Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 7 ноември 2021 г.

Какво казах на един необолшевишко-недемократичен интернетен пишман-анализатор?


Emil Sokolov:
Вчера гледах Панорама. Повече от ясно е, че единствените, които искат някаква промяна, са ДБ, ПП и Изправи се! Ние Идваме! С БСП и ИТН няма как да се случи правителство. Темата Гешев е табу за тях. В такъв случай правителство е много малко вероятно да има. ДБ, ПП и Изправи се! Ние идваме! няма как да съберат 121 депутата. Всеки компромис с БСП и ИТН ще завърши катастрофално. Избори през март са почти гарантирани. 

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Не е нужно да се сее песимизъм и антидемократическо сектантство, с което да се правим по-правоверни дори от римския папа. Разбира се, че нищо не пречи партиите на промяната да съберат и 121 гласа, но дори и да не съберат, ще се наложи, както е при всяка демокрация, да се проведат нелеки преговори с други партии, с оглед да се събере правителствено мнозинство; това е аксиома; вечно да се явяваме на избори е тъпо и говори за антидемократично-болшевишки рефлекси ("Немаме ли самостоятелно мнозинство, нема как да управляваме, затова ще ходим на избори до дупка - докато не завладеем Парламента!", глупости на търкалета!) 

Аз пък смятам, че е по-хубаво, че нито една партия, нито една коалиция и нито една група от партии и коалиции с близка програмна насока няма да имат мнозинство: щото това е предпоставка никой да не може по болшевишки да налага своята суетна воля в Парламента, а всяко решение на Парламента се налага в тази обстановка да бъде плод на сериозни, тежки, изморителни, но точно затова плодотворни ДЕМОКРАТИЧНИ ДЕБАТИ! И това е толкова нормално, колкото е нормално Слънцето да изгрява сутрин и да залязва вечер, а през деня да е светло, а пък през нощта - тъмно; Парламентът е за това, да се водят такива дебати и да се вземат решения на базата на надмогване чрез преговори на различията, това именно е залог за вземането на добри за страната и за народа решения. 

У нас обаче това разбиране е крайно неразпространено и затова у нас властва, както виждаме, теорията на болшевизма, според което властващите трябва да налагат волята си благодарение на ТИРАНИЯТА НА МНОЗИНСТВОТО. Е, другарки и другари необолшевици-недемократи, ще ви се наложи да си преосмислите възгледите и да ревизирате остарелите си разбирания. Щото с ходенето на чести избори само доказвате, че не сте никакви демократи. Като не умеете да водите дебати, като не желаете да преговаряте, тогава сте пред дилемата: или ще се научите да дебатирате плодотворно и ефикасно, или ще се махнете от политиката за да дойдат други, нови политици, които умеят да дебатират и демократично да вземат решенията. Мина времето на парламентарния болшевизъм, таваришчи!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: