Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 17 юни 2022 г.

Защо ние, гражданите, трябва да направим максималното за да възпрем опита за реванш на мафията?

 

Да, налага се да излизаме по улиците, да протестираме - за да осуетим тъй наглата мутро-чалга-ченгесарска контрареволюция, целяща да възстанови и да консервира хегемонията, господството, тиранията на разпищолилата се, на разплулата се от разврат, от беззакония и от злоупотреби (яки кражби!) мафия. Обяснявам смисъла на ставащото пределно ясно, понеже, знаете, цяла армия от пропагандисти, от медийни мерзавци и мекерета е мобилизирана за да ви заблуждава, да ви баламосва, да ви прави на шарани и на балъци. И го прави от сутрин до вечер, а понякога и цяла нощ. 

Подчертавам, моментът е съдбовен: длъжни сме да предотвратим толкова арогантната мутро-чалга-ченгесарска контрареволюция, целяща да върне държавата ни на мафията, на мафиотския ненаситен октопод. Не го ли направим - много ще страдаме - и много ще плащаме; за всичко на този свят съвсем справедливо се плаща, а пък безхаберието на гражданите се плаща прекалено скъпо. 

Толкова тук. Приятно гледане и приятни размисли ви желая! 

Който желае да подпомогне издаваното от мен философско списание ИДЕИ, което работи за разгръщането на духовния и личностен потенциал на младите хора, може да го направи като използва информацията по ето този линк.

Абонирайте се за канала, на който гледате това видео, това пак е подкрепа за усилията ни да помагаме гласът на истината да се чува из българските простори: защото, за жалост, се превърнахме в страна на лъжата и на лъжците (които, знаете, се къпят в слава и просперират като арабски шейхове!). 

СЛАВА НА УКРАЙНА! СЛАВА НА СМЕЛИТЕ - И СВОБОДОЛЮБИВИТЕ, И ПРАВДОЛЮБИВИТЕ! - ГЕРОИ НА УКРАЙНА! 

Смело коментирайте, не бъдете малодушни, бъдете добри граждани! 

И да добавя традиционното: не забравяйте, моля, да натискате бутончетата, било за харесване, било за нехаресване, също така не пропускайте да се абонирате - ако все още не сте го сторили. 

Стига истината да не ви е безразлична де, ако не ви е безразлична, направете го, абонирайте се за нашия тъй правдолюбив канал!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се,  че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

13 коментара:

Анонимен каза...

За 32 години нищо не си променил. Интересно колко години са ти нужни за да проумееш че не си способен на това?

Ангел Грънчаров каза...

Какво да променя ма, другарко? Аз съм правдолюбив човек и такъв ще си умра...

Анонимен каза...

Нинова да подава оставка, абсолютна мръсница, Бойко в пола.

Драпаше, драпаше, вкопчи се във властта и е готова на всякакви мерзости. Снощи се прегръщаха на площада социалисти и психодесни жълтопаветници, реститутки. Срам и позор, БСП умря.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, щом Вашате реакция е такава, това именно показва, че Нинова в случая постъпва разумно. Вашите реакции са мерило за това кое е правилно и кое е неправилно: винаги уцелвате най-глупавата, невярна, тъпа преценка...

Jores каза...

Лицемерният озлобен Грънчаров говори за правдолюбие, Боже мой! Доживях да видя до какви чудни низини може да доведе Посредствеността, съчетана с грандомания и липса на домашно възпитание при общуване в обществената сфера на Интернет. Защо ли се учудва самозваният философ-психолог, че мнозинството не го приема за стойност. https://webstage.bg/filosofiya-i-psihologiya/7794-nyakoi-hora-otdelyat-ot-sebe-si-zlovonna-atmosfera-koyato-otravya-vsichko-koeto-popadne-v-neya-orisan-suet-marden.html?fbclid=IwAR2iode2siUpxMwas8JAN1CajsPW1-hRQtCAx5v22qIj54Nf61n17lCZv5M

Ангел Грънчаров каза...

Вгледаният в собствения си пъп списувател (известен с възрожденско-атакуващо-путинските си терзания и копнежи!) Георги Бояджиев очевидно ме е намразил до степен да не може да се сдържа, което е разбираемо. Интересно е как върху моята тъй дразнеща особа проектира своите комплекси-предчувствия относно действителната стойност на собствената си съвсем неоценена, ала за сметка на това тъй копнееща за слава и признание суетна персона.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч Бояджиев, къде видя злоба у мен, пък и лицемерие, явно страдаш от халюцинации, прави си сметката що значи това...

Jores каза...

Ангел Грънчаров: "...къде видя злоба у мен, пък и лицемерие, явно страдаш от халюцинации, прави си сметката що значи това". 17.06.22 г., 20:10 ч.

Сам себе си наказваш, като – настръхнал срещу света, всъщност хлленчиш. Прости първо на себе си, и ще престанеш да се въртиш в кръг с едни и същи реплики колко си добър, благ и човечен. Спри демонстрациите колко си праведен и твърд, и хората ще те подкрепят. Но твоето е твърдоглавие, не твърдост. Бъди здрав!

Ангел Грънчаров каза...

Просто си ме намразил здравата, таваришч Бояджиев, по тази причина страдаш от тез халюцинации по адрес на тъй скомната ми особа... Сам си отговори на какво се дължи тази твоя омраза... Прочее, не аз съм отишъл при теб да ти хленча, а ти си дошъл да хленчиш на мен, оплаквайки се от... мен, защо ли? :-)

Jores каза...

Ангел Грънчаров: "Просто си ме намразил (...), по тази причина страдаш от тез халюцинации по адрес на тъй скомната ми особа. Сам си отговори на какво се дължи тази твоя омраза (...) защо ли?" 18.06.22 г., 10:31 ч.

Никой не воювя с жабите! Елементарно непознаване на философията и психологията, жалко! – колкото и да повтаряш "аз съм филисоф-психолог". Да съжаляват онези, които са те пратили заради дядо ти Владко да учиш философия и психология в Ленинград (Санкт Петербург в днешна Русия). Въртиш грамофонна плоча с едни и същи стереотипни изрази от епохата на соца. Перфектен случай на затънал в обсесия. Някога, като редактирах първата ти книга, ти казах: "Ставаш за популяризатор, но нищо ново у теб". Човек цял живот се учи, ти явно нищо ново не си научил. Създаваш си врагове с твърдоглавието си, че си винаги прав.

Ангел Грънчаров каза...

Разбрахме. Моите книги са твоята мъка. Благодарим за привнанието! Ние го знаехме, но друго си е сам да го признаеш.

Апропо, какво разбираш от философия - та се представяш като даващ съвети на мен, и то по тема, която ти е напълно чужда?! Гледай си стиховете, посветени на твоя пъп - и на поредния ти любим партиен вожд (Издаде ли си епопеята, посветена на Сидеров?)

И още нещо: на коя моя книга си бил редактор, че не се сещам за такъв случай? Може би си си мечтал да си ми редактор, пък то не се е случило, ала след това си го възприел като вече станало?

Интересно е, че вече не се усещаш, че е глупаво туй мърморене, което показва, че наистина омразата, дето трови сърцето ти, е нетърпима. И какъв е смисъла да ме мразиш толкова, а? Какво може да промени омразата ти?

Помисли малко, опитай се да рационализираш тъй глупавата си емоция. (30 лв. ми струва консултацията, би могъл да ми направиш дарение на тази или на по-голяма стойност, щото ти казвам минималната цена! :-) )

Явно тази нощ се очертава за теб като съвсем безсънна, но то е за добро, терапията ти го изисква... гледам да ти облекча мъките поне малко...

Jores каза...

Ангел Грънчаров: "...Моите книги са твоята мъка. Благодарим за привнанието! Ние го знаехме, но друго си е сам да го признаеш. Апропо, какво разбираш от философия - та се представяш като даващ съвети на мен, и то по тема, която ти е напълно чужда?!...

Т.е. китап (документ) доказва, че ти – Ангел Грънчаров от Долна Баня, разбираш от философия и психология, а Сократ – понеже си няма документ, е само един прост любител в тази тънка сфера, която на теб, Грънчаров, ти е дадена свише? Е, браво! Поздравления, перфектно защити езуитите от "хулите" на Иисус от Назарет!

Ангел Грънчаров каза...

Е, благодарим и за това тъй сърдечно признание на таваришч Бояджиев, който разбира от всичко: че той е Сократ от Атина - и дори не се гнуси да се сравнява с Христос. :-) Вглеждането в собствения ти пъп се отразява прекрасно, продължавай усърдно да гледаш в пъпа си и занапред...