Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 14 август 2021 г.

Защо толкова много се опростачи природонаселението в Мутроландска Джамахирия, коя е причината за тъй масовото му обезумяване?

Ето какъв проблем констатирахме с един колега, също учител, обсъждайки поставена от мен тема във Фейсбук (изнасям този пункт отделно понеже смятам, че има важно самостоятелно и дори фундаментално, възлово значение!); та значи ето какво аз му отвърнах, а по-долу можете да видите как той ме провокира да заявя това:

Ангел Грънчаров: Защо у нас чалгарите, глупаците, идиотите, малоумните, наивниците и прочие са така много, да, коя е причината за толкова "лошия човешки матрьял", както се изразяваше доскорошния ни тъй проницателен премиер, който, между другото, изказа великата, направо гениална мисъл: 

"И аз съм прост, и вие сте прости - и затова така хубаво се разбираме!"? 

Какво да правим, какъв е изходът? Защо толкова много се опростачи природонаселението в Мутроландска Джамахирия, коя е причината за тъй масовото му обезумяване? 

Калпавото "образование" ли, което произвежда, по официалната статистика, около 42 % "функционално неграмотни", сиреч дебили? Защо стигнахме до това положение? Учителите ли са некадърни да си изпълняват достойно ролята и задачата? Или има нещо сбъркано в "културата" ни? 

Какво да правим? 

В отговор на: 

Nedelin Boyadjiev: Ангел Грънчаров, избирателите избират себеподобни. Чалгарите избират чалгари, глупаците избират глупаци, идиотите избират идиоти... И понеже явно изброените групи са мнозинство и у нас, и по света, видяхме резултата от два поредни избора.

ВАЖНА ДОБАВКА:

Вижте целия пост нa Гeoрги Aнгeлoв:

 

"Нaпocлeдък някoлкo души oт мoятa приятeлcкa лиcтa изрaзихa интeрec към прoeктa нa Cлaви Трифoнoв. Нямa дa ги рaзприятeлявaм, зaщoтo и тяхнoтo мнeниe мe интeрecувa. Нo щe им oтгoвoря:

 

Нe, кaтeгoричнo нe cъм cъглaceн! Cлaви нe e яхнaл чaлгa културaтa и oпрocтaчвaнeтo, a e тeхния дух и душa. Oбикнoвeн ceлcки лизaч нa мaфиoтcки зa.ници, нeкaдърeн и кичoзeн кaктo в музикaтa, тaкa и в cъздaвaнeтo нa тeлeвизиoнeн прoдукт, пoлитичecки cлaгaч и хaмeлeoн, дaлeч oт вcякaквa прeдcтaвa зa държaвнocт или дeмoкрaция, функциoнaлнo нeгрaмoтeн примитив, лишeн oт eлeмeнтaрeн вкуc мeгaлoмaн - тoй e врeдeн във вcякo cвoe aмплoa. Eдинcтвeнoтo му умeниe e дa прaви пaри, нo пo eдин грoзeн нaчин. Тoвa, впрoчeм, гo умeят и ceгaшнитe упрaвници...

 

И нe, нe ми e любoпитнo кaквo щe нaпрaви в пoлитикaтa, пиcнa ми oт пoдoбни милициoнeрcки изпълнeния. И нe, нямaм нeрви зa тъпи и oбрeчeни eкcпeримeнти, c тъпи и oбрeчeни хoрa. И нe, нe ми e интeрecнo дa глeдaм кaк тoзи кaмък щял дa рaзплиcкa блaтoтo, зaщoтo тoй E блaтoтo.

 

Зa кaквa прoмянa бълнувaтe, кoгaтo тoй E cтaтуквoтo?"


източник


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободатаизд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времетоживотасвободата.

25 коментара:

Анонимен каза...

По целия свят са много. Спомни си Френската революция! Блатото е било повече от всички взети заедно.

Цвятко Минеков

Ангел Грънчаров каза...

Цвятко Минеков Значи проблемът у нас е, че мислещото малцинство е също така недъгаво?

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров, еволюция чрез образование. Налагане на друг модел на поведение, различен от чалгарския. Обаче това изисква много време.

Nedelin Boyadjiev

Ангел Грънчаров каза...

Nedelin Boyadjiev Добре де, но видяхме как ТОЗИ МОДЕЛ на "образУвание" доведе тъкмо до ЗАТЪПЯВАНЕТО и ОПРОСТАЧВАНЕТО на нацията? Но ако продължим с него въпреки катастрофата, до която доведе (и чието плодове сега берем и им се наслаждаваме!), то нали ще продължаваме да получаваме ОЩЕ ОТ СЪЩОТО?!

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров . Да кажем - импотентно

Цвятко Минеков

Ангел Грънчаров каза...

Цвятко Минеков Скопено, тъй да се рече? И докъде ще я докараме с тази безплодна, скопена "ентелегенция", която роди най-виш продукт именно в лицето на народния идол Славчу - и неговия кръвен близнак Боко, он, както е известно, освен мутра, бияч, пожарникар, бодигад, разбойник също така е и "доктор по психология"?!

Анонимен каза...

Е, образованието трябва да се извършва от високо образовани, интелигентни и грамотни хора, но не всички учители и университетски преподаватели са такива, за жалост.

Nedelin Boyadjiev

Анонимен каза...

Образованието се извършва от хора - автори на учебници, помагала, монографии, многотомници, от учители и университетски преподаватели.

Nedelin Boyadjiev

Анонимен каза...

Съответно, ползвателите/потребителите на тази услуга също са хора - ученици, студенти (пряко) и техните родители и приятели (непряко).

Монетата има две страни.

Nedelin Boyadjiev

Анонимен каза...

А ти пък защо ми споменаваш името всеки път? Не може ли да пишеш Учителят Хикс или Противник на моята музика, Идеологически враг на моята партия или нещо друго по твой избор?

Ангел Грънчаров каза...


Доколкото разбирам, искаш да кажеш, че и преподавателите, и учениците са природно тъпи долни и затова положението е такова, вината е обща, колективна?

Анонимен каза...

Точно това казвам. Не може учителят да е по-тъп от учениците. Но се случва и това.

Ангел Грънчаров каза...

Аз пък не мога да разбера защо човек, практикуващ бойни изкуства, го е страх да каже публично какво мисли...

Анонимен каза...

Когато в ръцете си имаш тесто, можеш да омесиш хляб. Когато, вместо тесто имаш... нещо друго, няма да се получи хляб.

Ангел Грънчаров каза...

Искаш да кажеш, че ако месиш не тесто, а лай.о, хляб нема да се получи?

Анонимен каза...

Щото така е по-добре за всички. Пишеш там Неназован или анонимен източник и готово.

А, ама веднага позна!

Ама, ако и месещият е от същата порода...

Ангел Грънчаров каза...

Сам губиш от това, че не смееш публично да заявяваш какво мислиш. Затова на изборите ще продължаваш да получаваш по 5 гласа в Пловдив примерно...

Анонимен каза...

Аз съм прост и вий сте прости, ний сме от една порода, надушвам го...

Е, това не е болка за умиране.

Анонимен каза...

Достатъчно хора ме познават.

Анонимен каза...

А не гласуват вкупом за мен, защото... явно да фенове на други политици.

Какво да правим ли? Нищо не можем да направим извън системата. То, не, че и в нея можем много. Поне - не - и дълго време.

Ангел Грънчаров каза...

Само Славчу печели избори като мълчи, но он е тв-звезда, която 30 години е дърдорила своите простотии от екрана, а такива като теб не са имали това щастие - и тази привилегия, която не се дава всекиму, а само на такива, които са "от наште"...

Анонимен каза...

Не ние сме допуснали това. Тези хора са получили дипломи, били са назначени от директора, след уж щателно проучване - на документацията и при събеседването.

Аз съм дърдорил моите премъдрости. И онези, които са ги чули и измислили, само са спечелили.

Анонимен каза...

Това е страничен резултат. Основният е, че обучаемите после не са полезни дори и на себе си.

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров, образованието дава една енциклопедична култура, но не всеки ученик и студент успява да я усвои и не всеки успява да свърже междудисциплинарните връзки.

Ангел Грънчаров каза...

А може би преподаватели не успяват да му помогнат да постигне този смисъл?