Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 28 август 2021 г.

Къде и как прекара тази нощ отново бездомната - заради тъй добродетелните й самарянстващи съседи! - баба Марийка?

На този въпрос отговарям на г-н Пашев, който единствен - от хилядите граждани на Пловдив, знаещи за случая, научили за него вчера от медиите! - се заинтересува снощи какво е станало с баба Марийка, къде и как тя е прекарала нощта (след като тъй добродетелните и онеправдани, направо ангелоподобни добри самаряни, нейни съседи от блока й, вчера не я допуснаха не само да влезе в собственото си жилище, не само да прекрачи прага на блока, но и дори вече да посмее да помисли да се ползва повече ОТ СОБСТВЕНИЯ СИ АПАРТАМЕНТ!!!):

Georgi PashevАз на обед си тръгнах, защото все пак трябваше за 3 часа да пиша код.

Въвеждане

Georgi

Georgi Pashev
Какво стана после, къде отиде бабата да спи?
Въвеждане

Georgi

Католическата фондация "Каритас" в Раковски.
Въвеждане

Georgi

Georgi Pashev
Дали биха желали те да се занимаят с бабата?
Въвеждане

Georgi

Georgi Pashev
Баба вещоманка, събирачка на котки и боклуци, 25 години тормози блок. Изгонили я за 3 години. Има право да се върне, минал периода. жива верига, вдигат олелия, вдигат кръвното и децибелите, налитат🔻 ✅заканват се с побой; ✅обвиняват я за чужди смърти; ✅турските сапунки ряпа да ядат; ✅ Псих(истери)зация - подходящо заглавие за филма. ✅синът и щерката на бабата не я поглеждат, правят се на "дръж ми шапката"; ✅ Дон Кихот Диоген Грънчаров отива да се бие за честта на бабата; ✅ нехайство от институциите; ✅ Гнусотия - физическа, но и морална и духовна. В кочината Апталия свинщината е на ниво и е мултиаспектна.
Видяно от Georgi Pashev в Петък 21:59
Въвеждане

Изпратихте

Въвеждане

Изпратихте

Въвеждане

Изпратихте

Ще пиша по въпроса, ще Ви отговоря на въпросите (какво стана с баба Марийка след като си тръгнахме с нея), а може би, ако ме домързи да пиша, ще направя видео още днес...
Въвеждане

Изпратихте

Много хубаво сте ме дефинирал този път, бравос: "Дон Кихот Диоген Грънчаров" и "народен трибун" 🙂 По повод на последното, ако искате, можем да направим стрийм, диалог, стига пак да се върнете в Клуба, щото ми се чини, че създаването на институцията "народен трибун" (неизбираеми, а постигащи това звание единствено с БЕЗСКОРИСТНО МНОГОГОДИШНО СЛУЖЕНЕ НА НАРОДА, именно с ДЕЛА...) нищо чудно да се окаже в един момент онази опорна точка, благодарение на която може да се преобърне тъй плачевното статукво в свидното ни отечество...
Въвеждане

Изпратихте

Само на Вас казвам, засега на никой не съм го казал: баба Марийка има страх да спи повече на улицата не защото някой разбойник нощем може да я ограби или дори убие, не, тя се плаши да спи на улицата вижте по каква причина: страх я е от полицията! 🙂 Понеже последния път като е спяла на улицата идва полицейски патрул, хващат я като престъпничка, хващат я за ръка и я натикват насила в полицейската кола, а след това я закарват в психодиспансера! По тази причина баба Марийка вече има страх от полицията (която именно "ни пази", да, но кого пази, пази ни, излиза, от... баба Марийка, щот баба Марийка, предполагам, е единствената престъпничка в тази държава, а най-голямото престъпление, с което се бори родната ни полиция-милиция е... да спиш на улицата след като си станал бездомен - поради нашето тъй справедливо "правосъдие"!).

Ето затова, поради този свой основателен страх от полицията снощи баба Марийка ме принуди да я водя къде ли не, обикаляхме, търсихме "квартирни бюра", за отдаване на стаи под наем, посетихме някои такива места, разбира се, като я виждаха, всички ни казваха "Нямаме свободни стаи, съжаляваме!"; по едно време при нас, подобно на... Божий ангел се появи, неизвестно откъде се появи бившият небезразличен гражданин Ники Димов (с когото бяхме скарани, но въпреки това изненадващо той се появи: нищо чудно самият Бог да го е пратил, знам ли?!), е, с него и с баба Марийка тръгнахме, в отчаянието си, да търсим... хотел (!!!), където да я настаним, само и само тя да не спи отново на улицата, на тротоара, понеже я е страх не от разбойници нощем, а я е страх единствено от... полицията!

И по едно чудо в един хотел, моля ви се, като ги попитах имат ли стая, в която да може да спи "ето тази стара жена", младежът на рецепцията, без замисляне, каза: "Да!", аз щях да падна от изненада, попитах колко струва една нощувка, той погледна и ми отвърна: "68 лева"; втрещен, попитах баба Марийка съгласна ли е да плати такава колосална (за моите представи на беден учител по философия, изгонен от образованието, поради което прехранващ се с безработната си съпруга, също учителка, също изгонена от образованието, с минималната заплата на нощен пазач!) значи сума, баба Марийка, като чу за сумата пари, преглътна уплашено, за миг помисли, пресметна нещо и отвърна с пресъхнал глас: "Да, съгласна съм, аз всъщност друг изход нямам, а на улицата да спя не ща повече!".

Е, по-голямата част от пенсията й снощи отиде за 4 нощувки, баба Марийка се раздели с тия пари и беше настанена в една чудесна стая в един хотел в центъра на Пловдив! Понеже тя нямаше друхи (резервни и също така бельо!), аз я заведох след като се настани в хотела в разни магазини, които все още работеха (беше вече към 20.00 часа!), тя си купи някакви дрехи, бельо, скъпи-прескъпи (аз не знам точно каква сума е платила за тях, но най-вероятно остатъка от месечната й пенсия е отишъл за тях!) и сега вече за 4 дена е в хотел, а какво ще стане като минат тия 4 дни и нощи аз лично не знам, не си представям изобщо какво ще стане и къде ще ходи да спи тя занапред!

Това е положението. Имаме 4 дни за мислене какво да правим по-нататък. Аз се надявам след като медиите благоволиха да пошумят малко (за да спечелят рейтинг в туй сушаво откъм сензации време на гърба на баба Марийка!) нейният проблем (че няма къде да спи!) вече да не е само мой, а да е, така да се каже, "обществен", макар че болното ни общество видяхте как реагира, нали видяхте и се убедихте, че като ЧОВЕЦИ ние, въпреки цивилизоваността си и учеността си, ЗА АБСОЛЮТНО НИЩО НЕ СТАВАМЕ!

Хубав ден Ви желая - и приятни размисли! Поне вие показахте, че не сте безразличен като другите и сте способен нещо да направите на дело - за да помогнете на баба Марийка. Т.е., иначе казано, вчера можахте да покажете, че сте ЧОВЕК....

Познавам лично отец Артур от Раковски, той е философ по образование, аз пък там бях за известно време учител по философия, не знаех за тази фондация, ако искате тия дни можем заедно да се разходим до Раковски и да им разкажем за случая, може пък да дадат някаква идея или да имат опит в решаването на такива казуси?


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

Къщата в Долна баня стои свободна. Има и свободни стаи в апартамента на Грънчаров. Все ще се намери едно диванче. Но той иска ли да бъде човек или само иска аванта? Кажи бе, Грънчаров?