Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 19 февруари 2022 г.

За какво реших да ви попитам във връзка с излизането на новата книжка на списание ИДЕИ?

Новата книжка на списание ИДЕИ е подготвена, в последните няколко дни си извадих очите да подготвям предпечата й, ето, накрая, слава Богу, успях: браво на мен! :-) Можете да я разглеждате и четете онлайн ето тук: ИДЕИ, бр. 2 (33), Дек. 2021 г. , това поне е напълно безплатно, даром, така да се рече.

Приятно четене и приятни размисли! Тази книжка на списанието, както, прочее, и всички останали, поставя изключително много въпроси, кой от кой по-важни и значими! 

ПИТАНЕ: В тази книжка има доста автори, преводачи, има също така и лица, които са упоменати (професори и доценти философи, да речем, живи политици, управници в сферата на образУванието най-вече, имам предвид директори на училища, инспектори, началници на РУО-Пловдив, областен управител на Пловдив, омбудсмани и кой ли не още, примерно владиката на Пловдив също е упоменат. За да излезе обаче хартиеното издание на тази книжка (тя стана доста дебелка, цели 164 страници!) трябват пари, които аз, главният редактор, издател и собственик на списанието, няма как да осигуря, понеже, както е известно, съм принуден от доста години да съм фактически "безработен" (грехота е да се упатребява тази дума, много е несправедлива тя за мен, щото всеки ден се изтрепвам от работа, сили нямам вече от работа!) именно като учител (в сферата на образованието работих повече от 34 години преди мутрите да ме опраскат и изритат от нея през 2014 г. - и ето, вече 8 години, ми забраняват да работя като учител!) и по тази причина преживявам някак (заедно със съпругата ми, също учителка, също изритана от образованието!) с мизерната си минимална заплата на нощен пазач; та мисълта ми в тази връзка е следната, дръжте се да не паднете, ще я формулирам, по моя си обичай, под формата на въпрос, който ще туря в заглавието на настоящия постинг: 

Имам ли право да се обърна към авторите и упоменатите поименно лица да подпомогнат с пари издаването на хартиеното издание на новата книжка на списание ИДЕИ? 

И още един въпрос искам да ви поставя, ето го и него: 

Дали да не увековеча образа на своя покоен състудент и приятел Георги Манолкехайов - като сложа негов портрет на корицата на новата книжка на издаването от мен философско списание ИДЕИ? 

Ще се радвам да ми отговорите съвсем честно. За което предварително благодаря!


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

1 коментар:

Анонимен каза...

На първия въпрос - да.
На втория въпнос - без значение е.