Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 1 ноември 2021 г.

Нима небезразличните граждани обвиниха управниците на Пловдив в... хитлеризъм-сталинизъм, т.е. във фашистко-национал-социалистически комунизъм?


Тази сутрин открих ето каква публикация в блога на небезразличните граждани:

УПРАВЛЯВАЩИ НА ПЛОВДИВ, НЕ СЪЗНАВАТЕ ЛИ, ЧЕ ВАШЕТО ПОВЕДЕНИЕ ПО КАЗУСА "БАБА МАРИЙКА" Е БЕЗПРЕЦЕДЕНТНА ПРОЯВА НА БЕЗЧОВЕЧНОСТ?!


Желая ви приятно четене и приятни размисли!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

7 коментара:

Анонимен каза...

Възможно ли е все пак баба Марийка да бъде върната в дома си при условието, че се намери жена, която да я гледа и чисти? Засега това ми се вижда възможно решение. Може да се събират пари за заплата на тази гледачка, като се спестят излишни разходи за квартира. Какъв им е проблемът на съседите, ако има кой да наглежда бабата, за да не събира боклуци в дома си? Издръжката на бабата да е от пенсията ѝ. В такъв случай пари за заплата на гледачка трябва да се събират по друг начин. Но при повече желаещи да помагат всеки месец, това би било изпълнимо. Друг вариант е общината да осигури гледачка, но не знам дали ще го направят. Така че трябва да се разчита на повече частни благодетели.

Кръстьо Йорданов

Ангел Грънчаров каза...

Кръстьо Йорданов Може да се направи това. Но откъде да се намерят хора, които да го направят?

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров В тези времена всички добри хора имат финансови ограничения. Но предполагам всеки добър човек би отделил според възможностите си. И моя милост би се включил. Един от начините е да се отвори достатъчно популяризирана банкова сметка. Първоначално в нея могат да се съберат пари за повече от два-три месеца. С банкова сметка е по-лесно, защото не е нужно някой физически да събира пари. Но има една трудност. Първоначално ще се съберат дарения, стигащи за кратък период. Важно е обаче да има едно ядро от добри хора, които всеки месец да събират по тази сметка пари, нужни за гледачката. Т.е хора, които са готови да отделят поне между 20 - 50 лева месечно. Ако са повече хора, е по-лесно. Да не говорим, че знаещите добре разбират, че е добре да даряваш от доходите, за да бъде благословено и справедливо припечеленото.

Кръстьо Йорданов

Ангел Грънчаров каза...

Не става дума дори и за това. Да допуснем, че се намерят хора, които да подпомагат финансово баба Марийка с оглед да се заплаща на жената, която ще се грижи за нея. Но ще се намери ли такава жена? Която да се разбира с бабата? Ако се сближат и започнат да се разбират, ще е чудесно, но това е доста трудно. Мисълта ми е, че аз лично не вярвам, че ще се намерят хора, които практически да направят нужното да се осъществи тази благотворителна акция.

Ангел Грънчаров каза...

Кръстьо Йорданов Най-главният проблем е самата баба Марийка. Тя много е обиждана и по тази причина трудно се доверява някому. Затова казах, че се съмнявам, че та ще се сближи с онази жена, която пожелае да се грижи за нея срещу заплащане. Но стават и чудеса. Дано се получи. Ако изобщо някой откликне на Вашата идея де. Щото подозирам, че никой няма да откликне...

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров Може би наистина жената, която ще гледа баба Марийка, трябва да го прави не само заради заплатата, а да има и други човешки подбуди. Наистина е трудно да се намери такъв човек, в случай че се намерят достатъчно други хора да откликнат. Но остава надеждата, че все още има човеци, които не са се увълчили напълно. За да е успешно мероприятието, освен достатъчно откликнали хора, е нужна и жена, която да проявява търпение. А търпението и разбирането са много важни за сближението и взаимната обич.

Кръстьо Йорданов

Анонимен каза...

Кръстьо Йорданов пуснете обява! От къде да знаят хората, че баба Марийка търси гледачка срещу заплащане?

Petia Ivanova