Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 11 юни 2022 г.

Защо Слави Трифонов бута кабинета на Кирил Петков - какъв е верният смисъл на ставащото?

За да отговоря на горния въпрос, на въпроса, поставен в заглавието, ще се опра на авторитетни според мен личности, личности, за които съм убеден, че не лъжат, че не шикалкавят, че говорят истината; на основата на техните коментари ще кажа и аз какво мисля; ето първо тези тъй важни - за разбирането на верния смисъл на ситуацията! - изявления:

 Ilian Vassilev

Най-тежка е ситуацията на редовите депутати от ИТН. Там има няколто приближени до Слави фаворити, които са вътрешен кръг и други депутати, които не ги броят за нищо.
То е ясно, че при нови избори шанс нямат никакъв - нито Слави да ги предложи отново за депутати, нито пък ще изберат ИТН.
Ерго, този парламент и съхранението му са единствен и последен шанс за редовите депутати от ИТН.
Не може да се вярва нито на Тошко, нито на Ива Митева - защото нещата се решават зад кадър от Орлин Алексиев и подчинения му Слави. Доколкото познавам уличните методи на Трифонов, нищо чудно да е тръгнала операция по сплашване за да не напуснат. НО .... ефектът може да бъде обратен.
Да почакаме. Тези 12 души няма какво да губят. Но могат да спечелят ако се откачат от потъващия кораб на Слави и ИТН.
Толкова много отрицание има към тях след вчерашния ход на Вожда, и срамът те трябва да го носят.
Както се казва Слави прибра парите и ги остави да се оправят сами с репутационната катастрофа.

Търсят се 12 депутати от ИТН, които да се разгневят на схемите на Слави със задкулисието. Поне да спасят честта си.

Ставащото в България има всички характеристики на преврат, на задкулисно усилие, което тепърва ще се разгръща в пълния му мащаб.
Народното събрание им трябва само за да приеме връщането на хартиеното гласуване. А то е нужно за да има мегдан за манипулация на изборите, за да произведат тези допълнителни 3-5 процента, които са нужни на ГЕРБ и ДПС за да управляват държавата.
Проблемът е, че хората, които излязоха на протест не могат да допуснат корупционната олигархично-политическа машина да ги подчини и превърне в послушни машинки, тоест да се орбанизираме.
Между България - на корумпираните, на преразпределите, на тези, които искат да бъдат богати и да имат власт по "ледния" начин - чрез схеми и договоряне в рамките на коалицията, и другите, които изкарват хляба си със собствен труд има огромна пропаст. Колкото повече нараства броя на групата на паразитите, толкова по-обречена е България, тъй като тези, които произвеждат богатство са вторите, а остават малцинство и непредставени.
Нито Борисов, нито ДПС се правят илюзии, че могат отново да поемат властта пряко, пък и не искат защото е горещ картоф.
Започва играта с правителството за националното спасение, тип Беров. Мултигруп отново сваля правителството. Помните какво последва - времето на тоталното разграбване на държавата.
За жалост прогнозата ми е много, много мрачна.

ИТН си свършиха задачата, да почиват в мир като партия. Светнаха, свършиха работа на задкулисието, прибраха парите и ... в небитието.
Какво ще опитат да направят след като свалят правителството на ПП?
Нов кабинет в този Парламент? Технически могат да го направят, кабинет на национално спасение, експерти и прочие, при това ще го напълнят с десни и атлантици, СДС напред, за пред външните партньори. То в СДС останаха тези, които се продадоха на Борисов и на Пеевски. Репутацията и не в минус и по никакъв начин не може да спре протестите срещу мафията
Ще опитат да привлекат и купят хора с репутация под наем - като ректора на СУ за предишните избори. Но са обречени, защото София няма да ги приеме. Тези, които се съгласят да бъдат в подобен кабинет ще са самоубийци.
ГЕРБ без ББ е единствената опция, но това е невъзможно. За това моята препоръка е да се стягат редиците за протести в условията на служебно правителство на Радев.
Но като начало един протест пред 7/8 в квартал Гео Милев. За упокой. Телевизията на протеста бе употребена като разменна монета на Трифонов за личното му благоденствие. Ситуацията е като с Русия, не искаш да санкционираш обикновените руснаци, но няма начин.

Накратко
В момента в България се провежда остра операция на руските специални служби с цел да бъде съборена властта в републиката. Активирани са всички категории секретни сътрудници (резиденти, агенти за влияние, спящи клетки и т.н.), вербувани на идейно-политическа основа, различни видове зависимости, материална или друга заинтересованост. Отделните клетки на агентурната мрежа на Кремъл са разположени във всички сфери на обществено-политическия и икономическия живот на страната. Те изповядват различни, а в определени случаи и противоположни идейно-политически, икономически, религиозни и други убеждения, но служат на общата цел, поставена от Центъра - промяна на външно-политическата принадлежност на България, посредством сваляне на властта и опит за инсталиране на зависимо марионетно правителство. Това би обслужило стратегическия интерес на Кремъл за пробив на евро-атлантическата общност, която застана зад Украйна и активно я подпомага. С оглед ефективно противодействие на тази критична заплаха за националната ни сигурност на първо място трябва да бъдат осветени клетките, връзките и начина на действие на този механизъм. Ясно е, че държавните институции, наследени от Борисовата държава, не са способни да се справят с тази заплаха. Нужна е мобилизация на общността от хора, които искрено изповядват евро-атлантическите ценности на западната демокрация, за публичен отпор.

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...



Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари: