Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 4 септември 2021 г.

Къде ли е спала тази нощ баба Марийка, помогна ли й някой от Кметството?


Тоз "хотел", за който говоря, опитвайки се да проагитирам баба Марийка, е социално заведение за стари хора с деменция. Таман като за нея. Не ще обаче и да чуе за старчески дом. Обича свободата, ала е много стара вече и не може да се грижи за себе си. (Болна е!) Вчера я оставих пред Кметството социалните служби да търсят изход от казуса. (Аз съм безсилен с нещо да й помогна. А и не е моя работа да върша работата им, да изпълнявам аз техните задължения.) Бог знае дали изобщо са й обърнали някакво внимание. Ако са я оставили да спи тази нощ на улицата, това е страшно безобразие и потресаваща безчовечност. Но кой ли знае как и къде е спара бабата? Тя месеци наред спа на тротоара, аз месеци наред призовавах службите нещо да направят, нищо не направиха - и не им пукаше, че е на 85 (тогава) години. Сега е на 89 и пак не им пука явно...


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...



Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

20 коментара:

Анонимен каза...

Т.е. твоето твърдение е, че нейните желания не би трябвало да се взимат впредвид.

Ангел Грънчаров каза...

Аз пък, другарко, имам желание да живея на... Бахамските острови. :-) Ама това нема как да стане. Баба Марийка има големо желание да живее в хотели, ама и това е трудно осъществимо желание...

Анонимен каза...

Ако има желание да спи на улицата или не дай си боже у вас какво правим тогава?

Анонимен каза...

Защо не я вземете при себе си? Нали - за разлика от нас - сте много загрижен и човеколюбив?

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, баба Марийка не желае да спи в моя дом, също така не желае да спи в дома и на сина си. Сега по-спокойна ли сте вече? Баба Марийка желае обаче да спи във Вашия дом, щот сте другарка, щот сте доказана хуманистка и щот сте поборница за нейните права... Кво праим сега?! :-)

Анонимен каза...

Ти си този който си прави пиар на неин гръб и за това трябва ти трябва да я приютиш. А всички знаят че в крайна сметка ще стане както миналият път , не ти ще бъдеш този който ще и помогне.

Анонимен каза...

Просто я вземи у вас. Ама лесно се приказва, нали? Трудното е САМ да направиш нещо добро.

Ангел Грънчаров каза...

Всички ние, другарко, имаме горлямо доверие във Вашето човеколюбие и се надяваме сама да вземете баба Марийка и да се грижите за нея. Сама казвате, че аз съм лицемер и само си правя пиар, ето, като е така, като нема кой да я вземе, като на мен не може да се разчита, значи единствената, на която може да разчита бабата, сте именно Вие?! Какво чакате още, потърсете бабата и я спасете!

Анонимен каза...

Помощта към баба Марийка може да бъде или финансова или да се осигури място където тя да живее спокойно до края на дните си . понеже ти дрГРЪНЧАРОВ си така добър към жената която е на преклонна възраст може да я приютиш у вас и да и помагаш финансово без да афишираш всичко това .Познавам случая ,зная че тя има дъщеря която е в чужбина - в краен случай може да платиш билета на бабата до дъщеря й . Ако наистина си толкова загрижен за жената толкова е просто - поемаш й разходите и решаваш въпроса

Elena Gospodinova

Анонимен каза...

Глупости! Познавам дъщеря й! Всичко би направила, за да вземе майка си при себе си. Баба Марийка не иска.
Няма да иска и при Грънчаров. Тя иска да се обгрижва сама. И има право да живее в жилището си. А на социалните това им е работата. Да пратят при нея психолог. И да азаптят съседите й.

Мария Василева

Анонимен каза...

Мария Василева Госпожа Марийка е събирач на животни Това е психично отклонение- имала е около 50-60 котки в малък апартамент.Не може да се съобразяваме с исканията на всеки психар .Казвате ,че не иска при дъщеря й ,не иска при Грънчаров , не иска в старчески дом , не иска да се откаже от котките -ами като не иска какво да правим .Тя наистина има нужда от грижи предвид възрастта и психическото състояние - ама това че тя нищо не иска също е проблем . И тогава какво да се върне в апартамента си с няколко дузини котки - и това е решение добро ама само за госпожата - блока е на 13 етажа с много апартаменти , с малки деца които ще бъдат принудени да живеят в несвойствена среда -имам предвид миризмата на урина и изпражнения . Ирешението е съседите да се изнесат от жилищата си и госпожа Марийка да си гледа животинките-защитниците на събирачите на животни са като събирачите Мисля че дъщерята трябва да се погрижи за майка си да не тормози съседите си - и това че госпожа Марийка не иска помощта на дъщеря си изобщо не е извинение -за дъщерята.

Elena Gospodinova

Анонимен каза...

Elena Gospodinova защо направо не убиете физически болната жена?

Мария Василева

Анонимен каза...

Мария Василева За убийство ли говорите -не ви е срам , госпожо . Вместо да се заяждате направете нещо за жената - например приют за котки , тя наистина ще е доволна Лично аз гледам болната си майка , на възрастта на Марийка и повече не ми пишете , аман от такива псевдо помагачи като вас и Грънчаров.

Elena Gospodinova

Ангел Грънчаров каза...

Elena Gospodinova Госпожо, пардон, другарко, като сте толкова благородна и демонстрирате такъв завиден морал, защо не вземете и баба Марийка и да я гледате заедно с майка си? Аз лично ще се постарая да я убедя, че не сте толкоза злобна, както си личи по всяка Ваша дума, и ще я придумам да приеме и да дойде да живее у Вас. Тъкмо ще покажете добрината си на дело, не само на думи. Не е вярно, че баба Марийка била отглеждала 60 и не знам си колко котки в апартамента си. Имала е 4 котки. Това, че е болна, че събира боклуци и пр. не е основание да бъде тероризирана години наред от съседите си, представящи се като "добри самаряни"...

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров Иди на опера душо комунистическа -защо си поискал приятелство във фейсбук от Бойко Борисов нали го мразиш.

Elena Gospodinova

Ангел Грънчаров каза...

Elena Gospodinova Другарко, Боко поиска приятелство от мен, щото съм инфлуенсър! 🙂 Другарко, по-полека де, сега на мутро-комунисто-гербовашка "демократка" и "антикомунистка" ли ще се преструваш?! Аман от лъжи! Между другото говорехме за баба Марийка.

Анонимен каза...

А защо просто не вземеш Мария у вас, Грънчаров? Нали си твърде много състрадателен?

Ангел Грънчаров каза...

Не, другарко, аз съм лошият, Вие сте добрата, затова и Вие ще вземете баба Марийка при себе си. Това е положението. Бъдете поне веднъж в живота си човек. Това е Вашият шанс да станете пак човек.

Анонимен каза...

"Ангел Грънчаров каза...
Не, другарко, аз съм лошият, Вие сте добрата, затова и Вие ще вземете баба Марийка при себе си. Това е положението. Бъдете поне веднъж в живота си човек. Това е Вашият шанс да станете пак човек."

Да зависеше от "философа-психолог", България, по-харно Европейската общност, глобалният свят трябва да се занимава с една старица в деменция. Никой ли не усеща, че тарикатът се гаври с всеки, които се изкуши да обсъжда нещо, което е поначало ясно? Вместо институциите да си свършат работата, скандалджията трупа популярност с безумията си. Е да, българите сме Царе на безумията, ама наистина. И това се случва в културната столица на Европа, лелееееееее! Така ни се пада, бич Божи за цялото ни скудоумие е другарят Грънчаров. Ашколсун!

Б. от Б.

Ангел Грънчаров каза...

Лекувайте се, другарко. ОткачИхте веке от злоба...