Представена публикация

Човеци ли сме?

  Да помогнем на Любо ОЩЕ:   Ще помогнем ли за лечението на г-н Любен Воденичаров? Освен това смятам, че нашият "Картаген" - мас...

понеделник, 6 декември 2021 г.

Как се отнасяте към теорията на биолога Джеръми Грифит за спасяването на човешкия род?

 


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

2 коментара:

Анонимен каза...

много добре започва видеото, още към минута 8 се разбира идеята

много ясно, че не всичко е животински инстинкти

има и духовни инстинкти

накратко - неговата теория открива пътя към духовно развитие 🙂

Това противодействие на несъзнателните животински инстинкти и творческото съзнание се вписва прекрасно в богомилската теория за борба между силите на сътворението и разрушението и напълно дуалистичното създаване на света, като динамична борба между двете.

И да, определено експериментаторите винаги са обявявани за зли от статуквото

или висшите духовни учители, дошли с нови духовни истини

защото статуквото са вече отработените инстинкти, с които стадата са свикнали

дори някога те да са били плод на мисловен процес, вече не са, а са станали инстинкт

Georgi Pashev

Анонимен каза...

С безразличие.