Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 5 юни 2022 г.

Кралица Елизабет II: Усещате ли знаците на величието и защо монархията превъзхожда републиката?

 

Моят коментар най-вече отговаря на въпроса, зададен в заглавието, но поставя още много други въпроси, на които отговарям колкото се може по-убедително. Който иска да разбере какво мисля по тия немаловажни (напротив, може би дори и съдбовни!) въпроси, нека да има добрината да изгледа и изслуша цялото клипче, т.е. цялата ми беседа. 

Толкова тук. Останалото - във видео-коментара ми. 

Приятно гледане и приятни размисли ви желая!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg

9 коментара:

Анонимен каза...

Виждам само масонски знаци, иначе Ротшилдови неслучайно премахнаха европейските монархии. Монархията значи традиция, благородство, приемственост.

Княз Кирил каза...

Елизабет Две е усвоила до съвършенство англо-сакското двуличие, лицемерие и коварство. С едната ръка се здрависва с теб и ти се усмихва, а в другата нож държи. Но като умре ще плачат за нея британчетата, а се смяха на севернокорейците, като плакаха за Ким Чен Ир. Само че докато севернокорейците плакаха по принуда, розобузестите британци ще плачат от глупост. Ще поживеем и ще видим.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, Вие сте неподражаемо тъпа: как пък можахте английската кралица да свържете със севернокорейския комунистически тиранин?! :-) Все едно мед да сравнявате с ла*но! :-(

ЖИВКО ЖЕЛЕВ каза...

Гражданино, аз не знаех че вие сте тъй запален монархист. В тази връзка искам да ви задам няколко въпроса:

1. Кое смятата че е по-достойно - човек да се изкачи до върховете на властта поради качествата си и спечелване на народния вот, или да я получи короната по наследство, дори да няма качества да управлява?

2. Какво е вашето отношение към Н.В. Цар Симеон Втори?

3. Бихте ли подкрепили референдум за връщане на отменената с референдум монархия, и кой трябва да стане монарх в случай че хората отговорят положително?

Приятна вечер.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч "Живко Желев", ето моите отговори:

1.) По-достойно е човек да поеме длъжността държавен глава по наследство, а не чрез партийно-популистично гъделичкане на най-долните страсти на немислещата в мнозинството си тълпа. Защото самата функция на държавен глава не може да се изпълнява от партийно обвързано лице, няма как то да въплъщава народния сувереннитет и единството на народа - след като има доверието само на част от народа.

2.) Към Цар Симеон Втори съм казал какво ми е отношението в клипа, явно не сте слушал казаното в него.

3.) Да, бих подкрепил връщането на монархията, но това може да стане като просто се възстанови действието на Търновската Конституция, която е незаконно и противоконституционно премахната. Имаме си законна династия, Симеон като недостоен просто абдикира и Цар става, както е по Конституция, младият Борис Четвърти, сега все още княз...

ЖИВКО ЖЕЛЕВ каза...

Гражданино, крайно недоволен съм от вашите отговори.
Та нима може да посочите една съвременна, истинска монархия, която да просперира? Това в Британия, и други европейски "монархии" е отдавна една бутафория с чисто представителни, да не кажа развлекателни функции. А на други места по света, където има истински монарси с власт, далеч хората не се радват на демокрация и зачитане на човешките права.

Гражданино, нима не знаете, че тъй любимата ви най-велика държава в света, по конституция е РЕПУБЛИКА?! В 21-ви век да говорим още за крале, кралици, принцове и принцеси, е крайно несериозно. И евентуална смяна на който и да е президент с въпросният княз Борис, с нищо няма да допринесе за развитието на България.

Ангел Грънчаров каза...

Смесвате понятията "монархия" и "тирания", таваришч марксист "Живко Желев". Всички до една монархии са просперирали, богати, благоденстващи, добре устроени държави. Най-любимата Ви държава, таваришч "Живко Желев", именно Путинландия, е республика. И е образец за безправие, несвобода, тирания, бедност, унизеност, беззаконие, корупция, престъпност, нещо повече, управлява се от криминален тип, от бандит, именно тъй любимият Ви таваришч Путин. Сега по-убедителен ли съм? :-)

Анонимен каза...

Е твоята най любима държава не е ли република?

Ангел Грънчаров каза...

Немам най-любима държава, другарко. Аз не съм като Вас путинец, пардон, путинка...