Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 2 декември 2021 г.

Докога ще допускаме децата ни да мрат от духовна смърт?

Децата ни масово умират в нашите училища от духовна, нравствена смърт. Тя е по-страшна от другата. Те са духовни мъртъвци.
Не само са "функционално неграмотни", т.е. тъпи, те стават опорочени, извратени, с нездрави ценности, стават не вярващи в нищо нихилисти. И способни на всичко волунтаристи - подобия на хора, за които беззаконието, произволът и лъжите са им жизнено потребни (като въздуха или водата).
Такива хора са способни на всичко - липсват им духовни опори. (Духовното е именно истински човешкото!) Положението е страшно, Ала ние гледаме ставащото с погледа на животни и нищичко не правим за да променим ситуацията.
Тия, които сме сериозно загрижени, се броим на пръсти. Учителите ни са обезверени и, стискайки зъби, се мъчат да доживеят някак до пенсия. Те фактически са дезертирали от мисията си.
Не променим ли ситуацията в училищата, всички отиваме по дяволите и ще загинем. Защото щом като "матрьялът" е лош, нима може да има нещо добро в такава прокълната страна?
С имитация на "реформи" в образователната област няма как да минем. Иска се сериозна, дълбока, същностна, коренна промяна. От години всекидневно призовавам и работя за промяната в образованието. Вместо да се вслушат, управляващите мутро-гербовашки калинки ме подложиха на терор, опраскаха, изгониха ме от образованието, забраниха ми да учителствам, фактически ми отнеха преподавателските права. 7 години съм подложен на невиждани репресии и унижения - щото слугите на безчовечната система ме възприеха за враг. Аз наистина съм такъв, аз съм враг на тяхната престъпна безотговорност.
Това става в второто и третото десетилетие на XXI век в тъй приказната страна МУТРОЛАНДИЯ, която е, моля ви се, член на Европейския съюз.
Приятни размисли ви желая! И хубав ден!


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари: