Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 27 март 2022 г.

Аз лично нямам думи да кажа що за безчовечност тресе съседите-самаряни на баба Марийка, а вие имате ли думи?


П
онеже съм се улисал в разни политически коментари, пропускам няколко дни наред да кажа как е 89-годишната баба Марийка, немощната бабичка, срещу която цял блок пловдивски комуноиди десетки години води жестока и безпощадна война, демонстрирайки потресаващата си безчовечност! 

Преди 3 дена отново се наложи да отида да видя как е баба Марийка, знаете, понеже тя живее в апартамент, в който няма вода и ток (тръбата за водата за апартамента й е отрязана от живеещия под нея съсед-самарянин!), на мен ми се налага да й нося вода в големи бутилки от минерална вода, карам ги, нося й ги от другия край на Пловдив - бабата живее в блок на ул. Копривщица 15, това е кв. Смирненски, а аз живея в ж.к. Тракия. Е, пак отидох да й закарам вода. Този път интересно беше, че пет-шест бабички от блока се припичаха на слънце до входа, а там случайно беше и съседът-самарянин, отрязал тръбата за водопровода към бабата, той се задоволи само да ме гледа кръвнишки (много пъти съм се разправял с него, опитвайки се да го убедя, че той трябва да реши проблема с водата на бабата - след като той самоволно я е лишил от вода!), а пък другите бабички, като минах покрай тях на два пъти (щото носех 4 големи бутилки вода, всяка по 10 литра!), само млъкнаха и ме гледаха гузно под вежди (те виждат и в мое лице един враг, един злодей, заслужаващ ако не разстрел, то поне пращане в концлагер - щото смущавам тяхното комуноидно щастие (като единствен помагам на баба Марийка!). 

Мислех да се спра и да им предложа на бабичките до входа дискусия по въпроса: "Защо аз трябва да нося вода за баба Марийка, та нали ако и аз не й нося вода, а вие също упорито не й давате вода, то смрадта от нейната тоалетна ще стига до вашите носове, а не до моя нос?!", но се отказах, надявам се подобен въпрос да се роди в техните собствени глави, но едва ли, надеждата за това е нищожна. 

Е, отидох при баба Марийка, занесох й вода, изслушах нейния тъжен разказ (тя винаги ми говори и разказва едни истории, ставащи в съзнанието й, които общо взето нямат почти нищо общо с реалността; тя, горката, вече живее в един вълшебен и приказен свят!), а преди това се мъчих да прочистя тоалетната й, защото тя отново беше запушена; водата, която й бях занесъл предния път, отдавна беше свършила; едва отпуших донякъде тоалетната като похабих за това цяла бутилка; смрадта е нетърпима! 

Занесох на баба Марийка някои неща за "Бог да прости!" (навършиха се тия дни 4 години от смъртта на моята майка!), а пък съпругата ми й беше сложила и един буркан със спаначена супа; оказа се, че баба Марийка много обичала такава супа; тя, горката, е жадна за паничка супа, а от 200-тата нейни съседи никой, повтарям, абсолютно никой не се сеща да й занесе паничка топла супа, да, цяла зима никой не й занесе и една паничка супа, не й даде и филийка хляб, което е потресаващо; аз просто нямам думи като си представя що за безчовечност тресе тия нейни съседи-самаряни! 

Както и да е. Тръгнах си, а пък баба Марийка пак, както винаги, на вратата ме изпрати с думите: "Моля те, идвай, не ме забравяй!", точно за тия думи на забравената от целия свят стара жена ме карат да идвам, да й нося вода; иначе баба Марийка, въпреки кусурите си, е много мила и добра бабичка, спрямо мен е добра, а иначе целият околен и тъй "човечен", с извинение, свят я възприема като въплъщение на злото! 

Ходих тия дни и при адвокат за да го питам как да решим казуса с водата на баба Марийка при положение, че съседът, който й е отрязал тръбата, се прави на изоглавен и се инати вече 5 месеца да не й пуска водата, при положение, че добре знае, че без вода не може да се живее. Адвокатът ми даде някои съвети, които ще последвам. Ще разберете скоро до какво се свеждат те. 

Хубав ден ви желая! И приятни размисли също ви желая! (Ако изобщо сте имали търпение да прочетете това де, щото вие мислите глобално, мислите за цялото човечество вкупом, с някакви си там отделни човешки същества, с някакви си там нищожни бабички изобщо не се принизявате да се занимавате!)


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата. 

9 коментара:

Анонимен каза...

Баба Марийка има нужда по човешки да си поговори с някой, но тия нейните злобни съседи не го разбират. Може би ако си поговорят с нея човешки, и ако те самите са човеци, ще си кажат "Брей, тази баба Марийка не била чак толкова лоша."

Анонимен каза...

Времето се затопля и бабата едва ли ще продължи да осмърдява съседите си в жилищния блок, ще я стегнат чепиците, пак ще хукне да обикаля пловдивските улици. Редно е Прокуратурата да се заеме с нехайството, проявявано от сина й. Какво са виновни съседите в блока, превърнати от Пловдивската обществена телевизия в изкупителна жертва? Сипещите проклятия, какво очаквате?! Пази, Боже, да случите на такъв съсед!

Иван













Ангел Грънчаров каза...

Другарко, самонарекла се "Иван": нима не осъзнавате, завалийке, пълната си неадекватност спрямо реалностите на живота и морала?

Анонимен каза...

"Реалностите на живота и морала" повеляват да не си пъхате гагата там, дето не ви е работа на цял екип манипулатори, само за да изкарате една нещастна болна женица светица. Не проумяхте ли, че усилията ви са напразни, и вместо да решат проблема, както е по закон, ползвате обществената телевизията да прави реклама на лицемернето и да нападате съседите на нещастната. Досега какво постигнахте, само питам. Да се обръщате в отговора си като към жена е похват, заимстван от болшевишкия набор инструментариум. Кому служите?

Иван

Ангел Грънчаров каза...

Продължавайте, другарко, да си показвате без капка неудобство изродщината и пълната си неадекватност към реалностите на живота и морала... Чудесно е, че не съзнавате какво правите... многозначително е.

Анонимен каза...

Грънчаров, обръщам се лично към Вас. Жонглирате с философските си манипулации и не си давате сметка, че където Вие лично сте се намесили, резултатът е един и същ. Разрешихте ли поне един проблем или само създавате дрязги так, където нещата са уредени със закон. Въпреки всичките Ви хленчове, България е правова държава и законът е предвидил как да се постъпва в подобни случаи. Питам се какво удовлетворение Ви носи този тон да водите дискусия. Претенциите Ви са, че сте добър човек, а показните Ви акции с носенето на вода и прочие на жената не са решение. А че съответните ведомства не си вършат работата, е друга тема.

Иван

Ангел Грънчаров каза...

Наистина ли, другарко, не се усещате как показвате своята нечовешка убогост? :-( Това е феноменално, другарко. Пак ме принуждавате да Ви изследвам. Жертвам се в името на нАуката...

Анонимен каза...

А минава ли Ви през ум, драги Грънчаров и компания, ме сте идеалният набор от персонажи за изследване колко безполезно е да се горещите там, където добрият тон само може да свърши работа? Какво очаквате от съседите? Те са потърпевши, а ги нападате. Каква е целта, питам. Можете ли да общувате нормално със света, или все някой друг ви е виновен на цялата компания от аутсайдери.

Иван

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, не питайте, а се понапънете за да разберете сама. Апропо, като знаете как може да се реши конфликта защо тогава не се намесите и не спомогнете да се реши? Защо стоите и нищико не правите?