Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 9 април 2022 г.

Как небезразличните граждани показаха на управляващите, че се намираме в най-съдбовен исторически момент?


Тази сутрин в блога на небезразличните граждани беше публикувано тяхно обръщение към управляващите, в което те им казват някои фатално важни истини; ето линк към това историческо, може да се каже, обръщение, щото и моментът, в който се намираме, е съвсем исторически; важното е обаче да имаме потребния за това усет за историчност:

Приятно четене ви желая! И приятни размисли! 

Ако искате, разпространявайте линка; е, ако сте подлеци, затрайте си - и се свийте, сгушете се още по-страхливо!

ПОСТСКРИПТУМ: За някои от идеите на това писмо съм длъжен да благодаря на... омбудсмана на Пловдив; разговаряйки вчера с него около съдбата на "Альоша", аз осъзнах някои истини, които след това се постарах да изразя в редактирането на това писмо. За неговото написване по косвен начин имат голяма заслуга и моите приятели от групата на небезразличните граждани (като г-н Георги Пашев, инж. Димитър Хаджипетров, колегата Ники Димов, г-н Любен Воденичаров, примерно!), с които разговарям всеки ден, с които обсъждаме всичко онова, което правим.

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се,  че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

7 коментара:

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров, време е окончателно да скъсате с илюзиите за новото управление. Голямо постижение е, че свалихме Тиквата, но тези са тръгнали уверено по неговия път.

Ангел Грънчаров каза...

По-спокойно де. Не бързайте толкова. Има време. Упокойте се. Ще видим. Засега това правителство трябва да се подкрепя. То няма алтернатива.

Анонимен каза...

Отново публикувам линка на тази публикация на страницата във ФБ на г-н Грънчаров и по молба на Ангел Грънчаров, само за да повдигна дискусия сред тези, които защитават тезите му. Искам да попитам знаете ли кой е Степан Бандера и считате ли го за герой на Украйна? Защото съвременните националистично настрени укри, го смятат за главният им герой? Това са точно тези, които в момента най-ужесточено се борят за независимостта на тази държава.

Dimityr Filipov

Анонимен каза...

Сега се надявам да има дискусия

И други от вашите последователи да се включват.

Dimityr Filipov

Ангел Грънчаров каза...

Благодаря!

Вместо да се стреляме, колим и убиваме, политическите врагове трябва да седнем да водим дискусии - и тогава ще дойде момент заедно да си запретнем ръкавите за да заработим за доброто на България?

Мерси и за двете публикации! Жив и здрав да сте!

Анонимен каза...


Така е и може би ще успеем само по този начин. Ако разумът и мъдростта надделеят над фанатизма и омразата.

И вие бъдете жив и здрав.😊

Dimityr Filipov

Ангел Грънчаров каза...

Дай Боже!