Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 17 декември 2021 г.

Коя е най-новата инициатива на небезразличните граждани?


Всяка сутрин поглеждам в блога на Общността на небезразличните граждани с оглед да науча какво прави общността, към която не просто принадлежа, но и имам важно участие във възникването, в учредяването й (поради което, не крия, я чувствам като едно от моите най-свидни чада, редом със сина ми, с книгите ми - и с философското списание ИДЕИ, примерно!); и ето, тази сутрин се оказа, че има нова публикация, която, колкото и да ми е неудобно, разглежда отново моя нерешен от години казус; ето, четете сами:


Там ще имате възможността да разберете както небезразличните граждани предложиха на депутата-учител по философия Христо Симеонов, на Министъра на образованието и на премиера Петков.

Приятно четене Ви желая! И приятни размисли! 

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

8 коментара:

Анонимен каза...

ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ГЛАДНА КОКОШКА ПРОСО СЪНУВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НИКОГА НЯМА ДА ТЕ РЕАЛИБИТИРА НИКОЯ ВЛАСТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ВИНАГИ ЩЕ СИ ОСТАНЕШ ПРОСТ ПАЗАЧ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЗАЩОТО ЛЮБИМАТА НА ЦЕЛИЯ НАШ СПЛОТЕН КОЛЕКТИВ ГОСПОЖА ДИРЕКТОРКА ДОКАЗА ПО СЪДЕБЕН РЕД, ЧЕ СИ ПЪЛЕН НЕКАДЪРНИК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НИ СТАВАШ ЗА УЧИТЕЛ, ПРИМИРИ СЕ С ТОВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ПРОСТО СИ НЕКЪДЪРЕН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НЕ СЕ НАДЯВАЙ НЯКОЙ ДА СЕ СМИЛИ НАД ТЕБ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НИКАКВА ПОЩАДА НЕ ЗАСЛУЖАВАШ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НЯМА ДА БЪДЕШ УЧИТЕЛ ПОВЕЧЕ НЕ САМО В НАШЕТО, НО И В НИТО ЕДНО ДРУГО УЧИЛИЩЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!А ПЪК ДА СЕ СЛОЖАТ НА УПРАВЛЕНСКИ ПОСТ НЯМА ДА СТАНЕ НИКОГА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЗАЩОТО НИЕ ИМАМЕ ГОТОВНОСТ ВЪВ ВСЕКИ МОМЕНТ ДА СЕ ВДИГНЕМ НА ГЛАДНА СТАЧКА ПРОТИВ ТВОЕ НАЗНАЧЕНИЕ КЪДЕТО И ДА БИЛО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НАЛИ СИ ДЕМОКРАТ?????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЩЕ ТИ СЕ НАЛОЖИ ДА ПРИОЕМЕШ, ЧЕ СПЛОТЕНИЯТ ОКОЛОЛО ЛЮБИМАТА НИ ДИРЕКТОРКА КОЛЕКТИВ НА ТЕТ ЛЕНИН Е НАРОДЪТ И НИЕ НЕ ТЕ ИСКАМЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Ами кат не си музикален...

Аз свирих на кларинет 4 години В ОРКЕСТЪР в Бълхария, а ти свириш на пазарджишка философска зурна с Атанасостасова и други умрели гърли...

Пич, музиката не е за неталанти - някои я усещат, други не...

А. от Австралия

Ангел Грънчаров каза...

Възприятието на музиката, музикалната чувствителност не се дължи, както показва самият израз, на умения да свириш на зурна или на нещо друго, а на съответната способност на душата. Аз съм философ, което означава, че ВСИЧКИ способности на душата ми са добре развити и при това умеят да си взаимодействат. Куца ли ти някоя способност, примерно усет или акъл, и тогава именно човек става, примерно, ... путинец! :-)

Bacho Кольо каза...

Добре де, няма лошо новият депутат да опита да ти помогне. Не е лоша идеята. Ама защо не остави някой друг да напише писмото. С тоя витиеват стил, пълен с паразитни думи и изрази, с това грубо лепене на етикети, от сто км. си личи че ти си му авторът.

Ангел Грънчаров каза...

Небезразличните граждани са съчинили писмото, Колю. Не аз. Може да са използвали некои "витиевати" и "паразитни" изрази, както ти, изкустният и изящен стилист, благоволяваш да ги определиш, но какво да се прави, има свобода, мамицата й, всеки може да говори и пише както си иска, аз никому не мога да забраня да пише като мен. От друга страна аз толкова много съм писал по темата, и ти, Колю, толкоеа много ди чел моите писания, че нищо чудно те да са се превърнАли в нещо като фолклор, по причина на което ти имаш измамното усещане, че аз съм бил писАл тоз текст. Което означава, че искаш да ме оклеветиш, воден сега пък от твоя чисто политически сантимент към моя скромна милост. Но не бива да се постъпва така с човрк като мен, който има една проста мидъл и желание:властващите да махнат омертата спрямо мен и аз да мога да се върна към учителстването. Толкова мбого ли искам, кажи де?!

Анонимен каза...

Грънчаров, да предположим, вече са Ви върнали в техникума. И какво ще правите там, в онова гнездо на оси, които не могат дори да Ви дишат? След като осрахте всичко около себе си, на какво разчитате, драги търсачо на силни усещания?

Логик

Анонимен каза...

Нямаше смисъл да пишете толкова много, Грънчаров, целия ви пасквил може да се резюмира само с 1 изречение:

Промяната ще настъпи, когато Ангел Грънчаров се уреди на държавна хранилка.

Ама ги няма необходимите качества Ангел Грънчаров, нито за учител, нито за държавен служител.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, немаше нужда да се напиняте да пишете два коментара, които да изглеждат че уж са писани от двама човека, но, хайде, понеже сте твърде развълнувана, ще Ви отговоря и на двата Ваши коментара едновременно. И то с едно изречение, абстрахирайки се от тъй изискания език, подходящ за образцова даскалица като Вас.

Щом аз вляза в училището, а другарката любима Ви директорка си тръгне (щото тя ще изпадне в ступор като ме види отново!) целият тъй сплотен около нея колектив мигновено ще се разплоти, щото вече нема да ги е страх от нея. А аз немам никакви проблеми в общуването нито с учители, нито с ученици, аз за цялото време откакто съм извън училището, всекидневно общувам и с ученици, и с учители, разбира се, на 4 очи, щото хората ги е страх, само Вие единствена, другарко, и още две-три мерзавки ме мразите, с останалите колеги се разбирам прекрасно. (Те се подписваха в подписките срещу мен, които директорката правеше, щото просто нямаха друг изход, от страх, за да си нямат проблеми, но след това всичките ми се извиняваха че са се подписали...) Това е положението, другарко, и Вие прекрасно го знаете. С лъжи доникъде не се стига, дойде обаче времето всеки да си плати сметките, нали така?