Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 13 март 2022 г.

Чувате ли сподавените русофилски вопли: "Дарагой таваришч Путин, молим, заповядайте и в България с танковете си: за да ни освободите за трети път!!!"?!


С оглед да изследвам тъй жалкото и патологично нравствено състояние, в което се намират, за жалост, немалка част от наште сънародници, зовящи се "русофили", чиято глава е пълна с какви ли не глупости и боклуци (по-зле е и от отдавна неизхвърляно бошлукчийско кошче!), написах нещо и хоп, веднага капанът щракна, в него се хванаха няколко "рибки"; включително и двама... историци, и двамата страдащи от жестоко промит от продажни немислещи (червени) доценти мозък (забележете: и двамата младежи са завършили специалност "История" в червената крепост, наречена, кой знае защо, "ПУ"!) Ето какво ми казаха те в отговор на моята провокация, а после можете да прочетете как аз им отвърнах (пък прегледайте и цялата "дискусия" де, много е интересна и богата на познания!): 

Ангел Грънчаров: Ако Путин започне да денацифира и България, т.е. да премахва българското у българите, то тогава мекерета му що ли ще да правят? 11 коментара 

Николай Василев: А, не са много200. 300... души, и... чиста и свята България и напред и винаги с Россия! 

Ангел Ангелов: И заветите на Левки да отидат в кошчето за боклук. Винаги с Русия, ама тя Русия си гледа интереса, а ние не веднъж сме си пренебрегвали нашия, заради нея, по скоро него (СССР). Първо се водехме по СССР, сега по "братята" от Америка, а завета на Апостола: "Работим чисто български и не искаме да се водим по никого извън Българско". — до Д. Хр. Попов, 27.VII.1871 г. да ходи... по добре да не казвам. 

Atanas Dimitrov: И чиста и свята държава монархия търновската конституция и премахване на съветското робство!  

Ангел Грънчаров: Ангел Ангелов Ако беше истина, че сега се водим по "братята от Америка", щеше да е прекрасно, но това просто не е така. Нима още не се разбира, че целият български преход от комунизъм към "демокрация" се дирижираше от ченгетата от ДС, намиращи се на пряко подчинение на КГБ? Какво ви говори поне това (помислете малко де!), че в периода 2009-2021 премиер на България беше една мутра, чиято най-голяма юношеска мечта е била да учи във факултет "Държавна сигурност" на Милиционерската школа в Симеоново?! Или, помислете над този факт, че в 2001 г. ченгесарската мафия, за да предотврати втори мандат на правителството на ОДС-СДС (на Костов), се видя принудена да домъкне и инсталира във властта единствения, който можеше да направи това, именно своя довереник (и агент директно на КГБ с ник "Карточник"!) Симеон?! И дори на фона на тия факти Вие си позволявате да дърдорите, че сега сме били "следвали волята" на Америка?! 🙂 Каква Америка, отворете си очите де, у нас просто въздухът смърди на комунизъм, на кагебизъм, на ченгесарщина, на най-гнусно и презряно русофилство?! Ние сме дори по-зле в това отношение от Украйна: половината от българите без да им мигне окото са способни да си свалят, с извинение, гащите, да се надупят и да кажат: Дарагой таваришч Путин, оправяй ни, освобождавай ни, таковай ни, прави каквото щеш с нас, ний немаме никаква чест, ний не сме и человеци, ний просто сме презрени роби, ний сме най-продажни мижитурки! Та имам чувството, че доцентите от ПУ са успели да те зомбират. Разпознавам почерка им в думите ти... Същото се случи и с моя син. ПУ е змийско гнездо, там ври и кипи комунистическа зараза... 

А иначе за другото си прав, за Апостола и пр., но щом грешиш в основното, всичко останало отива по дяволите, нали така?

ОЩЕ ПО-ПОКАЗАТЕЛНОТО ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА "ДИСКУСИЯТА": 

Кръстьо Йорданов: За жалост съветофилите не спят. Тези неща са чисто предателство. Ето на какво попаднах. Липсата на пълен член и запетайки не ги коментирам: 


(Да запазим тоз "бисер" за историята, щот снимката може да изчезне: 

Цеца Бин Салах: Разберете госпожо Митрофанова българския народ се срамува от проамериканското си правителство! Мисля си...дали няма да е добре да ни освободите за трети път....) Запазвам и оригиналната грамотност.

Кръстьо Йорданов: Ето още един съветофил. Доколкото разбирам, екранните снимки са направени на страницата на Руското посолство. 


(Иван Занков: Ами то всъщност, ние българските граждани нямаме вина, че нашите управляващи са платени от САЩ, като Зеленски. Вместо да ни наказвате, се вземете в ръце, защото явно отново имаме нужда от освобождение. Започнете военна операция и в България. Тя няма да продължи дълго. Само една ракета в парламента, министерски съвет и президенството е достатъчна. Какво толкова се чудите.)

Stoytcho Dimitrov: По повод бройката: около 30 хиляди са: всички народни представители, министри и зам.министри, всички кметове и общински съветници, всички офицери от армията и полицията за годините от 1989 днес. Така също - всички университетски преподаватели, художници, директори и дам.директори на училища. Изобщо всеки, който би могъл да стане лидер та съпротива. 

Dimityr Filipov: Не знам те какво ще правят ама вие русофобите ще сте първи на границата да го посрещтате тържествено с хляб и сол и ще се кълнете във вечната българо-руска дружба. Ще бъде голям смях да ви гледа човек, абе обпределно ще има телодвижения, които много ще приличат на гърченето на червей. 

Ангел Грънчаров: Dimityr Filipov Сбъркани са Ви термините. Ние сме путинофоби и комунистофоби, никакви русофоби не сме. Вие, дето се наричате "русофили", сте всъщност комунистофили и путинофили. Сиреч, вие сте именно русофобите. Щот обичате най-големия враг на Русия и на руснаците. 

Dimityr Filipov: Може ли да ми посочите поне един от водачите на Русия през цялата и иСтория, който по ваше мнение може да се нарече добър управник на Русия? 

Ангел Грънчаров: Dimityr Filipov Единствените добри управници на Русия бяха, за Ваша изненада, Михаил Горбачов и Борис Елцин. В цялата й история. Щото в тях имаше някакви леки наченки на демократичен (свободолюбив) манталитет. Видя се обаче до какво доведе свободата в традиционно тираничната и робска по духа си империя: всичко рухна, СССР замина "на кино"! Тия неща нещо значат за хората, които умеят да мислят и се опитват да разбират, а не робуват на глупави опорки. Елцин пък назначи за премиер Егор Гайдар, който извърши най-тежка реформа и подобно на нашия Иван Костов спаси руснаците от гладна смърт; в замяна на това те го плюха така усърдно, че човекът се разболя (вероятно от рак!) и умря скоропостижно! Петър Първи е бил що-годе свестен управник, който разбрал, че Русия не може да бъде вечно една мрачна и кървава азиатска тирания и трябва да се цивилизова, т.е. европеизира; построил Санкт-Петербург, градът, в който Европа (носителка на принципа на свободата!) и Азия (носителка на принципа на ордата - и на тоталното пренебрежение на личността!) се сблъскват така жестоко, че в него руската психопатология роди най-уродливото нещо в човешката история: руският комунизъм. (В добавка: но там се роди и твори Достоевски, пък и Ангел Грънчаров, да не забравяме, се оформи там като личност!) Толкова засега. Бъдете здрав! Жалко, че в критичния период се изложихте така, аз за Вас имах и дори още имам големи надежди; щото имате талант, който обаче пропилявате! 

Томи Томев: В момента врагът на Русия е Путин и режима който той налага на руснаците.

ОРИГИНАЛЪТ: 


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата. 

15 коментара:

Ангел Грънчаров каза...

Как вече се нарича човек, който има много олио? 🙂 Олигарх. А как се нарича човек, който се презапасява с олио? Олигофрен. 🙂

Анонимен каза...

Дали помните съвсем скоро как се молихте за помощ?
Сега вече и хумор показвате към нищетата на хората.

Краси Гърчев

Ангел Грънчаров каза...

Краси Гърчев Никога за нищо не съм се молил. Нещо увредено има във възприятията Ви. Ако искате, мога да Ви консултирам - за да си върнете нормалната човешка чувствителност... щото сте доста зле... съвсем професионално Ви го казвам - и доброжелателно...

Анонимен каза...

Ами вижте си постовете, и ще разберете за какво сте се молил.
За консултаци ако се наложи бих използвал специалист!

Краси Гърчев

Ангел Грънчаров каза...

Краси Гърчев Само на Бога се моля. 🙂 Нещо не сте разбрал, смисълът на това, което съм писал, Ви е убягнал. 🙂 Нали знаете, функционалната неграмотност е доста разпространен дефект в днешно време. Аз съм специалистът, щом и това не сте осъзнал, значи сте хептен зле - живеете на съвсем друга планета, нямаща нищо общо с нашата.

Краси Гърчев Простете, забелязвам напоследък, че нещо ми имате зъб, така да се рече. Та в тази връзка да Ви запитам: това само на русофилското Ви заслепение ли се дължи, или има друга причина, примерно, да не би да съм Ви писал някога двойка по философия? 😉

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров не виждам какъв специалист сте, именно защото ВИНАГИ гледате само от вашата камбанария.

Краси Гърчев

Ангел Грънчаров каза...

Краси Гърчев Прочее, хората, дето се редят на опашки за олио, страдат по-скоро от умствена нищета, а не от някаква друга такава...

Краси Гърчев Просто явно нямате ресурса да ме оцените подобаващо, което е Ваш проблем, не мой. Зададох Ви въпрос, от който бягате...

Анонимен каза...

Не желая да прекрачвам границата на нормалния тон, нещо което Вие направихте многократно.
Не ми се иска да слизам на нивото Ви.
Зъб имам заради просташкото поведение което демонстрирате, а иначе само преди 1/2 година се молехте за финансова помощ. Излагам само факти, това какъв двоен стандарт прилагате, ама сигурно си мислите още че се комунистически даскал, с показалка в ръка с която ще шляпате всеки койте не казва това което искате да чуете.
Жалко имах някаква надежда че сте свестен човек, изритан неправомерно от всякакви социални прослойки но явно съм сгрешил.
Философствайте си, но от снощи до днес двама човека ми търсят приятелство за да ме похвалят за написаното и да ми кажат че
“не сте добре” и сте “изкуфял” и да не се занимавам с вас.

Краси Гърчев

Ангел Грънчаров каза...

Краси Гърчев Никога не съм се молил за помощ, особено пък финансова. Просто, казах Ви, не сте успял да схванете смисъла на някои мои тъй простички експерименти - и сте ги схванал според собствената си ограниченност, именно като "финансови молби". 🙂 Няма как да "слезете" на нивото ми, по простата причина че сте значително по-долу от него! 🙂 А да се възвисите до моето ниво явно немате сили, липсва Ви съответният личностен ресурс. По това именно се и познава кой колко чини. Една личност може да бъде подобаващо или справедливо оценена само от друга личност, която заслужава да се нарича така. Апропо, от никъде не съм изритан; ако изобщо ме познавате, такова действие никой не би дръзнал да извърши тъкмо спрямо мен. 🙂 Просто сте овладян от някаква злоба, предполагам, на чисто политическа основа, нали така? И в мое лице виждате враг, така ли? Тракат ли Ви зъбките като четете написани от мен неща?

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров за финансова помощ се молихте за някакво списание, а иначе за клавиатури и подобни помощи ревяхте като вдовица. Ааа това са били експерименти, но пък приемате помощта.
А за изритването то е факт, но не ми се рови в така дългия и безделнически контент който демонстрирате.

Краси Гърчев

Ангел Грънчаров каза...

Краси Гърчев Казах Ви, иска се елементарен ум за да се схване това, което казва по-интелигентен човек. Сфанал сте всичко крайно изопачено по причина на това, че го прекарвате през своята така ограничена материалистическа оптика... А и злобната Ви (политическа) емоция към моята тъй скромна персона Ви влудява... Прочее, вече започнах терапията Ви... 🙂 Консултирам Ви вече, засега съвсем безвъзмездно... 🙂

Ангел Грънчаров каза...

Апропо, свръхентелегентно сте се изразил: какво имате предвид под "безделнически контент", кой съм бил демонстрирал, бихте ли се пояснил, щото явно усилието Ви е изтощило, та смисъл липсва...

Анонимен каза...

Че защо после приемате подаръка като сте го направили за проба.
И това не е единствения пример. Имаше и хора които ви изпращаха кеш… айде стига с тези замазвания на очите на хората.
Мекере!

Краси Гърчев

Ангел Грънчаров каза...

Краси Гърчев 🙂 Я дайте някое име на човек, който ми е "изпращал кеш"? Той на Вас ли даде отчет или сам си го съчинихте? 🙂 Искате ли да Ви дам възможност да докажете твърденията си в съдебната зала?

Анонимен каза...

Dimityr Filipov: От кога чакам да го кажеш бе Ангеле, хайде давай, грабвай чантата, за оръжие не се притеснявай, в Киев ги раздават безплатно. Хайде докажи на дела евроатлантизма си, стига приказки и тролене. 30 г едно и също. Сега е момента да се запишеш в историята. И по новините ще те дават. Единственият българин отишъл да се бие срещу Русия. Това даже и при цар Борис 3 не е било.🤣🤣🤣

Ангел Грънчаров: Dimityr Filipov Дръжте се прилично и възпитано. Не съм Ви аз виновен, че Ви тресе путинска бесовщина. На малко име се обръщайте към баба си... или към баща си...

Dimityr Filipov: Ангел Грънчаров Не виждам нищо невъзпитано в написаното от мен, не обиждам, за разлика от вас, в много от обръщенията ви към тези, които ви опонират. Държа се с уважение. Освен това нали вие предлагате да се тръгва към Украйна. Тогава не се дръжте като обиден. Нали сте демократ, това не значи ли толерантност и приемане на чуждото мнение. Значи аз мога да приемам вашите мнения, макар да са ми дълбоко чужди. И да ги приемам спокойно и без агресия, а вие не можете така ли? Аз както казах няма да подхождам с агресия и обиди, но мисля, че иронията ми е позволена , след като още повече вие самия я провокирате.

Ангел Грънчаров: Dimityr Filipov Щом смятате, че се държите не хашлашки и просташки, няма смисъл да разговяаряме повече. Прочее, какво се чудя: Вие се възхищавате от бандита с манталитет на уличен побойник Путин, от тази гледна точка за мен е голям комплимент (съдържащ висока оценка!) да ме обиждате, плюете и мразите. 🙂