Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 12 август 2021 г.

Какво означава да си ляв?


Георги Пашевъ: Аз като анархист съм казвал, че не съм нито лев, нито десен. Една хубава жена има и лява, и дясна цица. Мога да кажа и по-вулгарни аналогии, но идеята е ясна. В наши дни, обаче, трябва да си по-социален, ако имаш сърце. А това значи, че левият ти тестис трябва да е по-активен. Малките и средни бизнеси фалират, хората не могат да си посрещат нуждите във враждебна среда с най-висока цена на тока и горивото в историята. Бедните все повече стават и енергийно бедни. Ситуацията е гарнирана с гадни lockdowns и нова ковид криза, чукаща на вратата. Работодатели излизат на стачка, че не могат да работят заради тая цена на тока. В наши дни, ако обичаш хората и страдаш за тяхното страдание, трябва да си ляв. Затова и аз ще говоря все по-ляво следващите месеци. Когато дойде време за десния ташак, пак ще си проличи. 

Rayna Koleva: Това е идеалистична представа, съвсем непригодна за живуркането в катастрофиралата страна. Пагубно е да си жалостив към приучени на паразитизъм мизерабъли. Те даже и нападат благодетели. Когато усетят, че по някакъв начин ги жалят и им съчувстват. То се помага на добри хора, когато са го закъсали. Но да подаваш ръка на жестоки зомбита е много опасно! 

Ангел Грънчаров: Лявото е свързано с ламтежа по чуждото, т.е. с кражбата, с паразитирането за сметка на държавата, то приучава хората да не работят, а да чакат държавата, подобно на майка-кърмилница, да се погрижи за тях, да им даде нещичко наготово, да ги нахрани и напои. Мечтаят да бозаят от държавната цицка (щото богатите, т.е. умните, способните, работливите, немързеливите, видите ли, им били вечни длъжници; левите затова и непрекъснато проповядват някаква "социална справедливост", която взема от едни, за да облагодетелства незаслужено и даром други, именно тия, на които не им се работи!), затова е чудесно, че асоциирахте лявата си привързаност именно с цица, т.е. с бозаенето. (Взема се - чрез данъците от държавата-октопод - от едни, за да се даде на други, уж по-слаби, а всъщност по-приближени до властта, т.е. такива, които са "от наште"!) 

Тъй че най-голямата лъжа е това, че който, видите ли, нямал сърце, не бил ляв, а който имал, бил непременно на страната на ламтящите, на копнеещите да паразитират за сметка на държавното, за сметка на работещите, на допринасящите. Та значи лъжата, ведно с кражбата и паразитирането, е един от китовете на лявата измамна доктрина. 

Забележете: левите, тия, дето се афишират за леви, до един са все богаташи, които чудесно са се уредили за сметка на краденето от държавата, но те, моля ви се, в същото време били "социално чувствителни" (понеже имали сърца!)! Пита се: като са толкова "социално чувствителни", защо не вземат да раздадат своето богатство на бедните, на слабите? Примерно Гергов защо не си раздаде милионите: да постъпи така, както проповядва, едва тогава ще го призная за "социално чувствителен"?! 

Та това е положението. Най-леви са комунистите, които чудесно си паразитираха за сметка на държавата, живееха в резиденции, на държавно обслужване, държавата ги хранеше и те трябваше само да произнасят лъжливи речи, та да държат народа в подчинение, е, и милицията помагаше, и ДС беше незаменима в поддържането на здравината на левия колунистически рай. 

Това вкратце е същината на лявата лъжа. Като кажете: ляв съм, щот имам сърце, всъщност казвате, без да се усещате: нямам ламтя да паразитирам за сметка на "общото благо", вече не ми се работи, ще преуспявам като крада, т.е. фактически казвате, че скъсвате занапред с всякакъв морал. 

Апропо, а това "аз съм нито ляв, нито десен" всъщност значи: аз съм безпринципен и дезориентиран, аз съм объркан, аз не знам що искам и за какво си заслужава да работя и да се боря. Хората без ясни принципи не са нито леви, нито десни, т.е. техен принцип е шикалкавенето, усукването, тарикатлъкът, лъженето, спекулирането с някакви пошли чувства на тълпата, демагогията, популизмът.

Толкова от мен. Можете вече да започнете да ме плюете. 

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

4 коментара:

Анонимен каза...

Взема се - чрез данъците от държавата-октопод - от едни, за да се даде на други - учителската професия.

Ангел Грънчаров каза...

Учителите вършат най-важни и отговорна работа, другарко. Пак сте се объркАла, както винаги. Съвсем други са паразитите. Друг е въпросът, че у нас дори и учителите паразитират, щото не си вършат качествено работата. Плащаме им за да вредят на младите...

Анонимен каза...

"...у нас дори и учителите паразитират, щото не си вършат качествено работата. Плащаме им за да вредят на младите"

Кой го казва! Паразит, при соца доносник и натегач, при лъже-демокрацията демократ на приказки, на практика – лъжец интригант, озлобен човек без грам достойнство, който се мазни на Иван Костов така противно, та Костов се вижда принуден да прати свои хора да го заплашат, че ще го пребият, не престане ли да агитира за ДСБ. Грънчаров, чрез Вас природата си прави експеримент докъде може да стигне наглостта у Посредствения самовлюбен тип. Няма как да сте бил учител, предавали сте чужди мисли дори без да вникнете в тях.

Учител

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, чудесно сте се описАла, бравос! Като правите тия специфични самопризнания, олеква ли Ви поне малко?