Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 3 март 2022 г.

Колко чинат "тъй умните" путински глупости, повтаряни с такова упоение от нашенските медийни папагали като прафесар Иво Христов?

Една от най-тъпите опорни точки на путинците (а прафесар Ива Хрыстав е точно такъв, същото се отнася и за разните там Вацевци, Боян Чуковци, Пламен Пасковци, Светланки Шаренковици и вся остальная кагебисткая сволочь!) е, че Европа и Америка имат "жестоки разногласия" и че Америка "тъпче" Европа, а пък европейците много били страдали от "американското иго". Респективно източно-европейците били страдали от "двойно иго": и европейско, и американско. 


Санким, на Русия се била падАла историческата мисия да "освободи" и източно-европейците от двете "ига", и европейците от "американското иго", а пък самите американци Русия щяла, видите ли, да ги освободи от... тяхното собствено иго, да, американците страдали от "игото на свободата" и по тази причина следвало руснаците да ги "освободят" и от него, а това може да стане само като ги "изпържат", чрез атомни бомби, в техния "собствен сос". Това вкратце е "тъй изтънчената" путинска "световна геостратегия", която с такова упоение повтарят нашенските платени слуги и мекерета, намиращи на заплата към КГБ. 


Въпросната теза за "дълбокия конфликт" между Америка и Европа се свежда, както виждате, до отчаяни опити да се сее разделение между общността на западните - европейски и американски (щото и Канада, пък и цяла Латинска Америка, е към американската сфера!) народи - т.е. следва се тук римската максима "Разделяй и владей!"


Действието на която в случая е съвсем обречено, щото има толкова дълбоки връзки, има такава принципна и то именно ценностна и духовна бих казал общност между Европа и Америка, която никакви глупави путинистки и кагебистки емоции не биха могли да разклатят. 


Втората по значение тъпанарска теза на путинските лъжльовци, обслужвани срещу щедро заплащане от техните слуги и мекерета у нас, медийните имам предвид най-вече, е това, че, видите ли, Русия не била сама в своята "грандиозна битка" с "тъй опорочения и гнил Запад", а с нея били най-вече Китай, и Индия дори, моля ви се, а пък да не говорим колко предани путинци били ислямските ходжи в Иран, те били техни направо "братя по оръжие"! Но най-вече Китай, моля ви се, бил, тъй да се рече, "на страната" на Русия, предполагам, обединявало ги тяхното общо комунистическо минало, пък и неокомунистическото им настояще. 


Но по този пункт има нещо кошмарно, за което въпросните тъпанари не смеят даже и да помислят: Китай и СССР, т.е Съветска Русия, бяха в конфликт и не се разбираха изобщо даже и по времето на "тъъй светлия комунизъм", когато самата им идеология изискваше да са "вечни братя", е, не бяха такива, нали така - а какво остава сега да са "единомишленици" и дори "единодейственици"?! Разбира се, че Китай никога не би застанал на страната на Русия в нейната тъй глупава битка със Запада, щото китайците разбраха много неща откакто тръгнаха да си партнират със Запада, който фактически ги измъкна от тресавището на комунизма, в което бяха затънали до шия, до степен да измрат от глад. (И то беше именно по вина на Русия, съветската Русия де!) 


Безспорно е, че китайските ръководители (комунистически за момента, но те на дело отдавна са некомунисти!) са безкрайно по-умни от руските, нещо повече бих казал: в Китай ръководните комунисти отдавна нямат нищо комунистическо, те станаха твърде практични биснесмени, станаха прагматици, т.е. на тях са им съвсем чужди идиотщините, лудостите и глупостите на Путин. 


Затова аз смятам, че и в Русия, сред тъй наречените "приближени олигарси" на Путин, има мислещи и практично-прагматични бивши комунисти, на които са съвсем чужди глупостите, бесовщината, лудостите и тъпотиите на Путин, поради което съм убеден, че те ще намерят начин съвсем скоро да се отърват от него, с оглед да осигурят по-добро бъдеще и на Русия, и на руснаците, а най-вече на самите себе си. Тази, вкратце, е моята съвсем проста, поради истинността си, световна геостратегия. Тия, които ви говорят, че нещата тук са "много сложни", чисто и просто искат да ви преметнат, мъчат се да ви излъжат. По това най-вече се познават лъжльовците. Христос да не би някога да е говорил "сложно"? Ами Сократ? 




Чети и мисли, драги ми читателю, макар че ако си наивно-немислещо путинско зомби, мисленето значи за теб е нещо съвсем чуждо и непознато, а по-добре казано: мисленето за такива като теб е нещо съвсем забравено. 


Путинизмът е отрова за мисленето, той поразява най-вече ума, което води по-нататък до пълна деградация на човека. Затуй прословутите прафесар-Ива-Хрыстави тъпанари са тъкмо путинците.


Приятно четене и приятно мислене ви желая!


Хубав ден ви желая!




Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата. 

Няма коментари: