Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 2 март 2022 г.

Какво ще гледат утре зрителите на ПОтв в предаванията "На Агората..." и "Изкуството да се живее"?

Здравей, г-н Тодоров, 

За предаванията утре предлагам следното: 

В 11 часа почвам на живо, имам уговорка с г-н Иво Инджев, интервюто с него ще бъде в началото; предполагам ще е около 20-25 минути. След това предлагам да бъдат пуснати два записа на ето тия интервюта, които взех днес с г-жа Даниела Горчева и с доц. Момчил Дойчев:



Те са по около 30 минути. Това значи към 12.30 часа аз пак да бъда на живо и зрителите да имат възможността да кажат какви мисли имат по повод на "националния празник"

Такъв ми е планът. Дано се осъществи, живот и здраве да е! 

Приятна вечер и хубав ден утре да си пожелаем! 

С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

2 коментара:

Анонимен каза...

Външнополитически съветник и съветник по националната сигурност в правителството на тройната коалиция (2008 – 2009). Има над 500 публикации на международни теми.[1] Владее френски, испански, руски, гръцки и английски език. Магистър инженер по електронни телекомуникации, офицер (о.р. майор) от външно разузнаване – Първо главно управление на Държавна сигурност (ПГУ-ДС) и Националната разузнавателна служба (НРС) към Президента на България. През 1990 г. е награден с медал III степен от директора на НРС.



24.02.21 >>> Боян Чуков е подал писмено уведомление, че считано от днес напуска Българската социалистическа партия, но не е съобщил мотивите за решението си.





A3: Xa-xa, разбрал е най-сетне че си губи времето сред червени слабоумници...



Ето тука да прочетеш разяснение на дългогодишната ти глупост и наивност че НАТО... не било агресивно!! Тежковъоръжена организация се разширява за да се... защитава, брей чудо на чудесата философическо!



Също са велики думите за лековатото отношение на краварите към руските искания - свикнали са тях да слушат, но сега ще се научат и на обратното...





>>> >>> >>> УМНА СТАТИЯ >>> >>>



Политиката на „отворени врати“ на НАТО влиза в разрез със стратегията за сигурност на Русия. В началото на 90-те се считаше, че Североатлантическият алианс, който е инструмент от Студената война, няма да се разширява на изток.



Но НАТО не само се разширяваше на изток и погълна цяла Източна Европа, но започна да нараства и към постсъветското пространство. Кому е нужно това? С какво Украйна щеше да допринесе за сигурността на Западния вектор?! С нищо. Тъкмо обратното, беше използвана, за да извади Русия от равновесие.



------------



Съвременните западни анализатори не разбират Русия.



Ако я разбираха, щяха да знаят, че Русия гледа на Украйна като нещо свое, за което ще се бие. Винаги е било така, това не е от днес. Обясненията на западняците за поведението и намеренията на Путин са трогателно наивни, те са изцяло в рамките на познатата ни либерална когнитивна матрица.



Те не разбират манталитета на руснаците.



------------



Руснаците и американците в някакъв момент ще се договорят, но Европа ще е понесла всички загуби. И то след икономическия удар, който светът получи от пандемията. Имам усещането, че европейските лидери нямат рецептори да усетят, че Европа загива.



Тя е само придатък на американската глобална политика.





https://blitz.bg/obshtestvo/boyan-chukov-tova-e-fatalnata-greshka-na-zelenski-a-putin-veche-prati-atomni-podvodnitsi-do-sashch_news871069.html

А. от Австралия

Ангел Грънчаров каза...

Една от най-тъпите опорни точки на путинците е, че Европа и Америка имат "жестоки разногласия" и че Америка "тъпче" Европа, а пък европейците много били страдали от "американското иго". Респективно източно-европейците били страдали от "двойно иго": и европейско, и американско. Санким, на Русия се била падАла историческата мисия да "освободи" и източно-европейците от двете "ига", и европейците от "американското иго", а пък самите американци Русия щяла, видите ли, да ги освободи от... тяхното собствено иго, да, американците страдали от "игото на свободата" и по тази причина следвало руснаците да ги "освободят" и от него, а това може да стане само като ги "изпържат", чрез атомни бомби, в техния "собствен сос". Това вкратце е "тъй изтънчената" путинска "световна геостратегия", която с такова упоение повтарят нашенските платени слуги и мекерета, намиращи на заплата към КГБ. Въпросната теза за "дълбокия конфликт" между Америка и Европа се свежда, както виждате, до отчаяни опити да се сее разделение между общността на западните - европейски и американски (щото и Канада, пък и цяла Латинска Америка, е към американската сфера!) народи - т.е. следва се римската максима "Разделяй и владей!". Която е съвсем обречена, щото има толкова дълбоки връзки, има такава принципна и то именно ценностна и духовна бих казал общност между Европа и Америка, която никакви глупави путинистки и кагебистки емоции не биха могли да разклатят.

Втората по значение тъпанарска теза на путинските лъжльовци, обслужвани срещу щедро заплащане от техните слуги и мекерета, медийните имам предвид най-вече, е това, че, видите ли, Русия не била сама в своята "грандиозна битка" с "тъй опорочения и гнил Запад", а с нея били най-вече Китай, и Индия дори, моля ви се, а пък да не говорим колко предани путинци били ислямските ходжи в Иран, те били техни направо "братя по оръжие"! Но най-вече Китай, моля ви се, бил, тъй да се рече, "на страната" на Русия, предполагам, обединявало ги тяхното общо комунистическо минало, пък и неокомунистическото им настояще. Но има нещо кошмарно, за което въпросните тъпанари не смеят даже и да помислят: Китай и СССР, т.е Съветска Русия, бяха в конфликт и не се разбираха изобщо даже и по времето на комунизма, когато самата им идеология изискваше да са "вечни братя", е, не бяха такива, нали така - а какво остава сега да са "единомишленици" и дори "единодейственици"?! Разбира се, че Китай никога не би застанал на страната на Русия в нейната тъй глупава битка със Запада, щото китайците разбраха много неща откакто тръгнаха да си партнират със Запада, който фактически ги измъкна от тресавището на комунизма, в което бяха затънали до шия, до степен да измрат от глад. (И то беше именно по вина на Русия, съветската Русия де!) Китайските ръководители (комунистически) са безкрайно по-умни от руските, нещо повече бих казал: в Китай ръководните комунисти отдавна нямат нищо комунистическо, те станаха твърде практични биснесмени, станаха прагматици, т.е. на тях са им съвсем чужди идиотщините, лудостите и глупостите на Путин. Затова аз смятам, че и в Русия, сред тъй наречените "приближени олигарси" на Путин, има мислещи и практично-прагматични бивши комунисти, на които са съвсем чужди групостите, бесовщината, лудостите и тъпотиите на Путин, поради което съм убеден, че те ще намерят начин съвсем скоро да се отърват от него, с оглед да осигурят по-добре бъдеще на Русия и на руснаците. Тази, вкратце, е моята световна геостратегия.

Чети и мисли, макар че, бидейки путинско зомби, мисленето ти е нещо съвсем чуждо и непознато, а по-добре казано: мисленето за теб е нещо съвсем забравено. Путинизмът е отрова за мисленето, той поразява най-вече ума.