Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 20 март 2022 г.

Докога в администрацията на РУО-Пловдив ще се подвизават безценно-важни чиновници - и директори на училища! - на пенсионна възраст?

Получих тия дни едно интересно писмо, публикувам го заедно с моя отговор до авторката му:

Уважаеми г-н Грънчаров!

Изпратих тези простички и кратички въпроси в МОН. Дали ще има отговор? Вие какво мислите?

Л. Банева

До: priemna@mon.bg

Относно: Въпроси за пенсионери в ПУО - Пловдив
Дата: 18.03.2022 12:19

Здравейте!

Поставям на вниманието Ви следните въпроси:

1. При така широко прокламираната промяна и пенсиониране на държавни служители, Ви питам кога ще бъдат песионирани всички държавни служители в РУО - Пловдив, които преди години са навършили възраст и стаж за песниониране, т.е. изпълнени са всички условия?

2. Защо тези държавни служители да са по-ценни от млади и високо квалифицирани хора, желаещи да градят кариера в държавната администрация?

3. Колко дълго ще стоят незаети щатове в РУО - Пловдив и няма да бъдат обявявани конкурси за заемането им и в двата отдела?

4. Докога служителите в РУО - Пловдив ще си позволяват лукса когато са на работа да не отговарят на позвънявания на служебните си телефони, публикувани на сайта?

5. Кой контролира спазването на работното време и регламентираната обедна почивка на държавните служители в РУО - Пловдив?

Очаквам отговор в законоустановения срок по АКП на електронната поща.

С уважение, 

Лили Банева

Здравейте, уважаема госпожо Банева,

Благодаря Ви за тъй интересното писмо, което поставя обществено важен по моето убеждение проблем! Извинявайте, че едва сега Ви отговарям, причината е извънредно голямата ми заетост напоследък.

Ще направя каквото мога това писмо да стигне до колкото се може повече граждани-данъкоплатци, като начало го публикувам в блога си. Ще предложа на нашата група на небезразличните граждани да подкрепи исканията, които се отправила към МОН. Надявам се да спомогнем да се отпочне по-голям обществен дебат по проблема, който поставяте, дебат, който е част от тъй важния дебат за катастрофалната ситуация в родното ни, в българското образование.

Толкова засега. Да видим какво ще стане. Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще. Битката ни с разпищолилата се до крайна степен самовластна министерска образователна бюрокрация ще бъде тежка и, да се надяваме, не прекалено продължителна. Понеже щетите и вредите, които тази бюрокрация нанася на образованието и личностното развитие на нашите деца и внуци, са неизчислими!

Желая Ви всичко добро! Жива и здрава да сте, браво, че има хора като Вас, които не са малодушни и правят нещо у нас най-сетне да започне промяна към добро в живота ни!

С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата. 

Няма коментари: