Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 4 октомври 2021 г.

Назад ли вървят швейцарските часовници - и защо у нас "елитните авторитети" така лесно се продават?

Elena Spasova: Чудя се какъв е смисълът да си купуваш влиятелни инфлуенсъри, журналисти, политици и да ги караш да обръщат палачинката по безогледен начин. За да станат влиятелни, вероятно това е станало благодарение на издържани тези, обективност и принципност. Поради тези си позиции, те са спечелили своята аудитория. И сега какво? Почват да приказват обратното, да вадят контратези на довчерашните си тези, и сами да се оборват. В резултат никой не става по-убеден, а въпросните хора остават захвърлени в кюшето, като ненужни вещи, купени спонтанно в магазин за един лев. 

То пък и пазаруването трябва да става с някакъв финес. Като в магазин за швейцарски часовници. Влизаш, оглеждаш, пробваш, купуваш и на излизане не очакваш часовника да се върти на обратно, защото ти се иска да бъдеш по-млад или по-оригинален. Оставяш го да си тик-така и самият факт, че е швейцарски и ти го носиш, говори сам за себе си. 

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Дали пък швейцарските часовници наистина не вървят обратно - и по този начин да правят щастливите им притежатели по-млади? 🙂 Може би и точно по тази причина са толкова скъпи, знам ли? А сега по въпроса, който е важен: защо "авторитетите", защо представители на нашия "умствен и морален елит", "ентелектуалците" у Нашенско така лесно и така често се продават, прислугват на силните на деня и се орезиляват и оцапват изцяло? Ще ви дам моя отговор: ами защото за пари нашенските "духовни", с извинение, първенци са способни не само душата си да продадат, но ако се налага и собствените си майки да продадат (а някои от тях си продават дори и родината, продават я най-вече за шепа руско злато!). За жалост, така е. А това показва и колко струват (и колко им е акъла и също така най-вече и морала!) нашите "духовни", с извинение, първенци, в които явно нема нищо духовно, а има само една толкова порочна и извратена лакомия към проклетите пари. Нали виждате колко видни наши "анализатор(к)и" неуморно циркулират по подкупните медии за да пропагандират без капка срам пошлите интереси на тия, които им плащат, именно разните му там боковци, гешевци, пеевчовци и так далее и таму подобное? Гнусна работа, но нашенска, българска! Докато народът ни не се отврати до дъното на душата си от тия така безскрупулно лъжещи тарикати, а най-вече от господарите им, дето им плащат, ние добро като народ и като страна няма да видим! Това исках да кажа. Може да започнете да ме плюете, щот с думите си оскверних ваште "светини", на които така вервате, нали познах?! 

И още нещо: у нас се става "влиятелен" не защото говориш истината, а защото се нагаждаш и говориш това, което е приятно на ухото на немислещия сънародник (и щото немаш скрупули да говориш и пишеш това, което искат да говориш и да пишеш тия, които ти плащат!). Който говори и пише истината у нас го мразят и правят всичко за да го маргинализират. Но който умее благо да лъже (който е Благолаж!), он именно става "инфлуенсър" и "авторитет", щот у нас пък народът (в мнозинството си, за жалост!), не обича истината, а обича да го лъжат. 

Това е важно. Докато не се научим да уважаваме и ценим тия, които ни говорят истината, докато не престанем да се доверяваме на благолъжльовците, дето ни приспиват със сладки, но лъжливи прикизки, добро също няма да видим.

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...








Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

11 коментара:

Анонимен каза...

Ако смяташ за родина Русия, какъв е проблема тогава?

Ангел Грънчаров каза...

"Родината" на наште днешни русофили е комунизмът, другарко...

Анонимен каза...

Е хубаво, дори и комунизма. Къде е проблема комунист да се бори Пловдив да стане отново комунистически например. Защо да работиш за Русия или за комунизма трябва да е платено? Аз го правя напълно безплатно.

Ангел Грънчаров каза...

Лъжете, другарко. За пари работите за комунизма по причина на това, че самият комунизъм е криминална, разбойническа доктрина, свеждаща се до крадене и паразитиране - комунистите винаги не са правили друго освен крадат и паразитират (и да лъжат и убиват, естествено!)...

Анонимен каза...

Герджиков е превеждал Аристотел на български от старогръцки. Поколения студенти и учени хора четат този превод.

А книгите на Грънчаров са в някакъв склад, защото стават само за подпалка.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, щом като постоянно Ви терзае мисълта за изгарянето на моите книги, дали се досещате, че тия, които горяха навремето книги (национал-социалистите и интернационал-комунистите!) след като изгориха книгите се захванаха да избиват тия, които изобщо четат и мислят?!

Спартак каза...

Въпросът дали швейцарските часовници вървят напред или назад и как разбираме времето (хронос) като философско понятие ми е по-интересен, отколкото лъжливия, фантастичен филм, в който българските медии и общественици са ни вкарали.
А на швейцарците въобще не им дреме дали часовниците им вървят напред, назад или са точни. Наистина те са много по-неточни от електронните часовници на китайците, защото са ръчно изработени, имат много механика и трябва да се сверяват ежедневно. Но господата хелвети знаят как да излъжат богатите по целия свят да купуват ненужни вещи за по 20-30 хил. Евро.

Анонимен каза...

Две неща прочетох стабилни в блога ти, а третото е добър елинпелиновски смях от коментарите - глей сега, винаги е било така, това е BG свободомислието... Насмешката като почнем над Хитлер и свършим с над теб и мен... Вервай ми, това качество го НЕМА на Запад, толкова са взрени в своята "перфектност" че са забравили да живеят...



Първо:



Радвам се яко, че си стигнал накрая до моите изводи за Русия и BG >>>



AIG: "...възниква съвсем основателното подозрение: ние независима и свободна страна ли сме, или все още сме страна, която е окупирана от Русия - понеже нейни верни мекерета и роби властват у нас?! Един хубав тест спрямо властващите в момента: те български управници ли са, или са слуги на имперския руски интерес"?



Отговарям ти истинно: Властващите в България НЕ СА български управници, а са слуги на имперския чужд интерес. Вчера Русия, днес кравари, отделно Турция.



А ти какво искаш от малка страна, да е независима ли? Е как това да стане, това да не ти е Русия да си прави каквото иска и рит Англия по задника с културния й империализъм, айде вън от Русия... Краварите отделно... Мед ми капе на душата като гледам посърналите им физиономии щом се отвори дума за Русия...



Забелязвам от 15 години за пръв път си разчупил ледовете и си забелязал че има и корумпирани кравари, продали душата си като Лари Кинг - много си късоглед обаче ако си мислиш че броят им е малък - не е, огромен е. Сам ще го видиш ако си между тях, то не се вижда току така от BG, сложила розови уж-европейски очила.



Аз затова емигрирах, защото ми омръзна великите сили да подритват BG, и мен заедно с нея - викам си дай да отида сред тях да видя как работят отвътре. Е видях, работят яко, с ум плюс измама, затова им викат Велики сили...



BG няма защита, освен елинпелиновската философия на насмешката - по велика от твоята изкуствена философия, замъглена от идеологеми източни и западни...



Второ:



Започнал си да пишеш и четеш на руски, сбъдна се това което предвиждах още преди 15 години не само за теб, но и за другите българи... Желязната завеса към Запада още я има и е всъщност езикова, западните езици и особено английски са чужда планета за средния (и не само) българин, няма културен обмен реално, какво разбираш например ти от актуалните вълнения в Белгия, Люксембург или Швейцария? Абсолютно студена и егоистична измет ca, те дори няма да говорят с теб ако опиташ.



Руснаците са не само силни, но и умни - те превеждат всичко от западните медии на руски и там можеш да видиш истинското лице на Запада. Както средния руснак може да го прочете и види и никак няма да бъде фанатизиран тогава. Замисляш ли се че никоя страна не прави това както Русия - да не би Испания, Германия, Франция, Чили, Камерун и Бряг на слоновата кост да публикуват каквото и да е директно от водача на световната политика САЩ & съюзници?



Не, само Русия го прави. Това е много тънка гяволия и така трябва.



Влюбената в себе си Западна Европа нищо не публикува в подробности от Щатите и тяхната политика, освен повърхностни клишета за манипулиране на масите и дотам са.



Затова, да - трябва да преведеш видеото на оня руснак... Но истината е друга - и без да го превеждаш, средния българин ЩЕ РАЗБЕРЕ за какво се говори и ще схване без проблеми беседата... Това не е английски да се дзвериш насреща и да ми пишеш контагиозен вместо зарàзен - тая псевдонаучност превърна BG лекарите в клоуни, на английски контагиозен не е дума да се фукаш, а просто значи зарàзен.

A. от Австралия

Анонимен каза...

Или бустерна инжекция (с ваксината)... Всеки сульо и пульо в английските страни знае че това е подсилваща доза... Това е значението на бустерен... Но BG фръцливите лекари в стремежа си да изглеждат много "учени" говорят тоя буламач и BG читателя с основание ще си помисли съвсем друго - че става дума за нова сложна технология, която българския лекар-смешник ще му "обясни"... А като кажеш подсилваща доза българския лекар-артист от Каналето ще изглежда недоучен - какъвто и наистина е...



Ето и хумора от коментарите който ме изкефи! Имай хубав ден! (това на български е ‘Хубав ден ти желая’, но аз съм моден BG абдал като Вени Марковски и ти говоря английски на български, ОК? И моа да ти банна кументарa ачик-ачик...)



Забелязвам връщане на BG към германските ценности - Борисов се вози на Мерцедес. Той разбира ли че немците се подсмихват и благодарят за рекламата.



Можеш ли да си представиш английски или австралийски премиер да се вози на... Мерцедес.



A kоментарите, ха-ха-ха, кеф ca ! (турска дума, както леке и пари) >>>



Анонимен...



Грънчаров, възпитаник съветски, отново заприказва на руски, иначе облива от сутрин до вечер Русия и руския народ с омразата си. А Русия го е приела, извадила го е калта на Долна баня и го е направила човек. Истината е, че ако не беше Русия, днес Грънчаров щеше да продава краставици в Кауфланд. Капитализмът показа справедливост и изпрати фалшивия червен даскал като нощен пазач, тоест гавазин, който варди на хората бостаните. (еее, закъде сме без турски думи, a - и бостан, и гавазин)...





Анонимен...



Спокойн гледъм в бъдищетту ази, там мойте песни се ще се четът. Има все още някои детайли за доизкусуряване, ама да се надяваме, че с времето ще отминат, като го върнат най-после в бленувания електротехникум на бял кон и с оркестър. Тормози мислите му натрапчива мисъл, че го преследва Призракът на Анастасова, която – нечувано, но прописала стихове.



Мойсей от Картаген





Анонимен...



Баба Марийка го засне с фотоапарат Смена 2, Мейд ин USSR. Видях ги да си гукат на пейка в Градинката на платената любов срещу Централната пловдивска жп гара дали да не се метнат на рейса за Долна баня.



Кунчо Путко.Деров





Имай хубав ден AIG, смях се днес от сърДце !





A. от Австралия

Ангел Грънчаров каза...

Към СПАРТАК: Швейцарците си продават часовниците просто защото са си извоювали тази слава, докато китайските часовници, дори и да са много точни, нямат такава слава и затова изобщо не са престижни. А иначе съм съгласен, че глупостта и манията да се представиш така, че да ти завиждат, е същинска златна мина - и който умее, се ползва от нея, забогатява и се надсмива на хорската глупост. Пикасо, доколкото зная, също е продавал "гениалните си картини", ползвайки се от глупостта на "буржоазията", както той е наричал богатите глупаци (щото е бил комунист, иначе казано - разбойник!)...

Ангел Грънчаров каза...

Към австралийския нашенец: Радвам се, че си в добро настроение и сега не ме плюеш и обиждаш, това е хубаво...