Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 19 февруари 2022 г.

Как да постъпим в създалата се тъй сюблимна ситуация около най-свежите откровения на тъй неръкотворната бюрократична премъдрост на РУО-Пловдив?

Преди два дена скромна делегация на Общността на небезразличните граждани, състояща се от моя милост и г-н Николай Димов, посети сградата на РУО-Пловдив с оглед да се срещне и да разговаря с г-жа Началничката на РУО-Пловдив г-жа Антоанета Пакова. Оказа се, че многоуважаемата г-жа Пакова отново е в София, поради което ние имаме впечатлението, че тя общо взето прекарва времето си - и изпълнява служебните си задължения на пловдивска началничка на РУО! - като пребивава обикновено в София. Защото за кой ли път я търсим и тя все, оказва се, е "в командировка в София", както винаги бодро и свойски ни казва охранителят на сградата на РУО-Пловдив, смигвайки ни дяволито, предполагаме, такава инструкция му е дадена; човекът я спазва най-стриктно (не твърдим, че г-жа Пакова и когато е в сградата на площад "Джумая джамия", пак се води, че е в София, т.е. няма как да докажем впечатлението си, че тя се крие от нас дори и когато е тук, в Пловдив!). 

Както и да е, въпреки това влязохме в сградата и поговорихме поне със секретарката на г-жа Пакова. Която, като ни попита по какъв въпрос сме дошли (а ние й казахме, че ни вълнува единствено въпросът: защо администрацията на РУО-Пловдив явно чисто и просто редовно хвърля нашите отворени писма право в коша за боклук?), има добрината набързо да сътвори следния шедьовър, предавам го тук със свои думи, но за смисъла гарантирам:

- Г-да, добре де, като Ви вълнува толкова въпросът защо не отговаряме никак на Вашите безбройни жалби, сигнали, предложения, възвания и пр., защо не седнете да напишете ново обръщение или заявление до г-жа Пакова, в което да я помолите да Ви съобщи на кои именно Ваши жалби, сигнали, предложения, възвания и пр. сметате, че ние не сме Ви отговорили - като накратко пак разкажете какво именно и конкретно искате да научите от нас?

Иначе казано, тя мъдро ни посъветва да напишем нов документ, с който да обясним какво искаме с всички други досега написани от нас и изпратени на РУО-Пловдив документи, а пък, защо не, и да не седнем още веднъж да им напишем повторно (!!!!) всички до една жалби, заявления, сигнали, доклади, предложения, възвания и пр., които досега сме им написали, но този път да им обясним по-простичко и ясно какво точно сме искали чрез тях, разбирате ли същината на тази тъй велика нова гавра, която, убеден съм, световната бюрократична история не знае до този момент, т.е. тя е изобретена за първи път от тази тъй умна секретарка: блазе й за въображението, с което Бог - или Сатана?! - я е надарил!

В тази връзка аз решавам тази сутрин да предложа на небезразличните граждани ето какво: да напишем ново отворено писмо до господин областния управител на Пловдив и до господин тъй академичния ни Министър на образованието и науката с настояване да направят нещичко за това щото разпищолилата се тотално администрация на РУО-Пловдив или да започне да си върши работата, или да си обере крушите и да изпразни завинаги тъй печалната сграда на площад "Джумая джамия", стоенето в която, както виждате, се отразява твърде зле на тяхното умствено, нравствено и въобще ментално състояние! 

Това искам да предложа. Вие какво смятате, как е най-добре да постъпим в създалата се тъй сюблимна ситуация?


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата. 

Няма коментари: