Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 30 декември 2021 г.

Как възприемате идеята, че facebook и youtube са голямо училище, а че бъдеще имат само образователно-възпитаващите телевизии като ПОтв?


На мен ми се струва, че въпреки всичко с пълно право можем да наречем социалните мрежи (facebook и youtube) едно голямо УЧИЛИЩЕ. Вярно, ние сме си го побългарили, както си му е редът, чалгизирали сме го, има много "учители"-ментета, шушумиги и мижитурки (както има такива в другите училища, и в тях е абсолютно същото: рядкост са истински добрите учители!), но социалните мрежи въпреки това са училище, при това постоянно, денонощно действащо, чийто потенциал за развитие на личността и за нейното духовно обогатяване следва да се използва колкото се може по-целенасочено, по-пълноценно, по-ефективно.

Как възприемате тази идея?

ПОСТСКРИПТУМ: Да подхвърля още нещо, което е немаловажно: т.н. "големи телевизии" (комерсиалните, търговските, продавачниците най-вече на тъпоумие и на скука!), смятани доскоро за "властелини на душите", в създалата се ситуация са осъдени на неминуемо загиване (аз лично все по-рядко гледам телевезия, време не ми остава за нея!). Ще загинат както загинаха хартиените вестници. Но ще останат и ще придобият огромна сила телевизиите с образователно-възпитателна насока, които пак са нещо като УЧИЛИЩА ПО ДЕМОКРАЦИЯ И ПО ГРАЖДАНСКО ДОСТОЙНСТВО, такива телевизии у нас почти няма (или има само тук-там елементи, частици от тях!), ако не броим ПЛОВДИВСКАТА ОБЩЕСТВЕНА ТЕЛЕВИЗИЯ, телевизията, създадена от българския Лари Кинг (Евгений Тодоров, който обаче, за разлика от другия, е с неукорим морал и авторитет!), една наистина гражданска, демократична и дори народна телевизия, която всеки ден просвещава народа и му помага да търси истината - и да се ползва от свободата си! Точно тази е вярната стратегия за оцеляването на телевизиите и за разширяването на тяхната духовна власт над умовете, съзнанията, душите!

Затова: гледайте Пловдивската обществена телевизия - за да се убедите в правотата ми! Днес, прочее, от 11 часа там ще започне предаването "На Агората с философа Ангел Грънчаров", самият факт, че хора като мен, които са в списъка на нежеланите в другите телевизии лица, на лицата, забранени за казионно-обслужващите властта медии, водят предавания в ПОтв, за сетен път потвърждава казаното по-горе! Нали знаете, който не изневерява на истината, ще спечели, нищо че изглежда губещ, да, последните ще станат първи, нали така?

 

ДОБАВКА: 



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...




Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

2 коментара:

Бачо Кольо каза...

Разглеждам идеята, че фейсбук и ютюб са училищо, като една безбрежна и неописуема тъпна

Ангел Грънчаров каза...

Мерси за комплимента, ама немаше нужда. :-) Значи викаш много умна е таз моя идея? ;-)