Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 15 април 2022 г.

Нима има все пак шанс да се надявам на някаква подкрепа?

Трогнат съм изключително много, че след като вчера (в предаването "Изкуството да се живее" по Пловдивската обществена телевизия) отново ми се наложи съвсем плахо (понеже вече ми е крайно неудобно!) да упомена, че отново съм се видял принуден да продължа своя безсрочен граждански протест (продължаващ вече 9 години!), свързан с моето изгонване от образователната система, днес в блога на небезразличните граждани вече има отлик или реакция; не крия, изненадан съм приятно; ето какво пишат те там:

Какво е длъжен да направи гражданинът, който не е позволил безразличието да блокира и да убие, да умъртви неговата душа?


Благодаря за което, имам предвид, че са реагирали! Приятно четене и приятни размисли ви желая! (За действия не смея да се надявам, все пак добре разбирам, че живея в България! То и за размисли не смея да се надявам де, но както и да е...)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: