Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 25 септември 2021 г.

На кого трябва да се сърдите, че учителствам в интернет, а не в училището?


Дойде времето за моето тазсутрешно послание, ето го: 

Всяка сутрин, ако забелязвате, аз усърдно учителствам в... Мрежата, в блога си и във ФБ: щото мутро-комунисто-гербовашкият режим ме опраска-изрита от тъй бляскавата образУвателна система на тъй приказната страна Мутроландия, забраниха ми мутрите да учителствам, т.е. да правя онова, което съм правил цял живот (а пък новите властници мило мълчат и продължават да спазват омертата да не бъда допускан до училищата, да съм остракиран от образУванието!). 

Та като ми е забранено да учителствам на учениците от едно училище, сега моето училище е... цялата страна, дори целият свят, а моята страница е моята класна стая, всички вие пък сте моите ученици, така или иначе! :-) 

Не се сърдете на мен за това, а се сърдете на тия, които ме лишиха от преподавателски права и на тия, които сега спазват тяхната омерта! :-) 

Прочее, да добавя и това преди да ви пожелая хубав ден: единственият начин, дарагие таваришчи мутро-комунисто-гербоваци и другарки и другари сегашни управници, да лишите един учител като мен от правото му да учителства, т.е. да му затворите устата и кардинално, истински да му забраните да учителства знаете ли кой е?! 

Единственият начин да постигнете това е да го... убиете! Това е положението, тъжно е, нали така? 

А мен дори и тогава, като ме убиете, нема да ме заставите да млъкна, щото тогава вместо мен ще говорят моите книги, издаваните от мен списания: аз вече съм във вечността, т.е. моя глас никога няма да бъде заглушен! Това още по-тъжно ли е, таваришчи? 

Ха сега си поревете хубаво! 

Хубав да е денят на всички, и на ревящите в момента, и на тия, които като мен им се смеят донасита! :-)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

4 коментара:

Анонимен каза...

Уж си против дистанционното обучение, а само в Интернет се правиш на даскал. Що така бе, Грънчаров?

Анонимен каза...

Точно защото искаме тук да ни учитестваш за това са радваме че не учителстваш в училище.

Ангел Грънчаров каза...

Не съм против ма, другарко?! :-) Как да съм против кат го практикувам?! :-) Поревахте ли си, олекнА ли Ви?!

Ангел Грънчаров каза...

Радвам се, другарко, че толкова сте се превързАла към моето обучение...