Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 16 март 2022 г.

Проф.Иво Христов: Велик пост е, дарагой путинолюбецо, не е ли време да се покаеш за греховете си?

 

Дали главният путински пропагандист у нас проф. Иво Христов не е време да се покае за греховете си? - този е главният екзистенциален въпрос, който си позволявам да отправя към "българският Владимир Соловьов", към тъй страстния путинолюбец, ако мога да се изразя така (простете за мръснишката асоциация, ако се е появила в съзнанието ви!). 

Имам и други чудесни въпроси, които поставям в своето тъй емоционално, на за сметка на това пък още по-правдолюбиво видеоразсъждение, което ви призовавам да изгледате, то може да ви помогне да се освободите от някои свои коварни заблуди - относно тъй "моралния", с извинение, облик на наште звездни путинофили-русофили-робофили-кагебисто-и-так-далее-фили, на наште тъй страстни анти-европо-американо-българо-украино-германо-поляко-и-так-далее-фоби! Такива кат видния прафесар Ива Хрыстав, таваришчите дацент Вацевый (не знаю его первое имя, прашу извинения!), Андрею Райчевый, Пьотре Волгиный - леле, щях таман него тъй несправедливо да прапусна! - Велиславый Даревой (Дърева), Гоцэ Парвановый, Вольный Сидеровскый, Костя Капейкиный, Киро Брейкиный, и так далее, и таму подобное... свол..., пардон, нема да кажа "сволачи", не съм толкова гаден; таз дума нема да я кажа, а ще кажа: тез тъй сърдечно влюбените в ненагледния таваришч Путин другарки и другари, ето, така нали може да се изразя за тях? Спасиба за внимание! 

Желая ви приятно гледане, насладете се донасита! 

Желая ви още по-приятни самостоятелни размисли и най-вече - най-разгорещено дискутиране ви желая! 

До нови срещи!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.  

1 коментар:

Анонимен каза...

Иво Христов громи Запада и капитализма, но не кара Лада произведена в Русия (не от съветско време, а днешните Лади с двигател на Рено), а е декларирал скъпи Мерцедес Е-класа и джип Тойота.