Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 13 октомври 2021 г.

"Ти, другарю, вече ваксинира́ ли се?", или какво показват караниците около китайския вирус, ваксинирането и прословутия "български инат"?


Ето фрагмент от една доста по-широка дискусия, знаете, много ме вълнува темата за това как спорим, доколко (не) умеем да водим дискусии, давам ви малък пример в тази посока (иначе можете да разгледате и цялата дискусия, тя показва още повече и то немаловажни неща, касаещи това що за народ сме (и колко струваме като личности?), една друга тема, на която постоянно обръщам внимание: щото истината за нас самите е може би една от най-важните!):

Nikolay Slatinski: Българската антиваксърска кратуна умира, но не увира!
Преди колко време за първи път го написах...
Боледува от ковид, мре българинът, но по гръб не пада. Не, та не на ваксинирането!
Той, българинът не може да вземе правилно решение за собственото си здраве, та ще го вземе за собственото си управление! Ще избира до дупка я Бойко, я Слави и ще чака да се оправи.
И вече за никаква наша общонародна тъпота не може да бъде винен само соцът. Явно и соцът ни беше такъв, какъвто беше, защото пасваше на някакво дълбоко увреждане в психиката на българина.
Погледнете картата на Европа за ваксинирани, за починали от ковид. Ами там има разни народи със сходни параметри. И има български народ.
Вечно на терсене е българинът. Вечно той да се изпъчи, да си покаже магарията, да се изока, да се изложи!
Пък после някоя гневна антиваксърка ще ме напада, че съм говорил лоши неща за българина.
А какви да говоря, като той нито се води, нито се кара.
Какви да ги говоря, като ме кара да се срамувам от него?
Той, българинът, вече не е антиваксър принципно. Ако беше антиваксър принципно, след като животът, науката, логиката и статистиката разбиха на пух и прах тезите му, то той щеше да се вразуми.
Не, той сега е вече антиваксър по принцип, на инат. Едно си знае и само си го бае – он па че ми вика на мене той! И точка!
Не, не ме корете, че обобощавам за всички българи. Защото обобщавам с пълно право. Ние сме общество, обществото си има общи параметри. И когато тези параметри са индикация за болезнено състояние, болно е обществото, цялото общество. Ние сме болни от глупост, от магарешки инат, от глухота за разумните аргументи, от способност да разсъждаваме рационално.
Ако в един организъм боледуват бъбреците, ние казваме ли, че да, болни са му бъбреците, но организмът иначе си е здарв!?
Не, ние казваме, болен е този организъм, този човек! И ако продължава така, ще стигне до хемодиализа. А после и до химиотерапия...
Болно общество сме. И ковид ни го показа със страшна сила.
С ударите на пандемията, които си причиняваме, стана безпощадно ясно, че сме болно общество!
178 нови починали от ковид! И от тях под статистическата грешка са ваксинираните. По-точно – имащите сертификат, че са ваксинирани.
А както биха казали в Одеса, между това да си ваксиниран и да си се сдобил със сертификат, че си ваксиниран, има две големи разлики!
За първи път от пиковете на Третата вълна съотношението между позитивните тестове и всичките тестове надмина 13%.
Единственият начин да се освобождават легла в интензивните отделения е умирането на лежащите там!
Медицинските работници се заразяват все по-масово.
По-миналата седмица те бяха 148, през изминалата – 181. А само за вчерашния понеделник те са 39.
В София по-миналата седмица заразените бяха 2086, пред изминалата седмица – 3070, а само за вчерашния понеделник те са 737.
По-миналата седмица се бяха напълно ваксинирали 32996 души, през изминалата седмица те са 28093, а за вчерашния понеделник те са едва 3365.
През по-миналата седмица поне една доза си бяха поставили 44915 души, през изминалата седмица те бяха 41729. А за вчерашния понеделник те са едва 5386.
Процесът на ваксисиране заглъхва!
Главно се ваксинират онези, които си поставят втора доза.
Не знам къде е статистиката за такива като мен, поставили си трета доза.
Излагаме се бавно, и усетно почти. При това плащаме за глупостта си със здраве и живот.
Пълним болниците, препълваме интензивните отделения, даваме нова и нова работа на погребалните агенции…
Но нищо в поведението ни не се променя.
Няма глупост, която да не можем да направим. Настъпваната постоянно мотика непрекъснато ни удря по главата, но ние само вопим – Какво стана пак?
А правилният въпрос е – Защо стана така?
Но ние на този въпрос нямаме отговори. Защото не искаме да си го зададем.
Ние сме станали такова племе, каквото няма нийде по света!

53 коментара 

Минчо Стоянов: Както преди малко е споделил на стената си д-р Boris Tablov: -Толкова ли сме много, че да не ни пука? 178 не е число... 

Ангел Грънчаров: Тия другарки и другари, дето неуморно плюят народа заради това, че народът не търчи като стадо да се ваксинира, нека отчетат, че народът по този начин чисто и просто протестира срещу лъжите на боковците от НОЩ, които толкова време се гавреха над нас - и ни плашеха че ще мрем сякаш сме животни, а не човеци. Нежеланието ни да се ваксинираме е отговор, е ответна реакция срещу това многомесечно гаврене с народа и недопустимото всяване на страх...

Tihomir Pavlov: Ангел Грънчаров точно. Някакъв странен инат - може да умирам, но ще направя напук на НОЩ... 

Ангел Грънчаров: Tihomir Pavlov Не, тълкуването Ви е невярно. Няма да позволим наглостта, аморалността и глупостта да ни ръководят живота... това е вярното, непредвзетото тълкуване. С отказа си да се ваксинират хората протестират срещу опасността арогантната наглост, залагаща на страха и принудата, да ни диктува живота... по-добре да мрем, отколкото да живеем без достойнство и в унижения! · 

Vivi Osa: Ангел Грънчаров Значи протестираме чрез хари-кири. Какво общо има протестирането с глупоста? 

Jordana Todorova: Ангел Грънчаров Да... те НОЩ си прибраха тлъстите хонорари, РЗИ продължават да рекетират чрез измислените от МЗ глоби, а вие си протестирайте като не се ваксинирате. Така само се удължава финансовото издевателство и тежкото протичане на болестта. 

Ангел Грънчаров: Jordana Todorova Пак настъпихте педала на шантажа. Докато не се научите да разговаряте с нас човешки, не тъпчейки достойнството ни, дотогава няма как да ни повлияете да променим позицията си... 

Jordana Todorova: Ангел Грънчаров а кои сте “вие” и кои сме “ ние”....аз мислех, че сме заедно срещу общото зло.... 

Евгения Стефанова: Ангел Грънчаров знаете ли, че 46% от световното население е напълно ваксинирано? Все хора без достойнство... Достойнство има само нашенския Ганьо. Освен "достойнство" не му липсват и в порядъчни дози простащина, арогантност и безчувственост, като това е съчетано с тотална дезинформация, неразбиране на ситуацията и липса на капацитет да се анализира адекватно. Българите се доказаха като най-неадекватния народ на планетата - болно, разединено и много, много глупаво общество. Ето, да вземем за пример вас: "по-добре да мрем, отколкото да живеем без достойнство и в унижения!" Вие като искате си мрете, ама защо трябва да повличате след себе си в гроба и други, които не разсъждават толкова патетично? 

Минчо Стоянов: Ангел Грънчаров Никога не съм очаквал от вас подобно мнение, г-н Грънчаров!!! В условия на пандемия, на много заразени и починали за денонощие, ваксините са просто задължителни!!! Вие не се ваксинирате в знак на протест срещу НОЩ или срещу когото и да е било, а за да защитите здравето и живота на вас и на тия около вас!!! 

Halime Bahry: Минчо Стоянов Той е десен и бог ще го пази . Не го мисли . 

Звезделин Рангелов: Ангел Грънчаров да, стадото не се ваксинира! Овце. 

Nikolay Slatinski: Евгения Стефанова И г-н Грънчаров е един от тях. ИНАТ като… мога и още епитети да използвам, но не искам да обиждам. 

Евгения Стефанова: Nikolay Slatinski Кервана така си е тръгнал и така си върви. Българите имахме уникален малшанс още от самото начало на тази криза и досега нещата не са се променили. Чудя се как можахме да изтеглим толкова къси клечки наведнъж. 

Ангел Грънчаров: Vivi Osa Става дума за свободата, най-ценното, което има човекът. Явно това не стига до съзнанието ви по понятни причини... 

Ангел Грънчаров: Евгения Стефанова Като се ваксинирате, ще живеете вечно, така ли, вас вече смърт не ви лови? 🙂 Ние като сме прости и лоши, щото не почитаме нАуката, ще измрем, ще останете само умните, и ето, ще дойде най-сетне комунизъмът, за който толкова мечтаете, както излиза. Щото комунистите също правеха нужното да изтребят лошите, неправилно мислещите и пр. 

Между другото много интересно е това, че досущ по същия начин като Вас навремето ме мъмреха другарите-комунисти: как може да си толкова прост, какво има да му мислиш, по-умните от теб сме го измислили вече, изпълнявай, партията мисли вместо теб, при това тя мисли единствено правилното, я го виж ти, ще ми мисли той, ти за какъв се мислиш бе?! :-) 

Ангел Грънчаров: Минчо Стоянов Аз прекарах китайския вирус и имам вече естествен имунитет, бъдете спокоен. Но и ваксинираните пренасят вируса и заразяват, какво да правим тогава? Аман от популизъм, ще се подмазваме на народа, а какъв по-хубав начин от този да демонстрираме колко много сме загрижени за здравето на народа?! Защо не се притесните от умирането на хората от други болести, мрат като мухи, за това не ви пука, само сте се загрижили за умиращите от китайския вирус? Ето такива неща ни карат да подозираме, че има огромни дози лъжа и лицемерие в тази загриженост. 

Ангел Грънчаров: Звезделин Рангелов Хем сами ни увещавате да се ваксинираме без да мислим, сякаш сме стадо, хем като почнем да изтъкваме аргументи защо не щем да се ваксинираме, сме били "стадо"? Я помислете още малко кои са истинското стадо? 

Ангел Грънчаров: Nikolay Slatinski Няма никакъв инат. Искам да ме убедите с РАЗУМЕН аргумент. Не забелязвам такива. А слушам отсреща само глупости: прости сте, стадо сте, не вервате на нАуката, каквото държавата-партията каже, требва да го изпълняваме, щото държавата-партията най-добре се грижи за здравето ви, яко ще мрете, поръчахме много чували за трупове, хайде, бегайте да се ваксинирате, тъпотии от този сорт не могат да ме убедят. Напротив, карат нормално мислещия човек да подозира манипулация и измама. Сърдете се на себе си, драги агитатори, за които свободата и достойнството нищо не значат. Тоз китайски вирус извади наяве подмолно лежащите дълбоко в душите комунистическо-комуноидни наклонности, които комунистите навремето успяха да втълпят на хората. Не съм очаквал, че хора, афиширащи се като демократи, ще се държат като най-пошли комунистически агитатори... 

Ангел Грънчаров: Евгения Стефанова На кривата ракета космосо й пречи, нали така излиза вашата, драги агитатори? Що не потърсите грешката в себе си? Народът бил прост, затова агитацията ви не върви. А може би ви куца агитацията? Кажете нещо смислено, напънете се, щом го чуя, веднага скачам и отивам да се ваксинирам. (Въпреки че прекарах вируса и имам естествен имунитет.)


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...




Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

3 коментара:

Анонимен каза...

Който го е грижа за децата и близките му, се ваксинира. Другите са боклук. Шлака.

Анонимен каза...

Очевидното не се вижда, уви! Вече втора година тече най-унизителен експеримент на генно инженерство: чрез усилено насаждане на страх и паника от всички медии световният политически елит ни превръща в опитни лабораторни животни, променя ДНК-ато в човешката популация. Веднъж "ваксиниран", ти вече си обречен докато си жив през три до шест месеца да ходиш да ти впръскат в кръвта пихтия, която променя изцяло биохимията и имунната ти система. Каква е целта на занятието, кой има полза от това, нека всеки сам се опита да си отговори. Прав е в случая Грънчаров, един от малкото случаи, когато е прав, според мен.

Б. от Б.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, карате ме да се замисля, щот Вие за мен сте критерий: щом Вие мислите същото, очевидно, че аз съм допуснал грешка, нема начин истината да е с Вас. Май ще трябва да ревизирам позицията си, щото да бъда рамо до рамо с Вас по даден въпрос е унизително за мен. Защо Вие винаги уцелвате неправилната, поглешната, лъжливата позиция! По вас аз се ориентирам кое е правилното: обратното на Вашето е винаги правилното!