Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 30 ноември 2021 г.

Какви ли чудесии ще се случат ако новата власт ме назначи за шеф на пловдивското образУвание?


Jenia Georgieva: И докато си чешете крастата с недоволстване как сме се връщали назад и тем подобни, просто се сетете, че ако не се състави правителство с първия мандат, този път никак не е сигурно, че отиваме отново на избори. Този път като Дамоклев меч ни виси над главите опасността да последва съставяне на правителство с втория мандат. Ей това ще е връщане назад - ама яко ще ни удари! 

Ангел Грънчаров: Напълно вярно. Самата истина. Иска се разум. Налагат се и някои компромиси. Немаме пълна власт да подправяме по свой вкус нито живота, нито историята. Понякога ни се налага да поглъщаме и некои горчиви хапове... в името на оздравяването, на спасяването на целия организъм. Върнат ли се Боко и Пеевски-Доган на власт, България ще отиде по дяволите... 

Петър Фотев: То явно че принципи и идеи вече нямаме, или ако имаме, ги оставяме за по-добри дни, но сега да гледаме поне да се спазарим по-изгодно за позиции във властта. Две министерства ми се виждат твърде малко. Справедливо е да имаме мининум три. И по един заместник-министър във всяко министерство, плюс петима областни управители и 10 заместник областни управители. Бонус за Вас - шеф на РУО - Пловдив от квотата на "Демократична България". 

Ангел Грънчаров: Петър Фотев Мисля, че иронизирате несправедливо. Идеите ни не са застрашени, нито пък ценностите ни, стига изобщо искрено да сме вярвали в тях. Но крайно време е да се разбере нещо най-просто, което у нас масово не се разбира: да си на власт не е някаква благинка, а огромна отговорност и тежка работа. Властта е нещо като саможертва заради общото благо (а не за личното благо!), на която малцина са способни. А иначе бъдете спокоен, личности от моя тип никога не ги слагат на власт у нас - щото всички се плашат от такива като мен. Плашат се защото личностите с принципи не сме способни на никакви мерзости, т.е. защото имаме съвест. 

Замислям се сега върху тъй хубавия Ви майтап, а именно подхвърлянето Ви че мен новата власт може да ме тури за шеф на РУА-Пловдив! :-) ОК, да допуснем, че ДБ или ПП наистина решат да ме турят шеф на образУванието в Пловдив, нека просто да си представим тази невъзможност. Интересно ми е обаче не друго, а ефектът, който ще има това връз чиновниците в РУО-Пловдив и особено върху мохиканите на директорската училищна мафия! :-) 

Допускам, че е напълно възможно при вестта за моето назначаване некои чиновници да се осмелят да направят нещо нечувано и невиждано: да се отчаят дотам че да си направят харакири, да скочат от прозорците на уютните си кабинети, да си подадат мигновено оставката и то сами, да, ето такива невиждани и нечувани чудеса ще станат ако примерно се случи нещо невъзможно, а именно точно мен някакъв фантастичен МОН и някакъв смел министър реши да ме назначи за шеф на пловдивското образУвание! :-) 

Сега виждате ли, че само вестта за моето назначаване ще доведе до революция, ще станат невъзможни чудеса, подвизи, героизми на отчаяните досегашни и добрували десетилетия властници в орбазУванието! :-) Блазе Ви за хубавата фантасмагория, която провокирахте у ман! :-) Жив и здрав да сте! :-)

 

ДОБАВКА:

 

... и хоп, Боко - премиер за пети път! 🙁 Дупе да ви е яко тогава, мърморковци неедни! 🙁

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

3 коментара:

Анонимен каза...

Какво общо има един нощен пазач с образованието? По-скоро за шеф на някое РПУ в Пловдив, другарю милиционер Грънчаров.

Анонимен каза...

ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХААХХ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ГРАНЧАРОВ СЕ ГЛАСИ ДА СТАВА ШЕФ НА ОБРАЗОВАНИЕТО!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЩЕ УМРА ОТ СМЯХ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ПАЗАЧ ДА СЕ НАТИСКА ДА СТАВА ШЕФ НА ОБРАЗОВАНИЕТО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)))))))))))))))))))))))))) НИМА СМЯТАШ, ЧЕ ИМА ТОЛКОВА ТЪП МИНИСТЪР ЧЕ ДА НАЗНАЧИ ТЕБ???????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НО АКО СЛУЧАЙНО ТЕ НАЗНАЧАТ ДА ЗНАЕШ, ЧЕ ЦЕЛИЯТ НАШ СПЛОТЕН ОКОЛО ЛЮБИМАТА НИ ДИРЕКТОРКА КОЛЕКТИВ НА ТЕТ ЛЕНИН ЩЕ ОБЯВИМ ГЛАДНА СТАЧКА И АКО ТРЯбВА ЩЕ УМРЕМ, НО НЯМА ДА ДОПУСНЕМ ТИ ДА СТАНЕШ ШЕФ НА ОБРАЗОВАНИЕТО И ДА УВОЛНИШ НАШАТА ЛЮБИМА ДИРЕКТОРКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЗНАЕМ, ЧЕ ТОВА ЩЕ НАПРАВИШ НАЙ-НАПРЕД, АМА НЯМА ДИ ТО ГО ПОЗВОЛИМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!АКО ТРЯБВА ВСИЧКИ ЩЕ УМРЕМ ОТ ГЛАД ЗА ЛЮБИМАТА СИ ДИРЕКТОРКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЗАЩОТО ТЯ НИ СПАСИ ОТ ТЕБ, ИЗВЕРГ НЕДЕН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ангел Грънчаров каза...

Другарки, бъдете спокойни, това беше майтап! Гледайте да не припаднете от мъка таз заран! Толкоз ли сте задръстени че не сфащате майтапа?