Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 17 декември 2021 г.

Предаването "На Агората..." от четвъртък беше с водещ Тони Стоев, а темата беше: Род или отбор?

 


Тук са и ДВЕТЕ ПРЕДАВАНИЯ, предаването ИЗКУСТВОТО ДА СЕ ЖИВЕЕ е на запис (след предаването на живо). 


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободатаизд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времетоживотасвободата.

8 коментара:

Анонимен каза...

Сбогом, "философ" Грънчаров! Вашите работодатели в ПОТ дали не Ви биха шута?

Баба Марийка

Анонимен каза...

Наистина ли Гранчаров е изгонен и от ПОТВ? :) Най-после! Браво! Толкова дълго чакахме този щастлив миг!

Анонимен каза...

По последни данни от неидентифициран източник, Пешо Президента не бил доволен от Грънчаров и разпоредил фалшивият философ-психолог моментално да изчезне от екрана на частната му телевизия, която не стига, че не му носи приходи, ами и с всяка поява на Геният от Долна Баня рязко му понижава рейтинга на президент, собственик на тлъсти имоти и пръв приятел на семейство Клинтън и Джордж Сорос.

Василиса Градинарова

Ангел Грънчаров каза...

Другарко мари, пак сте сънувАла некакви тъпотии, в които се показват най-съкровените Ви мечти. :-) Ама само дека сънищата Ви имат малък кусур: реалността нема нищо общо с тях... :-)

Анонимен каза...

Принцип в работата на психиатър с пациент, който твърди, че е Сократ, Христос и Васил Левски, е да не му се противоречи, но да се съгласите с него. Така ще добиете представа за душевното му състояние. Не дразнете пациента, ако решите, че има нещо нередно във възприятията му за реалния свят. Обичайте го, какъвто е, защото медицината е призвана да помага на изпадналите в душевна криза не с напътствия и съвети, а в съответствие с техния вътрешен дух и възможности.

Доц. Моллов

Ангел Грънчаров каза...

Себе си ли имате предвид, другарко, като говорите за тиз пациент, който твърдял, че е Сократ, Христос и Васил Левски? :-) Явно доста сте напреднАла в заболяването си. Пропуснахте да упоменете, че се мислите и за "доц. Моллов" :-)

Анонимен каза...

"Себе си ли имате предвид, като говорите за тиз пациент, който твърдял, че е Сократ, Христос и Васил Левски?"

Отговор: Не себе си естествено, та аз съм хуманен лекар и тясната ми специалност е "Душевни болести". Вас имам предвид, г-н Грънчаров, следя от известно време психичното Ви състояние, съдейки по изявите Ви в обилното Ви писмено общуване с посетителите на Вашия изключително занимателен блог. Бяхте отначало Сократ, после решихте, че сте Исус Христос, преродил се в съвременността, накрая наченахте да се представяхте вече като съвременния Апостол на свободата и демокрацията. Определено считам, че проявявате фиксация върху фраза на Марк Порций Катон Стари, който като консул, по-късно и цензор, независимо върху каква тема имал нещо да каже, винаги приключвал речите си в сената, треперещ от омраза. А омразата не е добър съветник, както знаем. Желая Ви крепко здраве и спокойствие, както и да не се измъчвате от неща, върху които нямате влияние.

Д-р Моллов, 19 дек. 2021 г.

Ангел Грънчаров каза...

Нещо хептен сте се объркала, другарко (това, че постоянно се представяте за каквато не сте, е част от Вашето феноменално психично очарование!). Никога не съм се представял нито за Сократ, нито за Христос, опазил ме Бог, нито за Левски, просто във Вашето болно съзнание, овладяно от нетърпима омраза спрямо моята скромна персона, се таят какви ли не фантазми по мой адрес, нямащи нищо общо с реалността. Но понеже явно изпитвате нетърпима, както казах, душевна мъка по повод на моята личност (както е известно, комуноидите не могат да спят когато срещнат личност, имаща понятие за себе си, т.е. свободна личност!), то за мен Ви есте интересен феномен, обръщам Ви внимание именно с научна, така да се каже, цел. Тъй че продължавайте да си облекчавате мъката, воаля, даже не е зле да почнете да оБличате емоциите си в стихове, надеждата е така по-ефективно да Ви олекне от нетърпимата, както казах, душевна мъка.