Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 7 ноември 2021 г.

Можем ли да намерим изход от тежката криза и катастрофа в образованието?

Снощи на проведената дискусия между небезразлични граждани в нашия ДИСКУСИОНЕН КЛУБ се роди идеята да проведем поредица от дискусии за състоянието в българското образование и за търсене на разумен изход от нея; тази сутрин със задоволство открих, че активни небезразлични граждани тази нощ са поработили без да се щадят и са подготвили обръщение, което днес, предполагам, след обсъждането му, ще бъде редактирано и изпратено до адресатите; в този процес можете да участвате и вие, поради което, ето, ви давам тази възможност:

ЩЕ НАМЕРИМ ЛИ РАЗУМЕН ИЗХОД ОТ ТЕЖКАТА СИТУАЦИЯ В ОБРАЗОВАНИЕТО, ЩЕ ПРЕДИЗВИКАМЕ ПОВРАТ КЪМ ДОБРО НЕ САМО В НЕГО, НО И В ЖИВОТА НА СТРАНАТА И НАЦИЯТА НИ?

Приятно четене и приятни размисли ви желая! Хубав ден!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...




Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

4 коментара:

Анонимен каза...

ХАХАХАХАХАХХАХААХХАХАХААХХААХАХАХАХАХАХАХ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!И В КАЧЕСТВОТО НА КАКЪВ ПРЕДЛАГАШ ТОВА????????????????????????????????????ТИ СИ НИКОЙ, ПАЗАЧО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТИ СИ ИЗВЪН ОБРАЗОВАНИЕТО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ОТКАКТО ТИ НЕКАДЪРНИКО БЕШЕ ИЗГОНЕН ОТ ОБРАЗОВАНИЕТО БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЛЮБИМАТА НА ЦЕЛИЯ НАШ СПЛОТЕН КОЛЕКТИВ ДИРЕКТОРКА НА ТЕТ ЛЕНИН БЪЛГАРСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ ПРОЦЪФТЯ И ДАВА ГОЛЕМИ ПЛОДОВЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЗАТОВА СЕ НАПЪЛНО ИЗЛИШНИ ТЕЗИ ДЕБАТИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТИ НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА БЪДЕШ УЧИТЕЛ, НЕ СЕ ХАБИ ПОНЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ДА ЖИВЕЕ ЛЮБИМАТА НА ЦЕЛИЯ НАШ СПЛОТЕН КОЛЕКТИВ ДИРЕКТОРКА НА ТЕТ ЛЕНИН КОЯТО ТЕ ИЗГОНИ ЗАВИНАГИ ОТ ОБРАЗОВАНИЕТО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ПРОДЪЛЖАВАШ ДА КВИЧИШ КАТО ПРАСЕ, НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА УЧИТЕСТВАШ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НЕКАДЪРНИКО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ДОКАЗАН ПРИ ТОВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Грънчаров сам си пише обидните коментари под постовете. Ето вижте този горния с чий автор е. Това е заснето, запазено и ще бъде разпратено до всички.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, я да видим как си изфантазирахте пък таз нелепица? :-)

Ангел Грънчаров каза...

Коментарът на дежурната другарка-оплювачка не е в стихове и не е на руски език, езика, който тя твърди, че владее перфектно, по тази причина, въпреки целия му величав патос, ще си остане непубликуван. Когато го преработи според изискванията, тогава може да има щастието да го види публикуван - и така да се обезсмърти в сферата на терапевтичната оплюваческа лирика...