Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 16 май 2022 г.

Ще повтори ли Пловдив "подвига" на Атина, ще се обезсмърти ли Пловдив с това, че е убил философ?


Небезразличните граждани ме изненадаха тази заран с ето каква публикация: 


Приятно четене и приятни размисли ви желая!

ДОБАВКА (У нас много скърбим едва когато даден учител си отиде от този свят, т.е. когато вече сме успели да го убием - защото току-така, съвсем от нищо, учителите, включително и любимите, все пак не мрат като мухи, нали така?!): 

Английската скърби! Почина любим преподавател


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

 

3 коментара:

Jores каза...

Грънчаров, каква цел преследваш с целокупното си епистоларно "творчество"? Липсата на домашно възпитание в заядливите ти отговори дразни, според мен, преднамерено, но защо вредиш и на себе си, и на каузата, която уж отстояваш? Съчувствам на усилията ти да се изживяваш в ролята на философ-психолог, но най-елементарни и основни положения във философията и психологията бъркаш с поведението си в Интернет-пространството. Бъди здрав! Бог (ако Го има) нека те пази от самия теб, в несретния свой живот имаш да вземаш още доста уроци ненаучени!

Не те съдя, отбелязвам само факта, че нито си първият, нито ще си последният на този свят с високи претенции без покритие.




Ангел Грънчаров каза...

Другарю Jores, поклоннико Сидеров, това, което си благоволил да ми кажеш, даже и пунктуационно (думата "творчество", турена в кавички и пр.) показва, че те тресе тъй глупавата и злобна емоция завист. Оттук-нататък може всеки да си направи свой извод за това колко струват останалите ти изфърляния и менторски претенции. Апропо, няма как твоята твърде бедна представа за това що е философия да бъде мерило на това, което аз пиша и което аз правя; просто си извън философията, по тази причина се налага да приемем тази тъй неприятна за теб констатация. Същото може да се каже и за представата ти за това що е психология.

Пак да повторя: емоцията завист е не само глупава - но и е израз на недостойнство, на личностен банкрут. Много жалко за теб - че стигна до такъв жалък край.

А за моята участ, за моя живот не се притеснявай изобщо. Животът ми изобщо не е несретен (както очевидно ти се иска да бъде!). Помисли сам: ако наистина животът беше несретен ти нали немаше да има причина да изнемогваш от тъй коварната емоция завист? :-)

Видя ли докъде води нечистата съвест? Апропо: теперь на Костя Копейкин ли си фен? Логично е да се предположи - след като кумирът ти таваришч Вольный Сидеровский фалирА...

Ангел Грънчаров каза...

Между другото явно не си забелязал, че нямам авторско участие с отворените писма, които пише и изпраща групата на небезразличните граждани...