Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 17 декември 2021 г.

Как, дали и колко мислеше премиеро Боко - докато чакаше преводачът да му преведе?


Reni NeshkovaМнозина се радват, че българският премиер Кирил Петков е първият, който не ползва преводач.  

Хубаво е да се знаят езици, още по-хубаво е да се поназнайват и факти.
И не е вярно, че е първият, нито че това е по-важно от някои други качества.
С английски и други езици като премиери бяха Андрей Луканов, Филип Димитров, Виденов, Сакскобургготски, Станишев.
А преводачът може да изпълни и друга функция - докато превежда, политикът печели време, за да си обмисли по-добре отговора. Или ако не е по силите му да мисли, преводачът деликатно ще му подскаже къде се олива, преди медиите да разберат.
Предлагам К.П. да ползва преводач.


КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Боко, ползвайки преводач поради пълно незнание на каквито и да било чужди езици, много обмисляше що да каже, нема що, он беше голем мислител... Така примерно Боко измисли да каже, че трима папи са го галиле по главата, а също така и казА на английския премиер, учуден, че он, Боко, кара колата, значи му каза ете тия исторически думи: "Нема страшно, да карам аз колата е забранено, но ние можеме да си го позволиме!", при което англичанинът Камерън, ако си спомняте, щеше да падне от колата от учудване, че подобни простотии може да дърдори един премиер!



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

2 коментара:

Анонимен каза...

Има да го търсите сега "Боко"...

Ангел Грънчаров каза...

Защо да го търсим Боко ма, другарко? За какво ни е тоз крадец и простак?