Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 6 януари 2022 г.

Какво небезразличните граждани искат от новия пловдивски областен управител?

Активността на небезразличните граждани е направо потресаваща: отварям тази сутрин техния блог и отново намирам нова публикация, съдържаща тяхното поредно отворено писмо; този път то е адресирано до новия областен управител на Пловдив; ето линк към него за да можете да го прочетете без излишно търсене:

КОГА РАБОТИТЕ В УПРАВЛЕНСКАТА СФЕРА ЩЕ ПОМРЪДНАТ ОТ МЪРТВАТА ТОЧКА?


Приятно четене, приятни размисли! И нека хубав да ви е и денят!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободатаизд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времетоживотасвободата.

5 коментара:

Анонимен каза...

Това е без всякакво значение.

Анонимен каза...

В писмото, което всъщност е написано от Ангел Грънчаров, подписано от някаква фалшименто несъществуваща общност (той, Воденичаров, Мария Василева и Гочо, котка на баба Марийка), се иска едно - Грънчаров да бъде назначен някъде, където и е да, по политическа линия. Това е. Нищо повече.

А истините са следните:

1. Ангел Грънчаров няма необходимото образование да бъде учител. Или качествата. Той е завършил ПУЦ в Съветския съюз по "марксизъм-ленинизъм", където е изпратен по линия на БКП заради заслугите на Владимир Грънчаров, известен с партизанското име "Весо", към пролетарската революция. После Грънчаров казионно е назначен в ПУ да преподава тази дисциплина.

2. Ангел Грънчаров има много съмнително минало. В ПГЕЕ е имало вътрешни разследвания по няколко казуса - присвоен служебен лаптоп за лично ползване, злоупотреба с ДМС и сексуални намеци към ученици от мъжки пол. Всичко това е отразено в трудовото досие на Грънчаров, но той остава на длъжността известно време под протекциите на БСП/БКП - за него в един момент е ходатайствал лично Жан Виденов.

3. Редно е да се разследва какви доходи получава Ангел Грънчаров от ТЕЛК, тъй като заради проблеми с главата той ползва облаги и пенсия от ТЕЛК. След като Грънчаров работи, дори като нощен пазач (тоест гавазин, който пази на хората бостаните), той едва ли има нужда да източва бюджета на социалното осигуряване.

4. Трябва да се проверят две неща - има ли Ангел Грънчаров нотариален акт за апартамента на баба Марийка на негово име и какво се случва с пенсията на баба Марийка с оглед на многобройните твърдения от съседите на жената, че тя прибирана от Грънчаров и харчена по няколко казина и игрални зали в Пловдив. Това е задължение на властта и следва компетентните органи да се заемат.

5. Трябва да се провери какво става с продукцията, която Грънчаров получава от Ники Димов от ранчото им градски условия, дали тя има необходимите сертификати, тъй като Грънчаров редовно я препродава на трети лица в Пловдив. Препродава и бурканите, които Мария Василева редовно му дава.

6. Основно в зимните месеци се говори, че баба Марийка снабдява Грънчаров с котешко месо от нейните многобройни котешки ферми по улицата. Накратко - яде ли Грънчаров котки и например качамакът, който той прави, с котешки пръжки ли е? Това е много сериозен казус.

Това са пет неща, които силно вълнуват българските граждани и трябва да има отговори, за да се разбере какъв точно човек е Ангел Грънчаров, известен в Пловдив с прякора АчО ПазачО-Качамака.

Доцент Пашов, психиатър, упълномощен от Групата на небезразличните към психичното здраве на Ангел Грънчаров граждани

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, да бехте написАла горното тъй патетично излияние в стихове, то цена немаше да има и щеше да влезе в съкровищницата на световната класика по тъпизми! :-) Лекувайте таз своя сърдечна мъка, другарко, чрез писане на стихове, ще видите, че ще Ви раздобрее...

Анонимен каза...

Грънчаров, защо не отговориш на въпросите? Народът иска да знае! Или те е срам от нещо, а?

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, бихте ли ни съобщила кои точно хора от народа искат да знаят нещата, които вълнуват май единствено Вашето болно съзнание? Второ, аз не видях някъде въпроси, Вие обвинавате, Вие издавате присъди - кой Ви упълномощи за тази длъжност на самозвана съдийка?