Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 18 септември 2021 г.

Какво значи дърдоренето "Няма ляво, няма дясно!" - и кой има полза от разпространението на такава една лъжа?

Георги Пашевъ: Деленето на леви и десни е отживелица за коне с капаци. ... То наистина няма. Кажете край на разделянето на народа по идеологически признаци. Ние всички искаме да живеем добре и да обичаме всички наред. А Божията любов не признава разделения по идеологии.

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Дясното означава ПРАВО. Лявото пък е НЕПРАВО, т.е. КРИВО. Хайде сега помислете малко може ли да разбираме нещата без да използваме понятията за ПРАВО и КРИВО? (От думата "право" идат думи като правда, правилно, справедливост, управление - трябва да се управлява според нормите на правото! - правосъдие, правителство и много други; сами сега съдете докъде се стига ако "отпаднат" тия думи; дали пък няма да станем подобни на животните?) 

Сега сфащате ли кои са заинтересовани да тръбят, че било немало ляво и дясно, от чий интерес е да се дърдорят такива празни приказки? Тъй че г-н Пашев само си говори, без да вниква в това, което казва. 

Имам чувството, че е решил да става политик. У нас всеки политик (менте!) започна с това, че почва да пее: "Нема право, пардон, нема дясно, нема лево, има само моят келепир, за което трябва да ви излъжа както само аз умея!". 

Леди Тачър (пардон, баронеса Тачър!) неслучайно написа: "Има два пътя: прав, т.е. десен - и погрешен!". Тя беше много мъдър и честен политик, тя беше истински политик. Десен, прав, а не ляво менте...

Глупаво е да намесвате Бог. Бог е извън политиката - ако изобщо разбирате що е Бог...

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

1 коментар:

Анонимен каза...

Пашев е съвсем прав.