Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 28 август 2021 г.

Как медии отразиха новия скандален епизод от епичната и безпощадна война на живеещите в блока на ул. Копривщица 15 срещу клетата 89-год. баба Марийка?

Това е входът на жилищния блок на ул. Копривщица 15, кв. Смирненски, Пловдив - живеещите от този блок от години водят война не живот и смърт с живялата навремето на 12-ия етаж 89-годишна сега баба Марийка (на която сега не разрешават да се ползва от апартамента си, от собствеността си). На това място вчера се разрази поредния скандален епизод от тази междусъседска свада или още по-точно казано - война. А ето и отзвука на някои пловдивски медии:

Съседите на баба Марийка настръхнаха, не я пускат в апартамента й

 



Другарката, която стои срещу нас, е домоуправителката на блока, тя в момента е завела съдебно дяло срещу баба Марийка; искът, доколкото разбрахме, е за някакви хипотетични "4000 лева щети и разходи", които живеещите били понесли във връзка с почистването (и евентуално обирането!) на апартамента на баба Марийка; вероятно към тази сума са прибавени, примерно, и още не по-малко имагинерни и хипотетични, да допуснем (няма да е изненада!) "200 000 лева", така да се каже, "МОРАЛНИ", моля ви се, "ЩЕТИ"; на това основание интимната идея, може да се подозира, допускаме, е, като спечелят и това съдебно дяло, след това да дадат баба Марийка на някой пословично "ЧЕСТЕН" частен съдебен изпълнител, който да прибави към образувалата се грамадна сума ГРЕШНИ, да не кажа КЪРВАВИ ПАРИ и свой достоен хонорар (примерно от 40 000 лева, ние имаме опит в туй отношение и знаем, че хонорарът му няма как да не е порядъчно ТЛЪСТ!), та в крайна сметка да окаже, че баба Марийка (и наследниците й най-вече, щото тя, разбира се, няма как да живее още кой знае колко, при нейните достолепни 89 години!!!) да се окажат ВЕЧНИ ДЛЪЖНИЦИ на тъй добропорядъчните и тъй справедливо негодуващи граждани-съседи-самаряни, при което, няма как иначе, частният съдебен изпълнител, "СЪВСЕМ ЗАКОННО" (според тъй епичната "СПЕЦИФИЧНА ЗАКОННОСТ" на тъй приказната страна МУТРОЛАНДИЯ!), ще наложи запор на собствеността на баба Марийка, ние няма да се учудим (познаваме ОТ ОПИТ добре, дори изчерпателно нравите, манталитета на добре този хуманоидно-антропологичен тип на нашенските частни съдебни изпълнители!), ще ПРОДАДЕ апартамента на баба Марийка на нищожна цена (за да си вземе барем поне част от хонорара!), пък след това наследниците на баба Марийка ще плащат остатъка от ГРАМАДНАТА СУМА доживотно, а най-вероятно доживотно ще плащат тази сума и техните наследници, техните деца! 

Толкова. Какво ще кажете за това дълго и предълго, направо убийствено нечетивно изречение, което успях да съоръдя (съоръжа?!), а?! Спирам. Темата си заслужава да бъде продължена, ще я продължа по подобаващия начин - след като намеря адвокат на баба Марийка и се консултирам с него, щото, забелязвате, че опасността тя да загуби това предстоящо, но вече заведено съдебно дяло е ОГРОМНА, щото, като капак на всичко, тези тъй добродетелни съседи-самаряни-граждани, с извинение, са се научили да "ПЕЧЕЛЯТ" такива съдебни дела по най-умния и лесен начин, а именно като просто... не уведомяват баба Марийка за заведените от тях дела, да, те именно по този начин "СПЕЧЕЛИХА" и онова БЕЗЦЕННО за тях съдебно дяло, с което изгониха баба Марийка от апартамента й за 3 години, поради което тя много месеци (почти година!) СПА НА ТРОТОАРА; чудно е само при това как тя изобщо ОЦЕЛЯ и ОЖИВЯ, да, тук аз съзирам директна намеса на САМИЯ БОГ, няма начин "Божият пръст" тук да не се е намесил; но както и да е, да приключа и това изречение, че и с него нищо чудно да оправдая своя вече все по-убедително натрапващ се мой имидж на "НАПЪЛНО ОТКАЧЕН И НЕНОРМАЛЕН НЕЩАСТНИК", "ТЪПАНАР", "ИДИОТ" и прочие. 

Хайде, хубав ден ви желая - и приятни размисли! Живи и здрави да сме, виждате и се убеждавате за пореден път какъв невероятно богат и интензивен живот живеем ние, небезразличните граждани (апропо, тия тъй добродетелни граждани от блока на баба Марийка вчера ми обещаха И МЕНЕ ДА МЕ СЪДЯТ за "МОРАЛНИТЕ" с извинение, "щети" (като им правя добро да разберат и осъзнаят какво правят аз ги "ощетявам", нали разбирате тяхната ИЗВРАТЕНА "ЛОГИКА"?!), които съм им причинил; нищо чудно и да го направят, с оглед в един прекрасен ден и... моят апартамент да бъде конфискуван от частен съдебен изпълнител, та аз най-сетне да стигна до изцяло заслужената и от мен СЪДБА НА БЕЗДОМНИК - като моята довереница баба Марийка; та и аз един ден най-сетне да умра, като почна да спя като нея на улицата, на тротоара, заедно с моята съпруга, със сина ми и с неговата приятелка даже...)
Голяма разправия! Вехтошарката баба Марийка иска да се прибере вкъщи, но съседите не я пускат


ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ ПО СЪЩИЯ КАЗУС, А И ВИДИОЗАПИСИ НА СТАНАЛОТО, НА ВЪПРОСНИЯ ЕПИЗОД ОТ ТЪЙ ЕПИЧНАТА И БЕЗПОЩАДНА ВОЙНА НА ПЛОВДИВЧАНИ-БАБАИТИ И БАБАИТКИ СРЕЩУ ЕДНА НЕМОЩНА БОЛНА БАБИЧКА: 




Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

9 коментара:

Анонимен каза...

Щом събира боклуци и замърсява въздуха на съседите, и не желае да спре да го прави, то общото събрание има право да я изгони. Защото всеки има право на чист въздух в жилището си.

Аз пиша

Анонимен каза...

Не знам, ама клипчето е голям смях :Д цялото го изгледах и се съдрах да се хиля хахаха!

Стефан Илиев 1

Анонимен каза...

Госпожата изобщо не е освобождавана от старческия дом, а сама е напуснала.

Висенте дел Боске

Анонимен каза...

Като не можеш да се държиш като човек, не заслужаваш да живееш с хора. Няма такива хора, спяла права заради боклуците и тоя мухльо е оправдава била стара била болна, значи заради 1 човек на всеки да му мирише и да вирее мухъл и кой знае какво ли друго. Даже да не се приближава до блока ако няма да се държи нормално...

Анонимен каза...

Жална майка на човек с такива съседи! Знам за подобен случай и мога да кажа, че съдбата може да разкара съседите, преди те да разкарат баба на 80 години? И то - собственик! Не човеци, а мърша...

Дедо ви

Анонимен каза...

Този перушан от ПОТ-ната телевизия очевидно иска да прилапа апартамента на бабата! Ама не я иска у тях си, нали... Тогава да я закара на тавана на бай Генчовата телевизия - там поне са свикнали с хлебарки и други гадини!

Съсед

Анонимен каза...

С интерес изгледах видеото. Лицемерието на този с таблета е потресаващо.

Ангел Грънчаров каза...

Кой е с таблет ма, другарко? Да немате некакви видения като гледате видеото? Че не забелязах човек с таблет...

Анонимен каза...

Човещината е толкова рядко срещана в днешно време, че човек прояви ли я, веднага ще бъде обвинен, че има някакви задни мисли. Познавам Ангел Грънчаров и знам, че единствената му цел е да помогне на бабичката. А че тя има проблеми с психиката--има си ги. Не упреквам и съседите, защото никой не е длъжен да търпи това, което баба Марийка им причинява. И аз това питам: Къде са децата и'? Според мен тази жена, иска или не, трябва да бъде настанена в социален дом.

Veska Arangelova