Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 13 декември 2021 г.

Защо властта крие истината за ставащото в нашите училища?


Снимка: Класна стая от 1900 година. Мечтата за образование и на днешния средношколен учител. Не, мерси! 

Peter Tishkin: Учители и министри, които казват, че единствения начин образованието на децата да продължи ПО СТАРИЯ НАЧИН, е добре да бъдат уволнени. Единственият начин, по който образованието НЕ ТРЯБВА да продължава, е стария. Неефективен от години. Провален. Доказано неработещ. Тормоз над децата и учителите. Но... 

Това, което се случва днес в България НЕ Е онлайн образование. Нищо образователно няма в това за две години, даскалите да научат да влизат с мъки в Скайп или Зуум. Единственото, което постигнаха е да покажат колко неефективно преподават. Това, което се случва в Зуум - съвместен съботаж от деца и учители, хитруване, дремане, надвикване, губене на време се случва и в класните стаи, но вие просто не го виждахте. И учителите разбира се, че обвиниха за провала "Интернет", а не себе си... Очаквано. За провала в класната стая, те се научиха да обвиняват родителите и "онези горе" от министерството. 

Знаете ли, че учителите масово бойкотират “онлайн образованието”, като лъжат, че в училището не работи интернета. Прокуратура има ли за тези престъпници? Не. 

Деца, помнете, Айнщайн го е казал: Образованието започва там, където свършва училището. Не бъдете като учителите си. Жалка картинка. Бъдете иновативни. Бъдете креативни. Бъдете смели. Бъдете творци. Правете от кризите - постижения. Не се опитвайте да връщате времето назад, а създавайте бъдещето. 

Ангел Грънчаров: "Ах, колко добри, послушни, изпълнителни бяха някога децата, а сега са като пощръклели и побеснели, виновна за всичко е проклетата свобода!", ми каза преди време една директорка, която минава за "образцова" (според догмите на банкрутиралата отдавна система!). Напълно сте прав в този свой анализ, подкрепям изцяло, така е, самата истина казвате. Една истина, която съм преживял и изпитал на гърба си. 

Мен мутро-комунисто-гербовашките властващи калинки в образованието ме опраскаха, изритаха и остракираха от учителстване тъкмо защото като учител не съм бил покорна мижитурка, а си позволих лукса да бъда свободна личност, не си жертвах достойнството (за да доживея някак до пенсия!). Аз обаче имам една идея, за разпространението на която Ви моля да ме подкрепите: дали ние, гражданите, на които ни пука за образованието на нашите деца и внуци, не започнем да настояваме т.н. "онлайн-занятия" и в училищата, и в университетите ДА СТАНАТ ИЗЦЯЛО ПУБЛИЧНИ, съвсем открити, та нали като данъкоплатци ние финансираме прогнилата система, нима нямаме право с очите си да видим и с ушите си да чуем какво става там, в училищата, в отношенията между учители и ученици?! 

Защо ли държат в такава строго пазена тайна ставащото не само в класните стаи, но и в т.н. "дистанционно обучение", след като нищо не пречи то да е публично, явно има от какво да ги е срам? Е, нека да искаме пълна публичност на обучението, нищо не пречи занятията и в училище да се излъчват онлайн и то не само да могат да ги следят карантинирани ученици, но и всички родители, и всички граждани да могат да видят както става в училищата, каква е истината за фалиралото ни образУвание? Това, което предлагам, е стъпка за РЕАЛНОТО ДЕМОКРАТИЗИРАНЕ на отношенията в училищните общности - и ще помогне за осъвременяването и реформирането на българското образование.




Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

Какво хубаво време за образованието е била 1909 г.! Тогава хората наистина са излизали научени, а не като сега - функционално неграмотни маймуняци.