Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 9 април 2022 г.

Дали моята позиция по войната в Украйна и нейното отражение у нас не предизвика цензурирането ми по радио БНР-Благоевград?


08.04.2022 г., 13:00 – 17:00 ч. „Днес“ с Иван Лазов

Коментар на международните събития в района, които дават отражение и на живота в страната- на анализатора проф. Владимир Чуков и на преподавателя по философия Ангел Грънчаров. 

 

КРАТЪК КОМЕНТАР: Както виждате поканен бях да участвам в това предаване. В уречения час (към 13.15) водещият ми звънна и аз зачаках да ме включи (в слушалката на телефона чувах как по радиото имаше все още музика). Е, дойде момента, водещият ми зададе възпрос (Кое от събитията - войната в Украйна, посещението на г-жа фон Дер Лайен у нас, текущите събития у нас - е водещото, е най-важното?), аз започнах да отговарям, тъкмо казах някои неща, говорил съм има-няма минута-две и изведнъж... чувам в слушалката, че телефонът ми звъни... аз не асимилирах защо е така, помислих, че някой друг ми се обажда и се уплаших да не ми прекрати разговора с радиото и затова ударих червената слушалка; оказа се, че ми звънял... водещият, понеже връзката... прекъснала! Интересното беше, че той не се и опита да продължим разговора, каза ми "Е, това беше, благодаря!" и изчезна! Та така, възниква логичният въпрос във връзка със станалото: някой уплаши ли се се - та нареди прекъсване на участието ми в коментарното предаване на Радио "Благоевград? Поставям този въпрос защото ако прекъсването беше просто техническо или случайно, то би следвало след възстановяването на връзката разговорът ни или моят коментар да бъше продължил, а това не стана, логиката изисква да се признае, че някой, като е чул коментара ми, така се е уплашил, че е наредил прекъсване. Разбира се, водещият едва ли ще ми каже истината по този въпрос, щото ако има нещо такова и ако той ми каже истината, той пък ще си има проблеми с ръководството на радиото. Аз лично имам усещането, че вчера бях цензуриран по радио БНР-"Благоевград", прочее, това не е само усещане, а, както забелязвате, логично е такова едно допускане, т.е. и логиката го подкрепя. Защо много други пъти в минали времена (дори и по-тежки времена от сегашното!) аз съм участвал в същото предаване, това е било години наред, а ето че сега такова нещо се случи. Дали моята позиция по войната в Украйна и нейното отражение у нас (за това точно говорех преди да бъда прекъснат!) не предизвика цензурирането ми по радио БНР-Благоевград? Подозренията ми се засилват защото и запис на това мое тъй кратко участие все още няма в сайта на радиото, защо ли? Прочее, ще видим дали изобщо ще се появи запис на това предаване, обикновено има такива записи. (А ако има запис, ще се разбере, тъй да се рече, резила на радиото, което така се плаши от коментара на един правдолюбив коментатор като мен! От коментарите на обичащите лъжата коментатори не се плашат, а от коментарите на правдолюбивите коментатори у нас се плашат, защо ли - и какво показва това?)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: