Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 13 юни 2022 г.

Ще напишем отворено писмо до институциите, с което да поискаме падане на ветото на Македония за ЕС!

 

Да, ще го напишем и ще го изпратим, а институциите, до които трябва да адресираме своето писмо, са: 

1.) Председателят на Европейския съвет г-н Шарл Мишел; 

2.) Президентът (Претседателот) на Република Северна Македония г-н Стево Пендаровски и 

3.) Президентът на Република България г-н Румен Радев (хайде, в случая по изключение няма да го наричам таваришч!) 

Какво ще съдържа това писмо се подразбира, аз разказвам в коментара си, то е близко до ума защото е разумно, защото е истина: БЕЗ НИКАКВИ УСЛОВИЯ КЪМ МАКЕДОНИЯ ДА ОТПАДНЕ, ДА БЪДЕ СВАЛЕНО ТЪЙ ГЛУПАВОТО ВЕТО, а занапред всички проблеми да се решават вътре в съответните страни и то по естествения, разумния и демократичния начин, а не чрез натиск отвън, както си представят тази работа наште комунисто-пишман-патреоти от типа на Славчу, Боко, Каракачанов, Ангелчу Джамбазкий, таваришч Костя Копейкин и прочие, да изброявам ли цялата антибългарска лъжлива и безскрупулна "политическа" и "медийна" гмеж или напаст, която е способна да рипа, да реве и да прави какви ли не откачени напълно плонжове и салтоморталета под диригентската палка на обезумелия тотално таваришч Путин! 

Толкова тук. Приятно гледане и приятни размисли ви желая!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена. 

4 коментара:

ЖИВКО ЖЕЛЕВ каза...

Пишете, гражданино, пишете. Ама кой ще ви обърне внимание?
Като толкова искате да падне туй проклето вето, защо вие "безличните", "безполезните" или каквито бяхте там граждани (от селски произход) не си направите партия с име "Македония в ЕС", която да вземе властта и да свали ветото?

Гражданино, в българското общество, с много малки изключения, има консенсус по върпоса с ветото за Македония. И сред политическите партии, гражданино, от ляво и дясно, пак с малки изключения, го има този консенсус.

Вие част ли сте от този народ, гражданино? Вземете македонско, украинско или каквото искате гражданство и идете да живеете в там, където живота е може би много по-добър от този в омразната ви България.

Приятен ден.

Ангел Грънчаров каза...

Истината ма, другарко "Живко Желев", е важна за нас, разумното ни вълнува, нема значение колцина уважават истината, но това Вие нема как да го разберете щот сте затънала в лъжи...

ЖИВКО ЖЕЛЕВ каза...

Гражданино, повече няма да влизам в мерзавският ви блог. Вие сте проклетник по душа. До последният си дъх ще останете такъв. Дано по-бързо освободите земята от отровното си присъствие.

Сбогом.

Ангел Грънчаров каза...

Благодаря, другарко. Пак ще ни навестявате, знаем това, но скрита под друго име...