Хъмфри Богарт и Ингрид Бергман, ще видя безкрая на сахарската пустиня.

А на теб, Грънчаров, кога за последен път твои ученици са ти направили някакъв жест? Кога са ти изказали признателност за това, което си им дал? Ти сам говориш колко велик преподавател си. Да изключим това, че си уволнен от системата на образованието заради липса на качества. Да приемем, че е репресия срещу теб. Търсят ли те твои ученици, питат ли те как си, викат ли те на веселби, когато има сбирки на випуските? Мен ме викат.

Гледам всичко това, виждам отношението на учениците ми. И не виждам провал. Виждам достойно изпълнение на моята работа. И в техните очи виждам тяхната благодарност.

Един ден всички ще сме пенсионери, Грънчаров. Аз имам повече от теб докато стигна дотам, но ще стигна. Един ден и Господ ще ни прибере всичките. И тогава ще носим отговорност за делата и думите си. Думите ти са силно обидни, Грънчаров. За делата не знам.

Чакам ти да кажеш за делата. Чакам да кажеш за отношението на твоите ученици. Чакам да ни разкажеш подробно. Какво си им дал на тях, за да са ти благодарни?

Мен ме срещат мои стари ученици, поздравяват ме, говорим си. Колко пъти те е спрял насред Пловдив един твой ученик да ти каже добра дума или ти си прекалено удавен в злобата си спрямо останалия свят, за да видиш?

Ивелина Милушева, учителка по история и философия със стаж

Анонимен каза...

"...у нас дори и учителите паразитират, щото не си вършат качествено работата. Плащаме им за да вредят на младите"
Кой го казва! Паразит, при соца доносник и натегач, при лъже-демокрацията демократ на приказки, на практика – лъжец интригант, озлобен човек без грам достойнство, който се мазни на Иван Костов така противно, та Костов се вижда принуден да прати свои хора да го заплашат, че ще го пребият, не престане ли да агитира за ДСБ. Грънчаров, чрез Вас природата си прави експеримент докъде може да стигне наглостта у Посредствения самовлюбен тип. Няма как да сте бил учител, предавали сте чужди мисли дори без да вникнете в тях.

Учител

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, радваме се, че се пофалихте със съответните облаги, които печелите явно със съответните подкупи, нали така? Вие пишете незаслужени тройки, извинявате отсъствия, а пък признателните ученици Ви подаряват екскурзия. Добре сте ги научила, няма що. Самият факт, че не се усещсте как звучат фалбите Ви, показват колко чините. Моите ученици, другарко, са възпитани иначе. Идтинското уважение е непознато за Вас. И как изобщо Ви хрумна да се фалите в този контекст?! Егати даскалицата?!

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, пак ли пейстнахте все същото. Нрка хората да се нарадват на Вашия феномен. Вие сте чудо невиждано на природата и културата, с извинение...

Анонимен каза...

Ех, Грънчаров, пак не пропусна да ме охулиш с всякакви възможни обиди и инсинуации? Завист ли е това? Злоба ли е? Нищо не каза за твоите ученици. Защото такива няма. Ученици имат учителите, които преподават. Ти не си учител, ти работиш като охрана, вардиш някакви неща - цехове, ниви, къщи, нечия собственост. Охранителите нямат ученици, те имат обекти за охрана. Не виждам на какво основание може да заявяваш претенция към образователната система, в която не работиш. Поискай нещо от МВР. Не мисля повече да си губя времето в тази безплодна дискусия. Няма смисъл от нея, тъй като няма какво да се говори с един много тъжен човек. Не зъл, не злобен, не завистлив, а тъжен. Ти си тъжен човек, Грънчаров, но искрено се надявам да намериш дори зрънце щастие, което да ти върне човечността. Остани със здраве!

Ивелина Милушева, учителка по история и философия със стаж

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, пак сте се объкАла нещо. Сама ме попитахте как се отнасят към мен моите ученици (щот се пофалихте, че Вашите Ви канели на вечеринки и Ви подарявали подаръци!), пък сега твърдите, че съм бил немАл ученици изобщо. Аз съм бил тъжен, но нима не е много по-тъжно, че чувсвате нужда да се фалите виртуално, явно в реалния живот немате никаква радост. И защо, другарко, криете истинската си самоличност - и си измисляте врели-некипели?! Вие сте трагичният и непризнат от никой образ, а защо сте се така озлобила е напълно ясно:защото в действителност нема с какво да се пофалите, немате никакви достижения и никакво щастие... Завалийке клета! Жалка слугиньо на Сатана...

Анонимен каза...

Ще запазя тази дискусия и всеки път, щом Грънчаров обяви, че е подал някъде документи за учител, ще я пращам на училището.

Б. от Б.