Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 17 май 2022 г.

Защо у нас мафията си има държава - дали е възможно депутинизирането на България?


Дон Боко Де Ла Банкя вече не управлява, но навсякъде си стоят непокътнати създадените и процъфтелите при неговото управление мафии. Навсякъде у нас - съдебна власт, медии, икономика, синдикати, църква, партии, всякакви учреждения, държавни и общински, университети, училища (чак до най-последното селско училище!) са все добре окопали се и непоклатими мафии - воглаве с несменяем кръстник. Бог да ни е на помощ: не виждам как ще разклатим и съборим тази яка като цимент мафиотска структура или мрежа! 

Тия мафии не ги е страх от правителството на промяната, напротив - правителството на промяната го е страх от тях. А някъде правителството на промяната настъпи по-сериозно интереса на някоя основна мафия и тя мигновено ще бутне правителството на промяната (благодарение на подкрепата на другите солидарни мафии!). 

На фона на тази безнадеждност народът у нас, както е обичайно, си спи, блажено си похърква. Поради което хегемонията на мафията си остава безгранична, безпределна. 

Гражданите, заслужаващи това име, у нас са общо няколко хиляди, при това пръснати и неспособни да се обединяват; останалото е аморфна безразсъдна маса, подвластна на емоции и страсти, тъй умело подхранвани от медийните мерзавци, храненици и слуги на същата тази мафия. Бог да ни е на помощ, но ми се чини, че и самият Бог е безсилен да предизвика искрици на разум в милионите немислещи (и поради това така наивни!) български глави. 

Накрая ще кажа и най-важното: българската (ченгесарска по генезиса си!) мафия е на пряко подчинение на руската, на кагебистката, на путинската мафия. По тази причина страната ни е най-путинизираната страна в ЕС и в НАТО. У нас руските мекерета се надпреварват кой да направи по-голяма мерзост за да угоди на государь Путин; редят на опашки и са готови да се продадат за презрени копейки (е, обикновено се продават за доста щедри пари - и то не в рубли!). 

Ние вече сме завладяна от КГБ, от Путин страна; КГБ ни владее от 2001 г. така цялостно, че самите руснаци почнаха да се хвалят, че България е руски троянски кон в ЕС и в НАТО (сега, на фона на войната в Украйна, ние без капка свян демонстрирахме това пред целия свят!). У нас става това, което Путин иска и е разпоредил - или което на Путин е изгодно. Той дори има свои представители в правителството на промяната, да не говорим за това, че българският държавен глава, президентът Радев, е негов слуга. 

Боже, дай разум и воля на тия, за които България е нещо много повече от една дума, с която мерзавците така умело спекулират!


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се,  че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

2 коментара:

Анонимен каза...

Ти си КГБ. Бойко бе свален с преврат, но се завръща скоро.

Ангел Грънчаров каза...

Баба ти се връща, другарко. :-) Иди си пий апчетата...