Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 1 септември 2021 г.

Трябва ли да чакаме баба Марийка да издъхне някоя нощ на студените плочки на тротоара, та обезчовечилото се общество да си отдъхне най-сетне от нея?!

Преди малко забелязах нова публикация в блога на небезразличните граждани, ето, ако желаете, прочетете я (защото казусът около баба Марийка се заплете вече до невъзможна степен!):

ГОСПОДИН ОМБУДСМАН, НАСТОЯВАМЕ: СВЪРШЕТЕ СИ РАБОТАТА, ИЗПЪЛНЕТЕ СИ СЛУЖЕБНОТО ЗАДЪЛЖЕНИЕ!


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.


14 коментара:

Анонимен каза...

Нали си философ, ето ти чист философски въпрос - човек ражда ли се с правото да се самоубие? Имаме ли право да се намесваме силово във решенията на някой ако те влияят единствено на него самият?

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, заблудила сте се нешо. Тоз въпрос не е философски. Или не сте го формулирАла по философски начин. Идете учете. Кат разберете що е философия ми се обадете пак. Щот засега не разбирате същината на поставения казус.

Анонимен каза...

Самоубийството спада ли към човешките права?

Ангел Грънчаров каза...

Не съм чувАл за такова прво, другарко. Това е Вашият оригиналем принос към "философията"...

Анонимен каза...

След като не е право - например полицай може да простреля опитващ да се самоубие човек в коляното в опит да предотврати това престъпление? Самонаравняването (физическо и психическо) също ли е забранено?

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, много е трудно да сфанем тъй дълбокомудрата Ви мислъ. :-) Да немате фантазии за самонараняване? То безсексието докъде ли не води, клета другарко...

Анонимен каза...

Целите ти действия спрямо баба Марийка са точно това. Пренебрегваш волята й с извинението че го правиш за да не се самонарани. Това се опитвам да ти подскажа, че и мачкаш правата.

Ангел Грънчаров каза...

Нищо не сте разбрала от "целите ми действия", другарко. Нищичко. Причината е ясна: просто сте с твърде увредена душа. Напънът Ви да "разсъждавате" е напълно безплоден. Щот Ви липсва досег със смисъла. Всичко възприемате напълно превратно. Вие сте нещастно зомби, другарко.

Анонимен каза...

Грънчаров е непревзимаема крепост на Лъжата и Надменността. Ши го оборите, ама на куково лято! Така че не се захващайте да спорите с великия идиот, барем да си спестите унижението да бъдете оплют/оплюта и публично заклеймен/заклеймена с богатия речникови запас от проклятия, типични за корифея от село Долна Баня, Софийско, болшевик по бащино потекло, идеалист до дъното на мизерната си душа.

Учител

Ангел Грънчаров каза...

Другарката разполага в ръкава си с куп ипостаси - и винаги е готова да мизерничи по своя си начин. С което именно и се издава. Тя успя да пропъди от блога ми всичко, що е свястно, но пък за сметка не това не се усеща, че я ползвам като опитна свинка - за да изучавам бездните на комуноидността. Ще пиша книга по тия тъй любопитни проблеми. Прозрем ли тайната на комунодиността, ще се освободим от нея. И ще възкръснем за нов живот. Като нация и като индивиди, естествено. Другарката е квинтесенция на чистата комунодност и по тази причина е мой безценен изследователски обект. Прекрасно е, че не се усеща за какво я използвам. Но за науката се искат жертви, нъл тъй, другарко? :-)

Анонимен каза...

Няколко неща:

1. Грънчаров живее в голям апартамент, все ще се намери едно ъгълче за баба Марийка. Не иска.

2. Грънчаров има голяма къша в Долна баня, където може да настани баба Марийка. Не иска.

3. Жената на Грънчаров е безработна. Може да стане социален асистент на баба Марийка. Не иска.

4. Грънчаров си прави ПР на гърба на баба Марийка и си търси повод за заяждане. Нищо повече.

Тези четири факта са неоспорими. Грънчаров е просто един дърт лицемер, който прогресивно расте по тегло, иначе гладувал. Видях го тези дни в Пловдив. Отпрал е по-голямо шкембе от Бойко Борисов. Тая шия не е туршия.

Б. от Б.

Ангел Грънчаров каза...

Виждате, че другарката дежурна оплювачка е станала голяма моралистка, а също така и изтънчена естетка. Тя се грижи за всички аспекти на моето битие, телесно и духовно. Аз съм изрод, а тя е съвършена в своята злобна и завистлива безличност...

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров каза...
"...Аз съм изрод, а тя е съвършена... 2.09.21 г., 4:57 ч."

Тъй е, др. Грънчаров! Истината е съвършена, до нея достигат само съвършените.
Станал сте рано сабахлен и, явно крайно отчаян от себе си, сте решил, че сте изрод. Е ми, не бива тъй жестоко да се съдите. Вий сте само един завършил ЛРД (Ленинградски Рабфак за Демагози) лицемер и можете отново да сте щастлив, щом престанете да лицемерничите.

Б. от Б.

Ангел Грънчаров каза...

Моралната изтънченост на дежурната другарка-оплювачка достигна вече, както забелязвате, звездни висоти! :-) Моралното чувство, което гори в тъй човеколюбивото й сърце, е на път да започне да се излива в лирично-патетични стихове... :-)