Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 17 март 2022 г.

Г-н Иван Кръстев, Вие само заради хубавите очи на Путин му слугувахте толкова години?


 

Задавам поредица от въпроси, имащи предимно очистващ, освобождаващ НРАВСТВЕН СМИСЪЛ на нашия тъй учен, умен, дори, моля ви се, мъдър и като капак на всичко - световно-известен политолог, който е ваша гордост, така ли, скъпи мои сънародници и сънароднички? Като гражданин и като човек му ги задавам най-вече, а не толкова като философ, макар тия мои ипостаси няма как да се разделят една от друга. Изпитва ли ученият и тъй мило-невинно гледащ г-н Кръстев известни морални угризения, някакви терзания на съвестта ей за тези няколко неща: 

1.) За това, че участва в многогодишното пропагандно лъжене и мамене на наивните западняци относно тъй "справедливите" копнежи на кремълския самодържец, да не кажа сатрап? 

2.) За това, че превърна политологията в търговия, в доходен, предполагаме, бизнес, за който истината, естествено, нема абсолютно никакво значение? 

3.) "Велик", моля ви се, "политолог" (човек не знае вече къде да сложи кавичките!) или "журналист" да лъже за пари е оправдано, така ли? Да е мръсен парцал е напълно допуснимо, щом падат парички, тъй ли? 

4.) Не ти ли е малко неудобно, г-н Кръстев, че участва активно в налагането на простодушните българи на измамата (и грандиозната кражба!), наречена "ГЕРБ"? С оглед мафията да краде от европейските пари ли измислихте ГЕРБ, г-н Кръстев? А Вам лично дадоха ли нещо от откраднатото? 

5.) Не Ви ли е малко срам сега, след като и Боко, и Путинчо се оцапаха здравата до ушите, Вие пак да излезете на политологичната борса и пак да се опитвате да припечелвате, вече като говорите обратното на това, което досега сте говорил и писал за тях? 

6.) Не Ви ли се вие главата при вземането на толкова остри завои бе, таваришч Кръстев? Не е ли по-морално да си мълчите до края на живота - и да си харчите "честно спечелени" парички? 

7.) Изобщо за Вас и за такива като Вас думата "морал" нещо значи ли бе, видни българско-европейски ми нАучен бизнесменино? 

Може още много въпроси да се поставят, ала аз спирам. Не към Кръстев, не към прафесар Ива Хрыстав и прочие поставям тия въпроси, те са толкова велики, че нема да ми отговорят, а към вас, драги ми простодушни и излъгани сънародници и граждани поставям тия въпроси. Дано сте ме разбрали поне за това. 

Приятно гледане и приятни размисли ви желая! Бъдете здрави - и морално, и психично, тия неща не са за подценяване. Я вижте докъде я докаха видни тарикати-бизнесмени като Кръстев, Ива Хрыстав и так далее, и таму подобное, и прочее, и тъй нататък...

ВЪВ ФЕЙСБУК: 


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободатаизд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времетоживотасвободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

Бойко-разбойко е един малък Путин.