Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 5 юни 2022 г.

Защо очовечаването на българското образование бива оценявано от путиноидно-патреотичните зомбита като "дебългаризиране"?


Ето какво отговорих на патреотина таваришч Карлос Контрерас, който е публикувал един коментар (него пък помествам по-отдолу, щото нема опция за споделяне: 

МОЯТ КОМЕНТАР: Таваришч Карлос Контрерас говори пълни глупости. Никакво "дебългаризиране" на българското образование не тече, щото при комунизма и посткомунизма образованието ни нима е било много българизирано? Не, напротив, беше съветизирано-комунизирано-русофилизирано, сиреч, беше пленено или оковано от митологията на комунизма и русофилщината. Всеки опит за декомунизиране и депутинизиране на образованието у нас се оценява от петата колона на Путин като "дебългаризиране", а това последното, видите ли, било белег на неговото европеизиране и либерализиране, което, знайно е, от путинците се оценява като най-голямо зло, щото путинците пък най-много на този свят мразят тъкмо свободата - и свободно мислещите човеци и личности, нали така? Сега българското образование се налага да се демократизира, либерализира, декомунизира, това означава едно: да стане пълноценно и съвременно образование, щото досега беше лъжливо, неистинско "образУвание", произвеждащо зомбита с болно съзнание, произвеждащо също така немислещи, неспособни да мислят тъпанари (системата ги нарича "функционално неграмотни"!). Тази е цялата работа и нейната същина, таваришч Контрерас, понапънал си се да използваш авторитета на проф. Семов, ала си избълвал доста глупости и неверни неща. Ясно е, че говориш като путински папагал, това е, за жалост, положението. Плащат ли барем да си продавате душите на проклетата путинщина - или го правите поради вродена душевна низост? 

БЪЛВОЧА НА БЪЛГАРСКИЯ ПАТРЕОТИН ТАВАРИШЧ КАРЛОС КОНТРЕРАС: 

Карлос Контрера, Платено от ВМРО-БНД: 

Вчера проф. Атанас Семов - преподавател по право и конституционен съдия, повдигна в медиите темата за съдържанието на учебниците в българската образователна система. 

Учители ми се обаждат да ми кажат, че на семинари са инструктирани да не говорят за турското робство, за кланетата. Не само няма право, не бива да го прави - за да не се насаждала омраза. В IV клас Левски го учат като обикновен престъпник. Учебниците са интелигентно написани - драмата е в това, което го няма. Така отглеждаме гастарбайтери. ", заяви проф. Атанас Семов пред БТВ. 

Когато това го каже този или онзи политик, се приема за политическо внушение. Едва ли не някакво патриотарство. Само че сега го казва преподавател и конституционен съдия. Напълно съм съгласен с описаното от проф. Семов. Три десетилетия тече процес на дебългаризиране на българското образование, подменят се, премахват се, редактират се исторически факти и личности. Целта е "европеизиране, модернизиране". Под натиска на една камара НПО, тинк-танкове, либерални политически партии, министри, депутати се води кампания за подмяна на съзнанието на младите поколения и подготовката им за вливане в големия мулти културен казан на глобалното село. Няма нужда от ценности, обичаи, национална принадлежност, традиции. Дори полът е по избор, твърдят либералните трубадури. 

В резултат обществата се разпадат под ударите на либералната пропаганда, която се изживява като Бог и последна инстанция. Нашето не прави изключение. Аз се радвам, че именно уважаван преподавател и конституционен съдия отпочва този разговор. Той не е партиен, а национален. Време е всички НПО-та и техни креатури да бъдат махнати от образователната система. Изпъдени, ако щете. Всеки продал им се от образователната система също. Залогът е бъдещето на нация и държава след 10-20-50-100 г.


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

4 коментара:

ЖИВКО ЖЕЛЕВ каза...

Гражданино, докога ще се занимавате с историята?
Преди я променяхте в угода на "братският" СССР, а сега в угода на новите ни "вечни съюзници". Оставете историята, гражданино.
Левски се е борил за "чиста и свята република", не за членство в НАТО и въвеждане на еврото, както може би вие тъй силно искате да напишете в учебниците. Докога, гражданино, с вашите тъпотии? Историята трябва да се базира само на автентични исторически извори, а не на идеологически интерпретации на едни или други.

Приятна вечер.

Фидел каза...

Най-смешното е, че Карлос Контрера е македонски българин от..Куба.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч "Живко Желев", не споменавайте името "Левски" щото във устата на путониди то бива оцапано. Левски е бил за демокрация и по тази именно причина сега сме в ЕС и в НАТО - съюзи на истински демократични страни. Остава само да направим нужното демокрацията ни да проработи, щото благодарение на петата колона на Русия у нас това все още не става, путинците правят всичко за да провалят демокрацията ни, с оглед да се сближаваме колкото се може повече с тиранична и несвободна Русия-Путинландия.

Анонимен каза...

Левски е бил за република и за убийството на привържениците на монархията.