Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 10 януари 2022 г.

"ТЕТ ЛЕНИН" в Пловдив дали да не го преименуваме на "ТЕТ ПУТИН"?!


ТЕТ ЛЕНИН в Пловдив трябвало да бъде преименуван на ТЕТ ПУТИН?! - предложи един другар-путинец (не се майтапя, самата истина казвам: въображението ми е значително по-слабо от действителността в тъй приказната страна МУТРОЛАНДИЯ!) 🙂 Идеята, прочее, е чудесна, нека да я предложим на директорката на ТЕТ ЛЕНИН - та да видим как ще реагира...

(Преди години, когато аз предложих това училище да избере за свой патрон наскоро починалия тогава Стив Джобс, въпросната другарка, назначена на поста си от мутро-комунисто-гербоваците, се разгневи така, че не се успокои докато не намери начин да ме опраска, да ме уволни (аз много години съм работил в това училище като учител по философия и гражданско образование).

Реагира така, щото явно й се е видяло, че е същинско кощунство "великият Ленин" да бъде заменен от "някакъв си там незначителен американски търговец Стив Джобс", както се изрази тогава принципната другарка.

По причина на този неин партийно-политически каприз, заради тази нейна сърдечна пристрастност в Пловдив всички продължават да наричат това училище "ТЕТ ЛЕНИН", което, както и да го погледнем, е потресаваща аномалия; да, най-старият жив град на Европа Пловдив, освен с куриозния исполин на окупатора Альоша, извисяващ се над хилядолетния ни град, е известен и с училището, носещо името на руския комунистически масов убиец...)

ЗАБЕЛЕЖКА ПО ПОВОД СНИМКАТА: Отдясно на бившия министър на образУванието и нАуката Красьо Вълчев е въпросната тъй непримирима и войнствена другарка, която все още е директорка на това тъй печално известно учебно-възпитателно заведение...


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

10 коментара:

Анонимен каза...

Стив Джобс подхожда на икономическите техникуми, американски прекрасни инжинери да искаш.

Ангел Грънчаров каза...

Тъй ли? А Стив Джобс некакви заслуги за създаването и разпространението на компютъра има ли или нема? (Училището не е само за електротехника, но и за ЕЛЕКТРОНИКА...)

Анонимен каза...

За създаване на компютъра - няма никакви. За развитието на частната компания Епъл, част от дейността на която е производството на компютри - огромна. Без Епъл не биха съществували компютри искаш да кажеш?

Ангел Грънчаров каза...

Дайте предложение за патрон на училището щом не одобрявате Стив Джобс. Не сфанахте ли още с каква цел съм предложил именно името на Стив Джобс?

Анонимен каза...

Идея си нямам защо си предложил Джобс, но ако следваме Епъл логиката би трябвало да е Стийв Возняк.

Ангел Грънчаров каза...

Амче помискете, ноже пък да Ви проблесне защо постъпих тъй...

Анонимен каза...

Защото идея сте си нямали каква е разликата между търговец и инженер например?

Ангел Грънчаров каза...

Да, другарко. Много е трудно да се сфане разликата между инженер и търговец. Права сте.

Но наистина ли не сфащате ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА да предложа именно Стив Джобс за патрон на ПГЕЕ "ТЕТ ЛЕНИН"? Това е феноменално!

Анонимен каза...

Предполагам че на дядо живеещ още в 1991 година Стив Джобс му звучи някак си по антикомунистически от Стийв Возняк. Два различни свята, единият е излишен.

Ангел Грънчаров каза...

Аз пък, другарко, не само предполагам, но и точно знам, че у акъло на баба, живееща чак в 1891 г., в чиято болна душа все още се очакаква с трепет трясъкът на залпа на "Аврора", нема начин да не се яви предположението, за което говорите. И кой свят, другарко, е излишният - светът на тъпанарите, чакащи "Аврора", има ли некакво бъдеще?