Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 13 декември 2021 г.

Защо унизеното и оскверненото от мутрите правосъдие трябва да върне достолепието си?



Ангел Грънчаров сподели спомен, току-що: Така спечелих съдебното дело срещу моето опраскване-уволнение от мутрите в образУванието - когато в България все още имаше превосъдие. Две години след това мутрите овладяха и правосъдието - и мутрите в образУванието успяха да обявят опраскването му за "законно"... 

Преди 6 години 

Ангел Грънчаров, 10 декември 2015 г.: 

Току-що разбирам, че съм спечелил съдебното дяло против моето уволнение и във Върховния касационен съд! ВКС не допуска за касационно разглеждане жалбата на директорката на ПГЕЕ-Пловдив (която ме уволни - предпразнично, преди празника 24 май! - от това училище миналата година, уволни ме на 19 май!), което, доколкото разбирам, означава, че влиза в сила решението на Окръжен съд в Пловдив, който пък отмени нейната заповед за уволнението ми. 

Много интересно е, че точно днес, в първият ден след историческия ден вчера, в който беше стопирана съдебната реформа, аз специално получих справедливост от съда, което само показва каква огромна роля за живота ни има правосъдието. Да, независимо от всичко случило се, като граждани трябва да вярваме в силата на правото и на правосъдието, защото правото, законът и правосъдието са опората на нормализацията на живота в страната ни, са основа на очовечаване на отношенията в обществото и в държавата ни. 

И ние като граждани трябва да се борим за това щото българското правосъдие да получи дължимото си достолепие - като бъде освободено от дефектите, които му пречат да си изпълнява толкова възвишената роля! И това неизбежно ще стане, същностната реформа няма алтернатива, алтернативата на реформата в съдебната система е катастрофата и беззаконието, а ние няма да допуснем те да станат наше постоянно състояние. 

Тъй че ония сили, крепители на отчайващото статукво на беззаконието, престъпността и корупцията, които вчера наложиха волята си в Парламента, да не ликуват изобщо: въпреки тяхното егоистично желание в крайна сметка ще стане това, което трябва да стане, което трябва да бъде, което е разумно, което е справедливо, което е правилно. Напразни са техните старания да задържат хода на живота и на историята. Единственото, което могат да постигнат, е да си счупят по-ефективно главата!


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

1 коментар:

Анонимен каза...

А днес си нощен пазач гавазин, който варди на хората бостаните.