Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 28 ноември 2021 г.

Докога политиците ни ще продължават да рипат на ченгесарско-патреотичното хоро, настройващо македонците и Македония срещу България и българите?

Боко спънА, подложи крак за влизане на Македония в ЕС по чисто вътрешни и своекористни партийни причини: щот му се наложи да угоди на "патреотино" Каракачанов за да остане на власт и с оглед да помогне на последния, на ченгето, залагащо на патреотичната карта, да влезе у Парламенто. Срамота е, че и партиите на промяната по чисто популистични причини заявиха, че ще следват същата тъпанарска и аморална политика.

Чисти глупости са претенциите, че македонците требвало да си променят възгледите за историята та да ги пуснем в ЕС. Все някой трябва да каже това щото е истина, казвам го защото съм философ, за мен истината е най-важното; но грозно е, че всички мълчат - за да се подмазват на немислещото мнозинство. Много ще съжаляваме, че поради неразбиране на собствения си интерес пречим на Македония да влезе в ЕС.

Отношението си към нас и към историята македонците ще променят само когато днес на дело им покажем, че сме надмогнали и не робуваме на ония грешни подходи и възгледи, онази политика, заради която спомогнахме Македония и македонците не без основания, т.е. справедливо да ни намразят. Нима не знаете, че "българския" (всъщност руския, съветския!) пиянде-комунист, за да угоди на Сталин, започна откъсването на Македония от България - като провъзгласи съществуването на македонска нация? Защо мълчат обаче историците?

Докога историците ни, въпреки антимакедонската си риторика, ще робуват по същество на вехти коминтерновско-ченгесарско-кагебистки догми - само че с обратен знак?! Докога политиците ни ще продължават да рипат на комунистическо-ченгесарското патреотично хоро, настройващо македонците и Македония срещу България и българите?

 

ДОБАВКА: 

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

4 коментара:

Анонимен каза...

Македонците са българи, а Македония е българия, неуважаемо безродно изчадие Грънчаров. Крайно време е да го научиш в тъпата си соросоидна кратуна. Когато от "Възраждане" вземем властта ти ще имаш специално наказание - ще пишеш по 10 000 пъти на ден "Макеодония е българска", а наказанието ще се изпълнява на остров сред река. Аман от безродни сАвеЦки възпитаници! Юда, ти за тридесет сребърника (една купа качамак с пръжки) ще продадеш и родната си майка. Майцепродавец, дегенерат и еничарин. Аре бегай, башубозук турски рязан.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко мари, откога станАхте вазрожденка ми? До вчера бехте поклонничка на Боко, теперь сте станАла поклонничка на Костя Копейкин, бравос на Вас! :-) И кво викате, като земете властта, мене ке ме трепете?

Анонимен каза...

Чували ли сте израза “наивник на средна възраст”? 😊 Няма да има разум по този въпрос - нито у нас, нито в Скопие… За жалост! 😕

Angel Swarzowski

Анонимен каза...

Да не забравяме, че волята на путкин е против това, Северна Македония да стане член на ЕС. Жалко е, че политиците у нас, се правят на заспали по този въпрос!

Mihal Baltič