Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 10 февруари 2022 г.

На какво се наслаждава нощният пазач?

От известно време аз, философът, съм принуден да работя (някак все пак трябва да добивам някакви, пък дори и минимални, средства за съществуване!) като нощен пазач (след като мутресите, властващи в образУванието, ме опраскаха и изгониха от училището, в което съм работил общо повече от три десетилетия!). В тази връзка искам да каже нещичко, мисля, че е важно:

Нощният пазач има възможността цяла нощ да се наслаждава на звездното небе, да се удивлява на безкрайните космически простори - и да прославя величието на Твореца, който е създал тази чудесия! 


Тия неописуемо вълнуващи нощи, в които се радвам на тъй грандиозното нощно небе, ми бяха подарени от тъпанарите, които ме опраскаха и изгониха от образУванието - и така ми направиха безценен подарък. Всяка нощ, вперил поглед в зведното небе, аз се въодушевявам така, че в душата ми се раждат не по-малко грандиозни идеи или мисли, благодарение на които аз един ден ще напиша своите последни гениални творения. 


Тъй че съм много благодарен, че въпросните властващи в образованието тъпанари ми подариха този прескъп, направо скъпоценен дар...


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

7 коментара:

Анонимен каза...

Западът победи Изтока заради образованието. Едните произвеждаха истински хора, специалисти и учени, а другите...вижте само другаря Грънчаров, с диплома от Ленинград. Другарят така и не разбра, че неговото съветско образУвание не е на нивото на модерният свят. Капиталистическата система не търпи некадърници.

Ангел Грънчаров каза...

Другарката признава само дипломите от рабфак - като нейната. :-) И от милиционерското училище - като дипломата на съпруга й. :-) Другарко, плачете си колкото искате, че съм завършил елитен световен университет, но плачете ако обичате в стихове, та белким душевната Ви мъка понамалей някога...

Анонимен каза...

Време е да се анулират на територията на европейска България всички дипломи, получени в СССР. В това число, разбира се, и тази на другаря Грънчаров. На него в Ленинград са му преподавали марксизъм-ленинизъм и история на КПСС. Да си извади червената книжка изпод дюшека, дипломата от Ленинград и да емигрира в Русия. Ще му намерят някаква работа в мАсква или Питърсбърг.

кака Радка каза...

Аз ви се изненадвам и се учудвам на вашата самонадеяност, със съветско образование, независимо от всичките написани книги, които са плод на графомания, вие да имате претенцията да сте философ по-голям от Аристотел, да наричате вашите читатели в блога простаци, тъпаци и т.н. Липсват ви първите седем години, липсват ви.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, на "антикомунизъм" ли Ви изби теперь? :-) Недейте така, ще обидите партията си, съставена все от комуноиди като Вас самата! :-)

Другарко, а Вашите ненаписани книги за какво свидетелстват, а? :-)

Две титанични мъки имате, другарко: моята диплома от престижен световен университет и моите книги. Другарко, кажете как да Ви облекча мъката? Искате ли да напиша книга и да Ви туря там името като съавторка? Искате ли да ксерокопирам дипломата си и да туря в нея Вашето име? Това ще помогне ли душевната мъка, която изгаря сърцето Ви, да понамалее малко?

Анонимен каза...

Дано успехите ви като пазач да са по-големи от тези на философ и даскал. Айде, със здраве.

Ангел Грънчаров каза...

Благодаря, другарко, за тъй милото Ви пожелание! :-) Дай Боже да е точно така, както казвате. Прочее, радвам се, че вече не ми завиждате толкова за сегашната ми служба. Дано сте вече станАла и Вие пазачка, с надежда някога, поради вдъхновенията от съзерзанието на звездното небе, да пропишете, а и, знае ли се, да станете най-после и философка? :-) Та да се освободите най-сетне от завистта, която гори душата Ви така жестоко... аз пък туй Ви пожелавам!